Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Roben

Partizanova nesreæa sa peterca!

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrolige u Milanu, jer su posle peteraca pora¾eni od branioca titule prvaka Evrope, hrvatskog Juga.

U regularnom delu bilo je 11:11 (2:3, 4:2, 2:3, 3:3), posle dva produ¾etka 13:13 (oba prosdu¾etka zavr¹ena 1:1), ali crno-beli nisu imali sreæe prilikom izvodjenja peteraca.

Golman Juga i hrvatske reprezentacije Frano Viæan dva puta je odbranio udarce mladom Stefanu Mitroviæu i tako je Jugu doneo plasman u finale u kojem æe se hrvatski ¹ampion u subotu sastati sa italijanskim Pro Rekom koji je ranije u petak savladao Olimpijakos 10:9.

Biæe to repriza pro¹logodi¹njeg finala Evrolige u kojem je Jug u svom bazenu u Dubrovniku bio uspe¹niji.

Partizan je propustio veliku ¹ansu da udje u finale i bori se za evropski tron. Ekipa sa Banjice imala je dva puta prednost od dva gola (8:6) i (11:9), ali je Jug uspeo da se i¹èupa. Partizan je minut i po pre kraja meèa imao dva gola prednosti, ali je Jug, uz blagu naklonost sudija, uspeo da se vrati u ¾ivot. Miho Bo¹koviæ postigao je izjednaèujuæi gol desetak sekundi pre kraja regularnog dela meèa i obezbedio produ¾etke.

Posle ne¹to slabijeg starta i stegnute igre, koju je Jug iskoristio i poveo 3:2, crno-beli su zaigrali èvr¹æu odbranu i hrabrije u napadu i vrlo brzo dolazi do preokreta i vodjstva Partizana 6:5, zahvaljujuæi dalekometnoj paljbi Nikole Radjena i Andrije Prlainoviæa.

Poèetkom treæeg dela Radjen ne koristi "zicer", i Jug se ponovo vraæa u igru. Partizan ipak dolazi do dva gola prednosti, ali vaterpolisti iz Dubrovnika na iskustvo ne daju crno-belima da se "odlepe".

Pri rezultatu 8:6, Partizan je imao igraèa vi¹e i priliku da ode na tri gola vi¹ka, ali crno-beli ne koriste taj napad i Jug preokreæe rezultat.

U poslednjem delu, Partizan ponovo dolazi do prednosti. Minut i po pre kraja crno-beli imaju dva gola vi¹ka (11:9), ali ali treba istaæi da su sudije dva poslednja napada Partizana presekle svirajuæi faulove u napadu.

Jug se na veæ pisani naèin vraæa u ¾ivot i oti¹lo se u produ¾etke. Oba produ¾etka zavr¹ena su po 1:1, a Partizan je u poslednjim sekundama drugog nastavka imao napad, Filipoviæ je ¹utirao, ali je Viæan bio na mestu.

Seriju peteraca otvorio je Miho Bo¹koviæ za Jug. Stefan Mitroviæ nije uspeo da prevari golmana Juga i Dubrovèani stièu prednost. Potom su precizni bili Elvis Fatoviæ, Maro Jokoviæ i Nik¹a Dobud za Jug, a za Partizan Matej Nastran, Andrija Prlainoviæ, Du¹ko Pijetloviæ. Nikola Kuljaèa potom brani udarac Pave Markoviæa, a Filip Filipoviæ golom otvara novu seriju peteraca.

Bo¹koviæ ponovo pogadja za Jug, a Mitroviæa ponovo "èita" Viæan i Jug je u finalu.

STRELCI:

PARTIZAN: Filipoviæ 4 gola, Du¹ko Pijetloviæ, Prlainoviæ, Radjen i Nastran po dva, Stefan Mitroviæ jedan;

JUG: Andro Bu¹lje i Pavo Markoviæ po 4, Miho Bo¹koviæ 3, Mile Smodlaka i Djani Pecotiæ po jedan.

IGRAÈ VI©E:

PARTIZAN: 13/8
JUG: 14/9

PETERCI:

JUG 1/1


Partizan æe se u subotu od 19 èasova protiv grèkog Olimpijakosa boriti za treæe mesto.

