Knjige o Hari Poteru

Started by Bred, 14-02-2007, 14:41:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

AquArius

Kakvu li Hari (Danijel Redklif) tek poruku salje jadnoj deci time sto igra go,
u nekoj predstavi, mladica koji fantazira o konjima... 
:H ...
neceM ni da mislim...

Mozda ga zato i ubije in the end.
Ono - za primer  :K

:luda

Al-Jasmina

Ma to je klasicnan pokusaj bextva iz idilicne slike o sebi..
I Dzesika Bial je uradila isto da bi pobegla iz serijala o
svesteniku sa 7oro dece?

pa ipak, glumac je jedno
a knjiga je vecnija!

AquArius

Slazem se - to za bekstvo!  :hm

pih

Citajmo knjige - budimo deo vecnosti  :luda

Darker

Nemojte da se zamlaæujete, kad joj zafali para-oma æe da ga vaskrsne ili klonira ili rodi sina ili ¹ta god...

Pedja

Ma ubice ga onaj ogromni lik sto zivi u onoj brvnari :>

josefina87

Naruèeno 10 miliona primeraka
Sedmi roman o Hariju Poteru izlazi 21. jula



D¾oana Rouling

LONDON - Sedmi i poslednji roman o Hariju Poteru iz ¹tampe izlazi 21. jula, ali je po broju narud¾bina, veæ nadma¹io prethodnu knjigu o deèaku-èarobnjaku, saop¹tio je juèe britanski izdavaè „Blumsberi“ (Bloomsbury).

Broj naruèenih primeraka romana „Harry Potter and the Deathly Hallows“ veæ je za 17 odsto veæi od ukupnog broja primeraka prethodnog romana prodatih u inostranstvu, saop¹tio je izdavaè.
©esti tom serije D¾oane Rouling , „Hari Poter i polukrvni princ“, dr¾i rekord u svetu izdava¹tva po najboljem startu prodaje. Kad je iza¹ao, jula 2005, za samo 24 sata u Britaniji i SAD prodato je vi¹e od devet miliona primeraka.
„Blumsberi“ je najavio da æe 1. oktobra objaviti kompletnu seriju, a da æe se d¾epno izdanje poslednje knjige u prodaji naæi 2008.
Romani o Hariju Poteru prevedeni su na 64 jezika - meðu kojima je i latinski - a u svetu je od 1997. prodato 325 miliona kopija prvih ¹est knjiga.
Pet ih je veæ do¾ivelo filmske adaptacije, a najnoviji film, „Hari Poter i Red feniksa“ juèe je imao svetku pretpremijeru u Japanu.
Svetska premijera je 3. jula u Londonu.

izvor http://www.blic.co.yu (http://www.blic.co.yu)

Bred

zena je stvarno mastovita kada je uspela da napise 7 "debelih" knjiga a d aone budu zanimljive citaocima, svaka cast. :)

nasty girl



PETICIJA ZA NASTAVAK AVANTURA HARIJA POTERA


hari-poter Dok se u svetu sa nestrpljenjem oèekuje najnoviji tom avantura Harija Potera, 'Hari Poter i smrtni sveci', koji u prodaju sti¾e 21. jula, u Britaniji je organizovano potpisivanje peticije kojom se autorka èuvene sage, D¾oana Rouling, moli da nastavi da pi¹e nove nastavke.

Inicijator akcije, lanac knji¾ara 'Voterstoun', nada se da æe uspeti da prikupi milion potpisa za svoju kampanju 'Spasimo Harija'. 'Ne tra¾imo od D¾oane Rouling da odmah poène da pi¹e novi roman, samo je molimo da ne odbaci tu ideju', kazao je Vejn Vinston, prestavnik 'Voterstouna'.

Problem je u tome ¹to je autorka popularnog serijala najavila smrt dvoje junaka u poslednjem nastavku, od kojih bi jedan, kako mnogi ¹pekuli¹u, mogao biti i sam Hari.

