„Mobilkom Austrija“ startuje u Srbiji 1. juna

Started by Bred, 17-02-2007, 16:22:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Od leta borba za mobilne korisnike

Treæi operater mobilne telefonije u Srbiji, austrijski „Mobilkom“ poèeæe da radi poèetkom juna, potvrdio je u Barseloni predsednik uprave te kompanije Boris Nem¹iæ.

- Srbija je za nas veliki izazov. Tu je najni¾i nivo penetracije, taènije najmanji broj korisnika u celom regionu, svega 75 odsto, ¹to nam ostavlja dosta prostora za razvoj. Sama kupovina treæe licence nije kljuè za uspeh. Moraæemo mnogo da se trudimo i da novim tehnologijama i pristupaènim i transparentnim cenama osvojimo tr¾i¹te Srbije - rekao je Nem¹iæ novinarima na Svetskom kongresu 3GSM.

Aleksandar ©perl, direktor „Novog operatera“ u Srbiji, rekao je da je do sada zaposleno 100 od planiranih 300 radnika, mahom in¾enjera i struènog kadra. Prema njegovim reèima, do kraja 2007. taj operater pokriæe 25 odsto populacije u Srbiji, i to za poèetak mahom u veæim gradovima i du¾ magistralnih puteva.

Ekipe za postavljanje mre¾e veæ su tu (dovedeni su ljudi koji su isti posao radili u Hrvatskoj za tamo¹nji „VIPnet“) i, kako istièu, oèekuje se da æe i pre licencom propisanih rokova pokriti teritoriju Srbije, kako bi mogli da se nadmeæu sa konkurencijom. „Novi operater“ æe izvesno koristiti broj 061, dok æe od Republièke agencije za telekomunikacije tra¾iti i pozivni broj 060. Brojevi æe biti sedmocifreni, kao i svuda gde posluje „Mobilkom“, a kakao najavljuju iz te kompanije, atraktivnim paketima i pozitivnom kampanjom krenuæe u agresivno osvajanje na¹eg tr¾i¹ta.

- Prva ciljna grupa nam je onih 25 odsto populacije koja ni ne koristi mobilne usluge, ali imamo i mnogo veæe ambicije, da od konkurencije preuzmemo deo klijenata. Tek na¹im dolaskom poèinje prava utakmica na tr¾i¹tu u Srbiji - ka¾e Nem¹iæ.

Planovi kompanije „Mobilkom Austrija“ jesu su da postane regionalni lider na Balkanu, pa je osim licence u Srbiji, nedavno kupljena i treæa licenca za rad u Makedoniji.

- To su razlièita tr¾i¹ta, pa su i uslovi bili razlièiti. Mi smo ispunili i jedne i druge. Bili smo spremni da platimo 320 miliona evra za licencu u Srbiji, jer nam je stalo da prodremo na srpsko tr¾i¹te i time zaokru¾imo teritorijalno pokrivanje. Planiramo da u narednim godinama u razvoj mre¾e u Srbiji ulo¾imo jo¹ 250 miliona evra. Posle Makedonije, sledeæi izazov nam je BiH - tvrdi Nem¹iæ.

Inaèe, „Mobilkom Austrija grup“ dostigla je 10 miliona korisnika u pet zemalja u kojima je sada aktivna i zapo¹ljava preko 6.000 ljudi.
K. P.

blic

mikele

Слажем се да тек сада креће права трка за клијенте у Србији и мислим да ће Мобилком узети добар део корисника од друга два оператера јер ће имати боље цене и повољније услуге.
Тако сам бар чуо да је било у другим земљама у окружењу,тј да су баш агресивни и да спуштају цене и до 30%
Тако да ја сам спреман да будем ваш клијент,само ме ''убедите'' :K :K :K
А то неће бити тешко,али о том потом

makica

I treba tako da bude! Mi smo jedna od retkih zemalja u kojima je pricanje mobilnim telefonom i dalje manje-vise luksuz.
Ja cu se prva prebaciti na Mobilkom,jer me nesto u poslednje vreme nerviraju i Telenor i Telekom.
Jedva cekam! :loptica

Wolf

Marince

Ma mislim da ce sa dolaskom Mobilkoma morati i Telekom i Telenor da daju neke nove pogodnosti za korisnike,nize cene itd.Pa svima je u cilju da imaju sto vise korisnika i da pobede konkurenciju!Sto vise operatera-nama ce biti bolje :happy:

Wolf

Onda dajte jos operatera...neka ih bude bar 10 :K

Al-Jasmina

Lelenor i Lelekom ce spustiti cene samo ako im zagusti,
zato cu ako padnu opcije za pricanje za dz
i ja migrirati u toplije krajeve :happy:

mikele

Ја сам већ у ниском старту и чекам да ови крену(мислим на Мобилком),а онда ће и ови остали морати да попусте јер им се не пише добро.
Тако да што већа конкуренција,то боље за нас.Па сада нека се они труде да нас убеде ко је најбољи и најповољнији. :K :K :K

Roben

Mobilkom poèinje sa radom u junu
(http://nono9.us)
Austrijski "Mobilkom" (www.mobilkomaustria.com), treæi operater mobilne telefonije u Srbiji, poèeæe s radom poèetkom juna, izjavio je predsednik uprave "Mobilkoma" Boris Nem¹iæ.
On je saop¹tio je da je do sada zaposleno stotinu od planiranih 300 radnika.

Nem¹iæ je rekao da je izvesno da æe ta kompanija koristiti pozivni broj 061, a da æe od Republièke agencije za telekomunikacije verovatno traziti i broj 060.

"Mobilkom Austrija" je 1. decembra pro¹le godine dobio licencu za mobilnu telefoniju u Srbiji, za koju je platio 320 miliona i jedan evro, a njegovo rukovodstvo je najavilo ulaganje dodatnih 250 miliona evra u izgradnju mre¾e.

(Tanjug)

Bred

Maslacak

Ja necu da prelazim sa Telenora...mrzim da menjam broj telefona pa posle moram svima da javljam :K :K :K

darusaz

Quote from: Maslacak on 27-02-2007, 18:42:48
Ja necu da prelazim sa Telenora...mrzim da menjam broj telefona pa posle moram svima da javljam :K :K :K

Вала ни ја. За сада су ми довољни ФрендКард код Лелекома и 063/20*-*** из далеке 1996. код Леленора. :)

zabica

ja imam post paid i ovi iz telenora me osurise, a ne bi da menjam broj  a005

Roben

мислим да је МТС много повољнији
много је боље да промениш број него да те деру
или узми исти број само што уместо 063 стоји 065