(MONDO)

nasty girl

kako mi je krivo.... :wall: :wall: :wall: :wall:

Phenomenon

TRECI SMO!!!

Svaka cast, majstori! :Bog :Bog :Bog

nasty girl

iskreno moglo je to i bolje d treceg mesta....ali i ovo je sasvim ok... :~ :~

Baby Jane

To sto smo treci je odlican rezultat :~...bice bolje narednog puta :cvet

Phenomenon

Naravno da ce biti bolje sledeceg puta. Prosek godina u ekipi nam je 21-22, ne racunajuci Kuljacu koji ima 30+. Jos ako drzava resi da malo pomogne klubu ili ako Final 4 bude u BG-u.

mikele

Данас сам прочитао да је организација у Милану била катастрофална и да су то стари,добри жабари смуљали да добију организацију преко везе.
Такође сам прочитао да се ВК Партизан озбиљно спрема да следеће године добије организацију Ф4,наравно под условом да уђе у најбољих 4,у шта ја не сумњам,с`обзиром да су сада ови момци годину дана искуснији.А и требали би да буду носиоци приликом жреба за следећу годину.
Једино ако жабари поново не умешају своје прљаве прсте :F

nasty girl

pa a budem iskrena sada se drzava nije ni malo zalagala za vaterpolo i to je izjavio i filip filipovic za neke novine...

pa grobari su hteli da idu u italiju na utakmicu, ali nisu dobili vize...zato sto su navijaci, a sve i jedan klub je imao navijace tamo cak su i hrvati dobili vize, samo mi nismo...a u principu mislim da je rzavu bolelo uvo...

mikele

Milanoviæ: Partizan spreman za korak dalje
(http://www.putfile.com/pic.php?img=5793446)

Jednu od najuspe¹nijih sezona u poslednjih nekoliko decenija Vaterpolo klub Partizan zavr¹io je zabavom za igraèe, struèni ¹tab, sponzore i prijatelje kluba u svom hramu na Banjici.

Partizan je ove sezone, bez ikakve konkurencije, osvojio duplu krunu u Srbiji, ali mnogo znaèajniji rezultat je treæe mesto u Evropi, osvojeno na finalnom turniru Evrolige u Milanu. Da je bilo malo sreæe Partizan je lako mogao da se bori i za evropski tron.

Predsednik skup¹tine kluba Igor Milanoviæ rekao je na opu¹tenom partiju da je ulaskom na "fajnal for" Partizan ostvario podvig i obeæao da æe crno-beli veæ naredne sezone juri¹ati na sedmu titulu evropskih ¹ampiona u istoriji.

"Treæe mesto osvojeno u Milanu je kruna ¹estogodi¹njeg rada ove Uprave, rada svih igraèa i struènog ¹taba, a pogotovo trenera Dejana Udovièiæa, koji je odabrao, obuèio i edukovao sjajnu generaciju igraèa, koja je na fantastièan naèin igrala cele sezone i nezaslu¾eno nije stigla do finala", rekao je Milanoviæ.

On je dodao da æe u narednom periodu klub uèiniti sve da ¹to je do sada uradjeno podigne na vi¹i nivo i da sledeæe godine "napadne finale F4 ovde u Beogradu".

Direktor Partizana Darko Udovièiæ takodje je rekao da je cilj kluba da u narednom periodu osvaja evropsku krunu vi¹e puta, i da æe, shodno tome, biti oformljena ekipa kadra da to i uèini.

(MONDO)

mikele

Delfini ubedljivi na startu Svetske lige
(http://nono9.us)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je zapoèela takmièenje u ovogodi¹njoj Svetskoj ligi. U prvom kolu kvalifikacionog turnira u Novom Sadu "delfini" su potopili Grke rezultatom 13:5 (4:1, 5:2, 3:2, 1:0)

Iako znaèajno podmladjena i oslabljena, bez kapitena Vladimira Vujasinoviæa, Daèe Ikodinoviæa i povredjenog Filipa Filipoviæa, srpska reprezentacija pru¾ila je impresivnu partiju na novosadskom plivali¹tu.

