Nokia i Siemens udru¾uju snage

Started by Korisnicko Ime, 16-02-2007, 13:40:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Na 3GSM kongresu koji se 2007. godine odr¾ava u Barseloni, Nokia i Siemens æe se udru¾iti kako bi predstavili buduæu kompaniju Nokia Siemens Networks. Oèekuje se da æe Nokia Siemens Networks biti svetski lider telekomunikacija sa jakim pozicijama na tr¾i¹tima i u regionima koji se najbr¾e razvijaju. Voðena ¾eljom da pove¾e svet, nova kompanija æe imati neprevaziðene moguænosti da obezbedi konvergentna re¹enja „s kraja na kraj” bazirana na bogatom portfoliju proizvoda fiksne i mobilne infrastrukture, ureðaja i servisa. Osnivanje nove kompanije Nokia Siemens Networks je planirano u prvom kvartalu 2007. godine.

Konvergencijom fiksnih i mobilnih komunikacija otvaraju se moguænosti za stvaranje inovativnih servisa koji æe u potpunosti izmeniti ljudske ¾ivote i koji æe biti dostupni svima, bilo kad i na bilo kom mestu u svetu. Moguænosti ovih servisa æe podr¾avati preko 300 fiksnih i 300 mobilnih klijenata, u preko 100 zemalja sveta. Nokia Siemens Networks æe biti jedna od prvih kompanija koja æe stvoriti duboko ukorenjenu kulturu inovacija sa fokusom na potrebe dana¹njice, kao i na mre¾e buduænosti. U Barseloni Nokia Siemens Networks promovi¹e i svoj novi brand , baziran na uverenju da buduænost industrije komunikacija le¾i u razumevanju i ujedinjenim dru¹tvima. On je odraz dinamiène prirode industrije i inovativnog stava nove kompanije. Brand je simbol pokreta, produ¾etka, obnavljanja, kao i ¾elje kompanije Nokia Siemens Networks za stvaranjem pionirskog duha koji se odlikuje pragmatièno¹æu i strastveno¹æu. Na 3GSM kongresu, predstavnici buduæe kompanije Nokia Siemens Networks demonstriraæe najatraktivnija re¹enja koja unapreðuju produktivnost i lièno zadovoljstvo krajnjih korisnika. Posetioci Nokia Siemens Networks ¹tanda lièno æe moæi da iskuse raznovrsne muzièke i video Personal Infotainment servise, meðu kojima su:

•  Mobile TV – istovremeno emitovanje televizijskog programa svim zainteresovanim korisnicima ili za svakog korisnika posebno, specijalno po njegovom zahtevu.

•  IPTV - pru¾a korisnicima u¾ivanje u kuænoj zabavi u realnom vremenu, bazirano na Internet protokolu kao i u komunikacijskim servisima, ukljuèujuæi integrisanu video telefoniju i video sharing koji se bazira na IP Multimedia Subsystem-u (IMS) i Service Delivery Framework (SDF) .

•  Multimedia Broadcast Multicast Service (MBMS) - novi naèin za prenos TC slike i distribuciju multimedijalnog sadr¾aja putem postojeæih mobilnih mre¾a i ¹orokorasprostranjenih mobilnih telefonskih aparata.

•  Re¹enje za isporuku muzièkih fajlova - putem on-line prodavnice pesama bilo da se radi o radio prenosu, preuzimanju pesama ili ring-back tonova, nezavisno od naèina pristupa.

Biæe predstavljena i Enterprise Communications re¹enja , ukljuèujuæi i hostovana re¹enja od strane operatera – dizajnirana za kompanije koje svesne svojih tro¹kova tra¾e optimizaciju poslovnih procesa kroz metode mobilnih komunikacija. Neka od predstavljenih re¹enja su:

•  Konvergentne biznis usluge, ukljuèujuæi i voice call continuity re¹enje preko IMS platoforme.

•  Usluge sa dodatom vredno¹æu za terenske radnike sa inteligentim SMS i Push to talk over Cellular re¹enjima .

•  Hostovano re¹enje za poslovne komunikacije namenjeno preduzeæima realizuje PBX usluge nazavisno od vrste pristupne mre¾e.

Meðu ostalim “ ¹ampionima tehnologije ” koji æe biti predstavljeni u Barseloni izdvajamo:

•  Postojeæe 3G mre¾e i Long Term Evolution (LTE) re¹enja , sa akcentom na migraciju mre¾a nakon 3G, kroz Mobisphere – zajednièko ulaganje NEC Corporation (NEC) i buduæe Nokia-Siemens Networks kompanije.

•  Kompletno re¹enje bazirano na tehnologiji mobilnog WiMAX pristupa – odr¾iva alternativa za izgradnju jeftinih mre¾a za prenos podataka od strane operatora koji ne poseduju 3G licence, ili onih koji ¾ele da migriraju svoje CDMA korisnike na novu mre¾u.

•  Service Delivery Framework – platforma za modernizaciju procesa integracije optimalnog seta re¹enja u mre¾u operatera. Posledice su smanjenje vremena plasiranja re¹enja na tr¾i¹te i njegovog trajanja na istom.
Metro i Carrier Ethernet mre¾e sledeæe generacije pru¾aju dodatne transportne kapacitete mobilnih mre¾a, ¹to igra kljuènu ulogu u obezbeðivanju performansi i buduæih potreba zahtevnih mobilnih aplikacija.

Izvor: Siemens

Korisnicko Ime

Nokia Siemens Networks kreæe sa radom od 1. aprila

Siemens i Nokia su zvanièno najavili da njihov zajednièki poduhvat otelotvoren u vidu kompanije Nokia Siemens Networks poèinje sa funkcionisanjem 1. aprila. Obe kompanije æe svoje poslove sa mobilnim operatorima preusmeravati na novi joint venture, u kome imaju po pedeset procenata udela. Siemens je investirao 2.4 milijarde evra u novu kompaniju, dok je Nokia investirala 1.7 miliona evra. Ova dva giganta veruju da æe nova kompanija imati veliki uticaj na tr¾i¹na kretanja na globalnom nivou i da æe biti predvodnik u inovacijama, imajuæi u vidu da su razvojna odeljenja objedinjena i reorganizovana tako da su integralni deo novostvorenog Nokia Siemens Networks -a.

Izvor: Mobile-review