Studenti matematike sa praksom

Started by Bred, 14-02-2007, 15:18:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

zvor: B92, Beta
Beograd -- Jedan od najveæih problema srpske privrede i obrazovanja jeste nekoordinisanost i studentsko nepoznavanje radne prakse.

Jedan od koraka da se to promeni uèinili su Matematièki fakultet i Privredna komora Srbije, koja je danas uruèila sertifikate prvoj grupi od ¹est studenata Matematièkog fakulteta iz Beograda koji su zavr¹ili "letnju praksu" u toj ustanovi.

"Ugovor o saradnji izmeðu Matematièkog fakulteta i PKS-a potpisan je u julu pro¹le godine kako bi studenti usavr¹ili znanja iz programiranja i stekli neophodnu praksu pre dobijanja univerzitetske diplome", rekla je direktorka Centra PKS-a za edukaciju i struèno obrazovanje Jovanka Arsiæ.

Studenti su, kako je kazala, tokom mesec i po prakse pomogli u a¾uriranju baze podataka Centra, i to najpre baze podataka polaznika struènih seminara koje taj centar organizuje, a zatim i podataka o firmama sa kojima saraðuje.

Studenti Matematièkog fakulteta, uglavnom sa grupe za raèunarstvo, pohaðaæe i tokom ove godine letnju studentsku praksu u Centru, kako bi razvili svest "da treba da rade tokom studija kako bi stekli preporuke", reèeno je tokom uruèenja sertifikata.

Sertifikate PKS-a, koji potvrðuju da su studenti sa uspehom okonèali praksu, uruèio je predsednik PKS-a Slobodan Milosavljeviæ.

b92