Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

mikele

Quote from: nasty girl on 20-04-2007, 12:36:19
e to objasnjenje mi je trebalo jer nija nisam bila sigurna zasto se igra ovaj mec..... :cvet
Па ниси га тражила на правом месту  :wink:  :)

Roben

Partizan na pol-poziciji!

Vaterpolisti Partizana ulaze u èetvrtfinale Evrolige sa najbolje, prve pozicije Grupe A, ¹to znaèi da æe crno-beli imati priliku da dobiju ne¹to lak¹eg protivnika, ali ¹to je jo¹ va¾nije - revan¹ èetvrtfinala igraæe na svojoj Banjici!

Sjajnom igrom u odbrani, ali i napadu, Partizan je deklasirao italijansku Bre¹u 11:6 (3:2, 5:2, 1:2 i 2:0).

Italijanska ekipa, za koju igra srpski reprezentativac Aleksandar Æiriæ, dvojica hravstkih i nekoliko italijanskih reprezentativaca, dobro je odigrala samo prvih pet minuta meèa na Banjici, kada je povela 2:0.

Od tada do kraja meèa, sve na Banjici i¹lo je po taktovima odlièno uve¾banog crno-belog orkestra u bazenu i na tribinama.

U poèetnim minutima, probleme Partizanovim bekovima stvarao je centar Bre¹e i hrvatske reprezentacije Igr Hiniæ, koji je iznudio nekoliko napada sa igraèem vi¹e. Preko Antonija Viarezea i Samira Baraæa, Bre¹a dolazi do vodjstva od 2:0.

Ali, tada je usledio preokret! Stefan Mitroviæ, Marko Avramoviæ i Filip Filipoviæ iz peterca, donose prednost crno-belima, a veæ na poèetku druge èetvrtine, golom Andrije Prlainoviæa Partizan dolazi do dva gola prednosti (4:2).

Druga èetvrtina bila je za vaterpolo ud¾benike. Raznovrsne ideje u napadu, jaka odbrana, odlièan golman Nikola Kuljaèa...

Sjajnim lob-udarcem sredinom drugog dela, Filip Filipoviæ prvi put na meèu dovodi Partizan u vodjstvo od tri gola razlike 6:3. Potom Prlainoviæ i Jure Nastran uveæavaju vodjstvo crno-belih na èetiri gola (8:4) i praktièno se veè tada znao pobednik meèa.

Usledilo je malo opu¹tanje u treæem delu, ali bez opasnosti da pobeda bude ugro¾ena.

Partizan je jo¹ jednom pokazao da ima tim za velike evropske domete i svi potencijalni protivnici u èetvrtfinalu Evrolige imaæe o èemu da razmi¹ljaju pred ¾reb i svi æe verovatno ¾eleti da izbegnu Banjicu.

Crno-beli ispraæeni su ovacijama i pesmom: "Crno-beli, bravo, bravo!" i skandiranjem: "©ampioni, ¹ampioni".

Vaterpolista Bre¹e Aleksandar Æiriæ rekao je da ovakav rezultat ne treba nikoga da èudi. "Bre¹a uop¹te nije silovita, kako se ovde prièa. Mi smo u krizi, koja nas veæ du¾e prati. Do¹li smo da probamo da dobijemo, ali nismo imali prevelike ambisije. Partizan je zaslu¾eno pobedio i zaslu¾eno je prvi u grupi. Mi po¹to mnogo dobro igramo, verovatno æemo i brzo zavr¹iti takmièenje", rekao je ironièno Æiriæ.

Golman Partizana Nikola Kuljaèa rekao je da je mo¾da izgledalo lako sa tribina, ali da to svakako nije bilo u bazenu.

"Za razliku od utakmice u Zagrebu, gde je meè lomila i pelomila odbrana, u ovoj utakmici napad je davao ritam utakmici. Posle 2:0, brzo smo anulirali njihovu prednost. Sve u svemu rezultat je neoèekivan. Bre¹a je moæna ekipa, ali je poznato da igra promenljivo. Kako je tekla utakmica i kako smo zatezali odbranu onda je do¹ao i rezultat", rekao je Kuljaèa.