Veæ u prvoj èetvrtini zahvaljujuæi odliènoj odbrani na èelu sa Denisom ©efikom i raspolo¾enom Nikoli Radjenu, dvostrukom strelcu, "delfini" su stekli prednost od tri gola.

Izabranici Dejana Udovièiæa nastavili su da pune grèku mre¾u i u drugoj deonici, a udarna igla srpske reprezentacije u tom periodu bio je Vanja Udovièiæ, koji je u drugih osam minuta postigao dva od svoja ukupno tri gola.

Na polovini meèa Srbija je imala velikih plus ¹est (9:3) i veæ tada je bilo jasno da æe poslednje dve èetvrtine biti gotovo formalnost. Ipak, nije bilo opu¹tanja. Na poèetku treæeg perioda raspucao se i Aleksandar ©apiæ, koji je sa pet golova bio najefikasniji akter susreta, i ubedljiv trijumf bio je neminovan.

Uz ©apiæa, Udovièiæa i Radjena, golove za Srbiju postigli su jo¹ Andrija Prlainoviæ, ®ivko Gociæ i Marko Avramoviæ.

Dva gola za Grèku postigao je Jorgos Doskas, a po jedanput u strelce su se upisali Andreas Mirales, Jorgos Afrudakis i Anastazios ©izas.

Reprezentacija Srbije realizovala je tri od sedam situacija sa igraèem vi¹e u bazenu, a Grci
dve od osam.

U premijernoj utakmici turnira u Novom Sadu Italija je savladala Crnu Goru sa 13:11. U prvom kolu slobodna je bila Nemaèka.

U drugom kolu sastaju se Crna Gora - Grèka (18.15) i Srbija - Nemaèka (20 sati).

Drugi turnir ove grupe biæe odr¾an od 18. do 22. jula u italijanskoj Peskari, dok je zavr¹nica Svetske lige na programu u Berlinu od 5. do 12. avgusta. Samo pobednik tog takmièenja izboriæe plasman na Olimpijadu u Pekingu.
(MONDO)
===========================================================================================================================
Porobiæ: Meè sa Srbijom nije istorijski
(http://nono9.us)

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Porobiæ izjavio je da ne smatra istorijskom utakmicu sa selekcijom Srbije koja æe biti odigrana u petak na kvalifikacionom turniru Svetske lige u Novom Sadu.

Porobiæ koji je kao selektor 2005. godine predvodio reprezentaciju Srbije i Crne Gore do osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Montrealu, rekao je agenciji Beta da toj utakmici prilazi kao svakom drugom meèu.

"Sa na¹im sportskim prijateljima iz Srbije igramo utakmicu kao i svaku drugu, nema nikavih tenzija, ni naboja da bi ta utakimica imala neki poseban znaèaj, ili da bi bila istorijska", rekao je Porobiæ.

Srpski reprezentativci Dejan Saviæ i Aleksandar ©apiæ ocenili su pre poèetka turnira da Crna Gora ima jaèi tim, najvi¹e zbog veæeg broja iskusnih igraèa koji su pro¹li te¹ka takmièenja u najboljoj selekciji nekada¹nje zajednièke dr¾ave.

Selektor Crne Gore, medjutim, smatra da su takve izjave "deo taktike" i da je Srbija jaèa, pre svega zbog neuigranosti crnogorskih vaterpolista koji su se prvi put u najjaèem sastavu okupili tek pre nekoliko dana.

"Srbija je moæan i uigran tim kojem temelj daje izvanredna ekipa Partizana. Mi smo ipak prvi put zajedno i moramo mnogo toga da prodjemo. Biæe vremena za uporedjivanje, sada je prednost na strani Srbije", kazao je Porobiæ.

On je rekao da je neuigranost crnogorske selekcije bila glavni razlog poraza od Italijana u prvom kolu turnira u Novom Sadu, dodajuæi da igraèi moraju da shvate da igra "na imena" ne prolazi, i da uspeh neæe doæi bez ozbiljnog rada.

