Knjige o Hari Poteru

Started by Bred, 14-02-2007, 14:41:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nasty girl

evo download a knjige u temi

Harry Potter - The Deathly Hallows (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,8466.new.html#new)

tarantulica

Deèak u zatvoru zbog prevoda Harija Potera

Jedan deèak iz Francuske priveden je jer je na Internetu objavio francuski prevod sedmog i poslednjeg dela knjige o Hariju Poteru.

Deèak se nalazi u pritvoru nakon ¹to je u ponedjeljak, 6. avgusta, francuska izdavaèka kuæa "Galimar" (Gallimard) podnela tu¾bu.

"Istraga je u toku", izjavio je za AP tu¾ilac Olivije Rot precizirajuæi da prema prvim rezultatima deèak to nije uradio radi koristi i u komercijalne svrhe. Uprkos tome, preti mu kazna za nepo¹tovanje prava intelektualne svojine.

Prema reèima tu¾ioca, deèak je sam preveo sa engleskog 759 stranica knjige koje je objavio nekoliko dana nakon ¹to se 21. jula pojavilo izdanje na engleskom jeziku.

Ovaj prevod nije vi¹e na raspolaganju, a policija je zatvorila internet sajt. "Galimar" je saop¹tio da je objavljivanje zvaniènog prevoda planirano za 26. oktobar.

"Prevodilac radi na prevodu 15 dana od kada dobije kopiju na engleskom", precizirala je Mari Leroj-Lena zadu¾ena za odnose sa javno¹æu. Nekoliko piratskih prevoda veæ se pojavilo na Internetu u vi¹e dr¾ava u svetu, a posebno u Kini.

(agencije/MONDO)

bbasic

Quote from: zoe on 28-02-2007, 23:43:43Ипак, највећи промашај 6. дела је што Снејп испада прави негативац, а тако је био занимљив лик док је балансирао на ивици! :(

Za Snejpa je postalo nedvosmisleno da je pozitivac upravo u momentu kad je ubio Dambldora! Neki æe se setiti (ostali mogu da provere) da su Dambldorove poslednje reèi bile „Severuse, molim te!“ Dambldor nikad ne bi nikog molio da mu po¹tedi ¾ivot; dakle, postaje jasno da ga Dambldor zapravo moli da ga ubije, shodno nekom ranijem dogovoru.

Naravno, sad æe mnogi reæi da je lako biti general posle bitke, ali to tvrdim odranije; ko ne veruje — ima ovde (http://forum.vokabular.org/index.php?topic=456.msg5454#msg5454) jednu moju stariju poruku (s drugog foruma, tad nisam bio èlan ovde).

P. S. Ukoliko nekog zanima jo¹ ne¹to iz sedmog dela, a mrzi ga da èita knjigu na engleskom — mo¾e pitati, rado æu odgovoriti (mada sam ga nabavio i proèitao èim je iza¹ao, tako da sam mo¾da pokoji detalj i zaboravio; no potrudiæu se).

zoe

Плиииз, немој ништа писати о седмом делу! Таман док прођу јесењи испитићи, стићиће издање на српском, па нам (или бар мени) немој кварити задовољство :cvet

А Снејп, био позитивац или негативац, најзанимљивији је, баш као што рекох, док балансира на ивици! :smekerica: Мој омиљени лик, дефинитивно! :)

Al-Jasmina

Zoic, jel ti imas 6tu knjizicu? na srpskom?  :cvet

zoe

Немам, увек узајмим од мале сестре од тетке...

Al-Jasmina

 a005  :wall:  :wall:  :wall: o Aqua, vrati seeee soon  :>

Bred

pa nek pita onaj koga interesuje sta se desava u VII delu, ti zoe ne moras to citati :wink: :K

Al-Jasmina

Jao Bredly,
pa sumnjam da iko zeli da mu se ista prepricava,
bilo da je film ili knjiga...
Drugo je ako se ljudi koji su procitali razjasnjavaju
kao sto smo gore videli...nedoumice i slicno  :>

nasty girl


JK Rouling: Dambdlor je gej!
Subota, 20. oktobar 2007. 19:05

Autorka svetskog bestselera J. K. Rouling otkrila je da je upravnik ¹kole za male èarobnjake, Albus Dambldor zapravo homoseksualac!

Tokom turneje na kojoj deci èita delove svoje nove knjige o dogodv¹tinama malog èarobnjaka i njegove dru¾ine, knji¾evnica je u razgovoru sa uèenicima i studentima otkrila da je upravnik ¹kole Hogvarts homoseksualac i da je bio nesreæno zaljubljen u Gelerta Grindelvolda, prethodnikom Voldemorta (glavnog negativca), koji se pojavljuje u sedmoj knjizi.

Kada ju je jedan 19-godi¹nji obo¾avaltelj upitao da li je Dambdlor ikad bio zaljubljen, Rouling se nasmejala i odgovorila: "Uvek sam zami¹ljala Dambdlora kao geja".

Posle pozitivne reakcije publike, knji¾evnica je izjavila da joj je ¾ao ¹to ranije nije objavila ovu svoju imaginarnu pikanteriju.

Obo¾avatelje je zanimalo i dali se d¾in Hagrid ikada o¾enio. "Na¾alost, nije nikada. Imao je kartku romansu, ali njegove odabranice nikada nisu bile zadovoljne njime, zamerale su mu ¹to nije dovoljno profinjen", odgovorila je Ruling.

Sedma knjiga o Hariju Poteru oborila je sve rekorde prodaje. U samo 24 sata, prodano je 11 miliona primeraka.

Jednog srednjo¹kolca je zanimalo za koga bi se, ako bi mogla, udala iz celog serijala o Hariju Poteru. Knji¾evnica je odgovorila: "Udala bih se za dobru osobu. Hari je zaista dobar i istovremeno inteligentan".

tarantulica

Omg  :wall:

Inaèe, sedma knjiga o Hari Poteru se sada prodaje za 999 dinara u Mamutu!  :cvet
(Bila je 2199)

AquArius

Gospode, ti Englezi ..
Svejedno, Dambldor je najgotivniji gej ikad (sto je opet problem, jer zamislite da je ona to objavila u nekoj od ranijih knjiga.. mada i ovako damage is done!), ali mu nikad ne bi dala da usvoji dete  :K

Wlada

Хаха!
Како ли употребљавају штапиће чаробњаци гејеви  :116:

Bred

ima li prevoda poslednje knjige na sajmu?

Ivana_89

i ako ima koja je cena?  :cvet