Strelci za Partizan bili su: Filipoviæ i Prlainoviæ (po dva), Stefan Mitroviæ, Marko Avramoviæ, Nikola Radjen, Petar Ivo¹eviæ, Matej Nastran, Mlo¹ Korolija i Jure Nastran.

Po dva gola za Bre¹u postigli su Samir Baraæ i Antonio Vitarizo.

Igraè vi¹e - Partizan 10/5; Bre¹a 10/4

peterci - Partizan 1/1

(MONDO)

tarantulica



Partizan protiv Posilipa za F4!
Ponedeljak, 30. april 2007. 12:26

Vaterpolisti Partizana igraæe u èetvrtfinalu Evrolige protiv italijanskog Posilipa, odluèeno je u ponedeljak ¾rebom u Rimu.

Crno-beli nisu imali sreæe na ¾rebu, jer su dobili najte¾eg od tri moguæa protivnika (Va¹a¹, Olimpijakos i Posilipo).

"Dosta èudno da Posilipo drugu godinu zaredom bira predstavnika iz Srbije i Crne Gore (pro¹le godine Jadran), ali ne treba sada o tome tro¹iti reèi. Reè je o jdnom od najtrofejnijih klubova u Evropi, koji uvek ima najvi¹e ambicije.Medjutim, ove godine Posilipo ba¹ i ne igra dobro i mislim da imamo veliku ¹ansu za prolaz. Revan¹ se igra na na¹em bazenu i ako ponovimo igre iz poslednje dve utakmice (Mladost u Zagrebu i Bre¹a) imamo ¹ansu da udjemo u zavr¹nisu. U svakom sluèaju, protivnik je najte¾i moguæi", rekao je za MONDO vaterpolista Partizana Andrija Prlainoviæ.

Dobra strana ¾reba je ¹to æe prvi meè biti odigran u Napulju 9. maja, a revan¹ je na Banjici 28. maja.

Ostali parovi:

Bre¹a (Italija) - Pro Reko (Italija);
Olimpijakos (Grèka) - Domino Honved (Madjarska)
Va¹a¹ (Madjarska) - Jug Dubrovnik (Hrvatska)

U finalu Kupa LEN igraæe hrvatski ©ibenik i Sintez iz Kazanja (Rusija), u kojem igraju dva srpska i jedan crnogorski reprezentativac - Danilo Ikodinoviæ, Dejan Saviæ i Vladimir Gojkoviæ.

U prvom meèu 9. maja domaæin je ©ibenik, a revan¹ æe biti odigran 28. maja.

(MONDO)

Roben

Partizan "ugasio" Vezuv!

Vaterpolisti Partizana napravili su d¾inovski korak ka Fajnal-foru Evrolige. U prvoj utakmici èetvrtfinala crno-beli su u Napulju pobedili Posilipo 7:6 (2:3, 1:0, 2:2, 2:1)

Do velike pobede beogradski tim predvodio je trostruki strelac Du¹ko Pjetloviæ, a uz njega golove za Partizan postigli su Andrija Pralinoviæ, Jure Nastran, Aleksiæ i Filip Filipoviæ.

Revan¹ meè igra se za dve nedelje u Beogradu.

Crno-belima kao da je bilo potrebno malo vremena da se zagreju na poèetku utakmice u Napulju. Sa druge strane Italijani su od starta krenuli jako i materijalizovali su prve dve situacije sa igraèem vi¹e u bazenu. Prvo je precizan bio Nikola Janoviæ, a zatim je iz odbojke pogodio i Bonakuore.

Uzvratio je golom Andrija Prlainoviæ, ali na drugoj strani ponovo je bio precizan Janoviæ, koji je vratio domaæinima plus dva.