Vinston, meðutim, na to odgovara da je 'Hari Poter izmi¹ljeni lik i da je prema tome neuni¹tiv'. On je podsetio da je svojevremeno i Artur Konan Dojl 'ubio' svog slavnog junaka ©erloka Holmsa, da bi ga koju godinu kasnije ponovo 'o¾iveo' na zahtev èitalaca i izdavaèa. Pa, za¹to se to ne bi moglo desiti i Hariju Poteru, upitao je Vinston.

Buduæi da je Hari Poter globalni fenomen, on smatra da æe biti lako prikupiti milion potpisa. Gotovo 1,6 miliona primeraka najnovijeg Harija Potera veæ je naruèeno putem interneta.

Pro¹le nedelje Rouling je izjavila da se oseæala 'ushiæeno', ali i 'oèajno' dok je ispisivala poslednje reèenice svog poslednjeg romana o mladom èarobnjaku.

Poslednji u nizu filmova snimljenih po avanturama Harija Potera, 'Hari Poter i Red Feniksa', stiæi æe u bioskope ¹irom sveta 11. jula.

RTS

tarantulica

Ma i ako ubije Harija, moze da pishe o njegovom zagrobnom charobnjachkom zivotu  :wink:

dancho

A Hari Poter Hari (bosanska verzija), pa HAri Kri¹na Poter, (indijska), ma biæe jo¹ Harija...

tarantulica

I posle Harija - Hari junior, napravljen pomocu charobnog shtapica :>  :cvet

Darker

Hmmmm, ne bih rekao da je on tako naivan, je l' lepo èovek izjavio da mu je extra ¹to grupi ribe hoæe da imaju sex sa njim samo zato ¹to je slavan?
Ko mu brani da "zaèara" onu koleginicu mu, kako se be¹e zove...

tarantulica


tarantulica

Na netu vec mogu da se nadju fotografije poslednje knjige o Hariju Poteru  :wall:

Harry Potter - The Deathly Hallows (http://thepiratebay.org/tor/3745874/Harry_Potter_-_The_Deathly_Hallows%5BPDF%5DGM0#filelistContainer)

Jedan od komentara:

Harry is last horcrux, Voldy kills him but because of the deathly hallows and DD he will live (best part of the story in my mind)..he kills Voldy..

Deathly hallows (which are items!) more important that horcrux (in my mind again)

Last big battle at hogwarts...Tonks, Lupin, Fred, Colin Creevy an 50 others die...Neville very important in battle..Snape dies but reveals he was a good guy all along..DD death in last book was planned by DD (he was dying anyway cuz of blackened hand curse)..Molly Weasly kicks butt in battle when Ginny attacked...

Then it gets predictable (too predictable for me)
Harry marries Ginny have 3 kids 1 named Albus Severus..poor kid..
Ron and Hermie have 2 kids.
Draco marries (wife not mentioned and has 1 kid "scorpius")
Neville is herbology prof...

All kids go to hogwarts and live happily ever after..

This is a must read book...

Bred

#29
neka neko skine taj torrent i uploaduje nama ostalim, obicnim smrtnicima koji nemamo adsl. smrc.


--------------

U Britanskom savetu
Hari Poter ponoæna ¾urka u Beogradu
Autor: T.M.S. | 20.07.2007. - 08:41

Kao i u mnogim gradovima u svetu, veèeras æe i u Britanskom savetu (British council) u Beogradu biti odr¾ana Hari Poter ¾urka povodom izlaska najnovijeg i poslednjeg nastavka sage o mladim èarobnjacima.

U minut pre ponoæi na prvom spratu zgrade u ulici Terazije 8, koja æe biti ureðena po ugledu na „Hogvorts“ ¹kolu za ve¹tice i èarobnjake, poèeæe promotivna Hari Poter ¾urka. Pored raznih „èarobnih napitaka“ i „zaèaranih slatki¹a“ koji æe se deliti prisutnima, svi posetioci æe biti u prilici da uèestvuju u razlièitim igrama i da osvoje knjige iz serijala o Hariju Poteru, a taèno u jedan sat i jedan minut nakon ponoæi sveèano æe biti otkrivena i poslednja knjiga - „Hari Poter i smrtonosni blagoslovi“ („Harry Potter and the Deathly Hallows“).
Sutradan ujutru, u subotu, u istom prostoru biæe odr¾ana „nastava èarobnja¹tva“ za decu. Zainteresovani se mogu prijaviti na sajt www.britishcouncil.org.yu.


