Novi mobilni telefoni kompanije Nokia

Started by Korisnicko Ime, 13-02-2007, 11:15:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Nokia je predstavila nekoliko novih modela mobilnih telefona tokom aktuelne 3GSM Congress 2007 manifestacije koja se odr¾ava u Barseloni. Za poèetak, tu je najnoviji komunikator sa Symbian S60 operativnim sistemom koji æe se na tr¾i¹tu pojaviti pod oznakom E90. On podr¾ava quad-band GSM, WiFi, kao i HSDPA, a poseduje dve kamere, VGA kameru napred za video pozive i digitalnu kameru sa senzorom rezolucije 3.2 megapiksela sa blicem pozadi za snimanje slika. Tu su i integrisane GPS funkcije kao i preinstalirane mape. Oèekuje se da se prvi modeli pojave krajem drugog kvartala, a da isporuke u veæem obimu krenu tokom treæeg ovogodi¹njeg kvartala.

Kada je cena u pitanju spominje se iznos od 750 do 800 dolara, mada neke nezvaniène informacije govore o ceni koja dostu¾e i 1000 dolara.





Za korisnike koji su tradicionalno naklonjeni multimedijalnim mobilnim telefonima Nokia nudi svoju N seriju ureðaja visoke klase. Najnoviji pripadnik te serije je 3G N77 mobilni telefon. Ovaj ureðaj je pozicioniran u zlatnu sredinu kada su u pitanju telefoni spospobni da prikazuju mobilnu televiziju. Poseduje podr¹ku za DVB-H i pokreæe ga S60 3rd Edition operativni sistem. Telefon poseduje 2.4" QVGA ekran sa 16 miliona boja, digitalnu kameru od 2 megapiksela, integrisane sterero zvuènike, podr¹ku za reprodukciju MP3, AAC, AAC+, eAAC+ i WMA audio formata. Prisutna je i podr¹ka za tri-band GSM / EDGE sa UMTS 2100 MHz. Isporuke æe poèeti tokom drugog kvartala u zemljama gde je mobilna televizija dostupna, a cena æe iznositi oko 370 evra na evropskom tr¾i¹tu.





Nokia je predstavila i quad-band GSM / UMTS / WiFi ureðaje E61i i E65. E65 predstavlja prvi ureðaj u slajder formi u E seriji naprava namenjenih prete¾no biznis korisnicima. E61i poseduje QWERTY tastaturu i bogate opcije za rad sa e-mail i ostalim porukama. Tu je digitalna kamera od 2 megapiksela. Oba ureðaja su bazirana na Intellisync Mobile Suite 8.0 platformi kompanije Nokia za koju Finci tvrde da omoguæava dostizanje novih nivoa produktivnosti u korporativnim okru¾enjima. E65 je veæ dostupan na odabranim tr¾i¹tima, dok se E61i neæe pojaviti do sledeæeg kvartala. Obe naprave æe posedovati S60 operativni sistem i ko¹taæe oko 400 evra.





Nokia je predstavila i svoj novi Nokia 6110 navigator, koji podr¾ava GPS i HSDPA. Baziran je na S60 softveru i kombinuje GPS i AGPS (assisted GPS) sa quad-band GSM/EDGE i UMTS 2100 moguænostima. Naprava poseduje 2.2" ekran rezolucije 320 x 240 piksela sa 16 miliona boja, digitalnu kameru od 2 megapikselima sa poklopcima za soèiva i blicem, slot za MicroSD memorijske kartice kojima je moguæe pro¹iriti 40 MB integrisane memorije. Telefon nudi 3.5 sata razgovora, odnosno 11 dana rada u standby re¾imu. Isporuke æe krenuti tokom drugog kvartala po ceni od oko 450 evra.





Izvor: Engadget 

Smrda


katarina

ova zadnja serija je bas nekako "muska"

Korisnicko Ime

Ja bi ih sve od reda kupio
Posebno ovaj smart