Ali tada su se razbudili i crno-beli, zaigrali su bolje, a prvu situaciju sa igraèem vi¹e u bazenu gosti iz Beograda realizovovali su preko Jurea Nastrana, da bi ni nakon odlièno isplivane kontre Prlainoviæa, Filipoviæ ¹utirao samo do stative.

Medjutim, ono ¹to se naziralo krajem prve èetvrtine dogodilo se u nastavku utakmice. Odbrana Partizana, koja se toliko puta ove sezone pokazala kao najjaèe oru¾je crno-belih, ponovo je bila fantastièna, granitna, neprobojna.

Celu drugu èetvrtinu Italijani nisu uspeli da pronadju put do Kuljaèine mre¾e, a pogotovo besprekorna bila je igra bekova Partizana na dva metra, gde centri Posilipa Boris Zlokoviæ i Fabio Benèivenga, ne da nisu mogli da prime loptu, nego jedva da su mogli da di¹u.

U drugoj deonici u strelce je uspeo da se upi¹e samo Pjetloviæ, koji je postigao gol i poèetkom treæe èetvrtine za prvo vodjstvo Partizana na utakmici, a onda je sa igraèem vi¹e pogodio i Milan Aleksiæ za 5:3.

Medjutim, do kraja deonice Beogradjani su lako prokockali te¹ko steèeno vodjstvo. Posilipo je smanjio preko Skotija Galete, a onda je Zlokoviæ sa dvojicom igraèa Partizana na ledjima sjajnom ¹raubom izjednaèio na 5:5.

Poèetak èetvrtine, ovaj put poslednje, ponovo je pripao crno-belima, a dve minijature Filipa Filipoviæa odluèile su pobednika. Fiæa je prvo filigranski precizno proigrao na dva metra Pjetloviæa, koji je iz odbojke doneo vodjstvo Partizanu, a zatim je levoruki bombarder sjajnim udarcem postigao sedmi gol za srpskog ¹ampiona.

Do kraja utakmice Italijani sve ¹to su uspeli da urade bilo je da ubla¾e poraz golom Valentina Gala. Poku¹ali su domaæi u fini¹u, koristeci se svim sredstvima, pa i onim nesportskim, ¹to je najbolje osetio Pjetloviæ, koji je zbog razbijene arkade morao da napusti bazen, da stignu do izjednaèenja, ali odlièni Nikola Kuljaèa je "spustio roletnu" na svom golu i sacuvao pobedu Partizana.

(MONDO)

shumshi

carevi...  :Bog

samo, nema opustanja sada!  :nene:

mikele

VATERPOLO: Crno-bele èeka pakao u revan¹u
(http://nono9.us)

Vaterpolisti Partizana naèinili su veliki korak ka plasmanu medju èetiri najbolja tima u Evropi, pobedom od 7:6 nad Posilipom u Napulju. Crno-beli su uprkos tom uspehu svesni da æe revan¹ na Banjici biti sve samo ne lak.

Ono ¹to Partizan oèekuje kroz desetak dana mo¾da najbolje opisuje bek Nikola Radjen - "èeka nas pakao".

"Najva¾nije je da ostanemo hladnih glava i da vreme koje imamo iskoristimo da se ¹to bolje pripremimo za revan¹. Dobro je ¹to æemo igrati pred svojim navijaèima i nadam se da æemo iskoristiti jedinstvenu ¹ansu koja nam se pru¾a", rekao je Radjen na konferenciji za novinare.

Njegov saigraè Petar Ivo¹eviæ i dalje tvrdi da je Posilipo favorit, bez obzira na pobedu u prvom meèu i odliènu formu koja poslednjih nedelja krasi Partizan.

"Ne smemo da se zavaravamo da smo u Napulju odradili veæi deo posla. Trebalo bi da izvuèemo pouke iz tog duela, koji je bio iscrpljujuæi, da gledamo sebe i obratimo pa¾nju na svoju igru, jer revan¹ mo¾e mnogo toga da nam donese", istakao je Ivo¹eviæ.