--------------------
agija Harija Potera i u Srbiji
Autor: B. G. |


Sedma knjiga "Harry Potter and the Deathly Hallows" o najpoznatijem mladom èarobnjaku stigla je i kod nas, a mnogi mali¹ani juèe u biblioteci Britanskog saveta u¾ivali su u pravljenju èini, re¹avanju zagonetaka i kompjuterskoj igrici. Najbolji u spravljanju èini i drugim igrama nagraðeni su najnovijom knjigom o Hariju Poteru.
Biblioteka Britanskog saveta juèe u podne bila je prepuna mali¹ana koji su do¹li da se zabave i kroz igru zagonetaka "smrtonosnih blagoslova" mo¾da osvoje sedmi nastavak knjige o mladom èarobnjaku Hariju Poteru. Bilo ih je svih uzrasta i svi su ¾eleli da bar na trenutak budu ðaci ¹kole Haflpaf, Revenklo, Sliterin ili Grifindor, kao i mnogi njihovi idoli, èarobnjaci i likovi iz trenutno najpoznatije i najprodavanije knjige na svetu.
- Uèestvovaæu sa svojim drugarima u nekim od organizovanih igara. Proèitala sam po nekoliko puta sve knjige o Hariju koje su iza¹le i malo pre sam kupila najnoviju - ka¾e èetrnaestogodi¹nja Dejana Kne¾eviæ, i dodaje da joj se filmovi o ovom mladom èarobnjaku ba¹ i nisu dopali jer nisu skroz uraðeni po knjigama.
U razgovor se ubacio i njen drugar Uro¹ Bajoviæ, koji je za "Blic nedelje" rekao da je rediteljima ovih filmova bilo dovoljno da uva¾e mi¹ljenje fanova o tome kako bi trebalo da izgledaju filmovi o Hariju Poteru i tada bi sigurno bili zanimljiviji. Jer, kako je rekao, ovako su knjige mnogo bolje i u njima je mnogo vi¹e u¾ivao nego u filmovima.
Jedanaestogodi¹nja Aleksandra Kovaèeviæ je, takoðe, do¹la u biblioteku "British Councila" ne bi li se malo zabavila. I ona ka¾e da je knjige o Hariju proèitala bar pet puta i s nestrpljenjem èeka da joj i ova sedma dospe u ruke.
A u ovoj magiènoj biblioteci nai¹li smo i na Paulu Benini iz Ju¾ne Afrike koja veæ godinama ¾ivi u Beogradu i koja je dovela svoju petogodi¹nju æerku da upozna èaroliju i èuje prièu o najpoznatijem èarobnjaku.
Mali¹ani su osim u¾ivanja u igranju mogli da probaju i èuvene èarobne napitke i slatki¹e koji imaju magièno dejstvo, a posebno ih je omaðijala magièna ¾aba - najmoænija od svih poslastica.
Hari kod nas zasad na engleskom
U noæi izmeðu petka i subote, taènije u 1.01 posle ponoæi, a taèno u ponoæ po Grinièu, sedmi nastavak knjige o poznatom èarobnjaku Hariju Poteru stigao je na police svetskih, ali i na¹ih knji¾ara.
Od preksinoæ se knjiga, za sada samo na engleskom jeziku, nalazi u prodaji u IPS-ovoj knji¾ari "Akademija" u Beogradu i u IPS-u u Novom Sadu, po ceni od 2.199 dinara. Veæ preksinoæ, ispred knji¾are najnestrpljiviji su u redu za knjigu èekali du¾e od dva sata. U prvih 12 sati od poèetka prodaje kupilo ju je oko 200 osoba svih uzrasta, a veæina njih odmah je okrenula poslednju, 707. stranu, ne bi li proèitali kraj knjige. N. G.

blic