Trener Dejan Udovièiæ takodje ka¾e da u naredne dve nedelje treba ostati èvrsto na zemlji, a najveæim adutom u koji se uzda ekipa sa Banjice smatra atmosferu i navijaèe.

Inaèe, ulaznice za revan¹ ko¹taæe 350 i 650 dinara, a uprava Partizana je odluèila da zbog velikog interesovanja postavi jo¹ jednu, monta¾nu tribinu.

Da se ni Posilipo ne odrièe polufinala svedoèi izjava nekada¹njeg reprezentativca Srbije i Crne Gore Nikole Janoviæa. On je èestitao Partizanu na odliènoj igri u prvom meèu, ali je ujedno izrazio uverenje da æe se Napolitanci ipak naæi u zavr¹nici Evrolige.

"Ni¹ta nije gotovo. Bila bi slièna situacija i da smo kod kuæe odigrali nere¹eno ili pobedili sa jednim golom razlike. Svesni smo da nas na Banjici èeka pakao, ali ipak se nadam da neæu i treæu godinu zaredom da ispadnem u èetvrtfinalu", rekao je Janoviæ, koji je prethodne tri sezone igrao u Jadranu iz Herceg Novog.

Kako LEN nije dozvolio promenu termina revan¹ utakmice zbog preklapanja sa finalom fudbalske Lige ¹ampiona, meè Partizan - Posilipo ipak æe se igrati u sredu, 23. maja, sa poèetkom u 19 èasova.

(MONDO, foto: MN Press)

nasty girl


malena

Jedsam zvezdas ali sve cestitke vaterpolistima partizana... Jesu carevi,sto rekla nasty. :Bog :Bog

Roben

Filipoviæ odveo Partizan na F4!

Vaterpolisti Partizana plasirali su se na zavr¹ni turnir Evrolige, po¹to su i u revan¹ meèu èetvrtfinala, pred prepunim bazenom na Banjici, savladali favorizovani Posilipo iz Napulja sa 13:7 (3:2, 2:1, 4:1, 4:3).

U prvom meèu koji je odigran pre dve nedelje u Italiji crno-beli su slavili sa 7:6. Najbolji u odliènoj beogradskoj ekipi bili su Filip Filipoviæ, koji je dao pet golova i golman Nikola Kuljaèa koji je potpuno "zaèarao" svoju mre¾u.

Posilipo je poèeo meè na najbolji moguæi naèin, jer je golom Borisa Zlokoviæa poveo sa 1:0. Tada je Partizan no¹en hukom sa krctaih tribina na Banjici zaigrao èvr¹æe u odbrani, a slovenaèki reprezentativac Matej Nastran doneo je izjednaèenje.

Do kraja treæine igru crno-belih nosio je fenomenalni Filip Filipoviæ, koji je postigao dva pogotka, dok je drugi gol za Italijane dao Vanja Udovièiæ.

Na samom startu druge èetvrtine ponovo je Filipoviæ bio precizan i doneo Partizanu dva pogotka vi¹ka (4:2). Jedan od najtalentovanijih igraèa na svetu, medjutim, nije se tu zaustavio veæ se dva minuta kasnije èetvrti put na meèu upisao u strelce, ali je Zlokoviæ u fini¹u deonice smanjio na 5:3.

Ako se Posilipo nakon prve dve èetvrtine i nadao èudu, onda je ona u treæoj deonici u potpunosti nestala. Po jedan gol Prlainoviæa i Di Konstanca ostavili su rivale na istoj distanci (6:4), a potom je Partizan prikazao igru dostojnu najboljih svetskih timova.

Nastavljajuæi da terori¹e odbranu gostiju, Filipoviæ je postigao gol za 7:4, a do kraja ove èetvrtine pogotke za crno-bele postigli su i mladi Stefan Mitroviæ i Du¹ko Pijetloviæ, ¹to je domaæem timu donelo ogromnih pet golova vi¹ka (9:4).

Poslednja èetvrtina protekla je u jo¹ ubedljivijoj igri Partizana, koji je na najlep¹i moguæi naèin overio plasman na Fajnal For. Golove za crno-bele u poslednjoj èetvrtini postigli su Nastran, Mitroviæ i Pijetloviæ, dok su strelci za Posilipo bili Galeti i Udovièiæ.

(MONDO)

mikele

VATERPOLO: Jug, Pro Reko i Olimpijakos na F4
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5518553)

Dubrovaèki Jug, italijanski Pro Reko i Olimpijakos moguæi su protivnici vaterpolista Partizana na zavr¹nom turniru Evrolige.

Dubrovaèki Jug na svom terenu je savladao madjarski Va¹a¹ sa 9:7, ¹to mu je uz poraz iz prvog meèa od 11:10 bilo dovoljno za plasman u samu zavr¹nicu elitnog kontinentalnog takmièenja.

U sudaru dva italijanska velikana, Pro Reko je na svom plivali¹tu pora¾en od ekipe Bre¹e rezultatom 8:6, ali je pro¹ao dalje zahvaljujuæi trijumfu od 12:9 u prvoj utakmici. U redovima domaæeg tima jo¹ jednu dobru partiju pru¾io je kapiten reprezentacije Srbije Vlada Vujasinoviæ koji je bio strelac dva pogotka.

U poslednjem èetvrtfinalnom duelu, Olimpijakos je jo¹ jednom iznenadio Honved i slavio u Budimpe¹ti istim rezultatom kao i u prvom meèu - 11:9.

Zavr¹ni turnir Evrolige biæe odigran od 22. do 24. juna u Milanu.

(MONDO)

Phenomenon

Na Banjici na tribinama - sauna, ali ipak je vredelo.
Svaka cast momcima, stvarno su kraljevi!

mikele

Људи,само да вам напоменем нешто.
У посту где сам пренео вест са МОНДА пише да се финални турнир Ф4 игра од 22. до 24.јуна у Милану(не знам одткуд Милан када ниједна екипа није из Милана  :shock ),али ја мислим да то није тачно и да тек треба да се одреди домаћин Ф4 турнира.
Тако је данас писао и спортски журнал,тако да треба њима више веровати,него МОНДУ.
А МОНДУ није први пут да греши :wink:

Roben

Partizan protiv Juga na F4!

Vaterpolisti Partizana igraæe protiv branioca titule prvaka Evrope, dubrovaèkog Juga u polufinalu zavr¹nog turnira Evrolige u Milanu, koji æe biti odr¾an od 22. i 23. juna, odluèeno je na ¾rebu u Kijevu, gde je odr¾an sastanak Izvr¹nog komiteta LEN-a.

Domaæin turnira u bazenu "Skarioni" u Milanu biæe djenovski Pro Reko, koji æe u polufinalu Fajnal fora igrati protiv grèkog Olimpijakosa.

Jug i Partizan pro¹le godine sastali su se u èetvrtifnalu Evrolige, a dubrovaèka ekipa je u dvomeèu bila bolja. Na finalnom turniru Evrolige koji je odr¾an u Dubrovniku, Jug je osvojio titulu prvaka Evrope pobedom nad Pro Rekom 9:7.

Ovo æe biti treæe uzastopno uèe¹èe Juga na Fajnal foru Evrolige.

Jedan od najboljih vaterpolista Partizana Andrija Prlainoviæ izjavio je za MONDO da Jug mo¾da jeste favorit, ali da je to bio protivnik koga su u Partizanu pri¾eljkivali.

"To je ekipa koju smo mo¾da svi pri¾eljikavali. Hteli smo svi da izbegnemo Pro Reko, a Jug je ekipa koja nam, rekao bih odgovara i protiv koje imamo ¹ansi. Ima dost do Fajnal fora, Jug igra i plej-of hrvatskog prvenstva pa se nadamo da æe Mladost malo da izmori dubrovaèku ekipu", rekao je Prlainoviæ.

On nije ¾eleo da poredi pro¹logodi¹nji duelu hrvatske i srpske ekipe, pre svega jer tada nije bio èlan Partizana, ali je dodao: "Drugaèije je bilo pro¹le godine. Partizan sada ima drugu ekipu, zreliju za godinu dana. Pro¹le godine, Partizan je pokazao da mo¾e da igra protiv Juga. Jug jeste favorit, ima vi¹e iskustva, vi¹e zvuènih imena, ali æemo mi dati sve od sebe i ne bi bilo iznenadjenje da udjemo u finale".

Posle sjajne igre i ubedljive pobede nad Posilipom 13.7, trener vaterpolista Partizana Dejan Udovièiæ rekao je da na F4 nema izrazitih favorita.

"Sve èetiri ekipe imaju po 25 odsto ¹ansi.U svakom sluèaju mu¹ki æemo se boriti", poruèio je Udovièiæ.

(MONDO)

mikele

VATERPOLO: Zvezda igra Evroligu!
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5571442)

Vaterpolisti Crvene zvezde naredne sezone igraæe u kvalifikacijama za Evroligu!

U poslednjem kolu u svom bazenu u Obrenovcu, u odluèujuæem meèu Crvena zvezda je savladala Ni¹ 9:7 i tako osvojila drugo mesto u prvenstvu koje vodi u kvalifikacije u najjaèe evropsko takmièenje.

Pred poslednje kolo, tri tima su imala ¹ansu da osvoje drugo mesto - Crvena zvezda, Vojvodina i Ni¹. Zvezdi je odgovarala samo pobeda protiv Ni¹a, jer bi u sluèaju poraza ili boda, Vojvodina osvojila drugu poziciju.

Prvo mesto je i pre poèetka sezone bilo rezervisano za Partizan, koji je bez mnogo muke potvrdio apsolutnu dominaciju. Crno-beli æe biti direktni uèesnici Evrolige.

Ni¹, Vojvodina i Beograd æe igrati u Kupu LEN.

(MONDO)

mikele

VATERPOLO: Jugoslav Vasoviæ u Zvezdi?
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5604928)

Vaterpolisti Crvene zvezde u uzbudljivoj zavr¹nici srpskog ¹ampionata izborili su mesto koje vodi u kvalifikacije za Evroligu. Èelnici crveno-belih ne kriju da ¾ele da pojaèaju ekipu za narednu sezonu i izazove koji ih oèekuju, a prvi na listi ¾elja na¹ao se biv¹i reprezentativac Jugoslavije Jugoslav Vasoviæ.

Biv¹i kapiten crveno-belih koji je sa tom ekipom poèetkom devedesetih godina osvojio dve titule nacionalnog prvaka, od ovog leta je slobodan igraè.

"Lepo mi je u Firenci, verujte da nema lep¹eg mesta za bavljenje sportom, ali mi je ¾elja da karijeru zavr¹im kod kuæe", rekao je za "Sport" Vasoviæ, koji je pro¹le sezone bio najbolji igraè Firence.

On je, medjutim, istakao da oèekuje da sa èelnicima italijanskog kluba uskoro poène razgovore o potpisivanju novog ugovora.

"Voleo bih da se stvori tim za titulu, ali to je nemoguæa misija. Potrebno je mnoog novca, vaterpolo se posle 15-20 godina mrtvila, polako pribli¾ava nekim drugim sportovima", ocenio je Vasoviæ.

Biv¹i reprezentativac Jugoslavije bio je odu¹evljen i evropskim izdanjima Partizana ove sezone, ali je dodao da je ¹teta ¹to crno-beli u Srbiji nemaju jaèu konkurenciju.

"Odu¹evljen sam igrama Partizana u Evroligi, èak prezadovoljan. Trenirao sam sa tim momcima jesenas, jaki su u svakom duelu. ®elim im sreæu. Jedino mi je krivo ¹to u na¹oj ligi Partizan igra sam", konstatovao je Vasoviæ.

(MONDO)