Srpski selektor Dejan Udovièiæ uporedjujuæi dve ekipe ocenio je da je Crna Gora bolje pripremila javnost na buduæe rezultate nacionalnog tima jer u izjavama najavljuju da im je "najva¾niji cilj plasman na Olimpijadu 2008. u Pekingu".

Javnost u Srbiji je sa druge strane, prema reèima Porobiæa, navikla na trofeje i oèekuje osvajanja Olimpijskih igara, iako su iz poslednjeg "zlatnog" zajednièkog tima u selekciji Srbije ostala svega èetiri igraèa i golman, te je u najbolju selekciju "mo¾da prerano u¹lo nekoliko mladih igraèa".

"Moramo da budemo realni da bi nam bilo bolje. Potreban nam je èvrst temelj kako bismo mogli da izgradimo ne¹to, jer ako budemo stalno izmedju realnih moguænosti i ¾elja, biæemo u velikim problemima", ocenio je srpski selektor.

Prvi medjusobni susret selekcija Srbije i Crne Gore u vaterpolu biæe u petak, na bazenu novosadskog "Spensa". Na kvalifikacionom turniru Svetske lige u Novom Sadu igraju jo¹ i Italija, Nemaèka i Grèka.

(Beta)

josefina87

jel ima prenos na nekom kanalu :hmm

mikele

VATERPOLO: Peterci razdvojili dva oka u glavi
(http://nono9.us)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Novom Sadu selekciju Crnu Goru posle peteraca sa 12:11 u meèu treæeg kola prvog turnira Svetske lige.

Posle regularnog dela meèa bilo je 7:7 (3:3, 0:2, 1:1, 3:1), a najzaslu¾niji za istorijski trijumf Srbije u prvom medjusobnom duelu dva tima bio je Denis ©efik koji je odbranio dva peterca Nikoli Janoviæu.

Crnogorci su veæ na samom poèetku meèa preuzeli inicijativu i pokazali da imaju vrhunsku selekciju. Golovima Janoviæa, Gojkoviæa i Jokiæa reprezentacija Crne Gore povela je sa 3:1, a jedini pogodak za Srbiju u tom periodu postigao je ©apiæ.

U fini¹u prve deonice srpski tim je zaigrao znatno agresivnije i zahvaljujuæi preciznosti Udovièiæa i Nikiæa stigli do izjednaèenja - 3:3.

Ispostavilo se da je tih nekoliko dobrih minuta bilo sve ¹to je Srbija imala da poka¾e na ovoj utakmici.

Crnogorci su gospodarili bazenom u drugom periodu, Srbija je oèajno realizovala situacije sa igraèem vi¹e i gosti se su golovima Tièiæa i Mladjana Janoviæa ponovo "odlepili" na 5:3.

Treæi period protekao je u lo¹oj i nepreciznoj igri oba tima, a vidjena su samo dva pogotka i to u fini¹i èetvrtine. Najpre je veteran Veljko Uskokoviæ pokazao da mu levica jo¹ uvek "¹tima" i povisio na 6:3, a potom je Du¹ko Pijetloviæ smanjio na 6:4 i koliko-toliko vratio Srbiju u igru.

Kada je Udovièiæ na startu poslednje deonice smanjio na 6:5, uèinilo se da æe Srbija doæi do preokreta, ali tako nije mislio Uskokoviæ koji je novim "projektilom" pocepao mre¾u Denisa ©efika.

Ipak, tri minuta pre kraja utakmice, Aleksandar ©apiæ je realizovao igraèa vi¹e i pribli¾io Srbiju na 7:6, a potom je ©efik sa nekoliko odbrana saèuvao nadu domaæeg tima. U naredna tri napada Srbija je dva puta pogodila stativu i jednom preèku, ali je na kraju izjednaèenje sa igraèem vi¹e doneo Andirja Prlainoviæ, inaèe rodjen u Herceg Novom.

Crna Gora je pola minuta pre kraja mogla da stigne do trijumfa, ali izabranici Petra Porobiæa nisu uspeli da iskoriste situaciju sa igraèem vi¹e.

Po dva pogotka za Srbiju postigli su ©apiæ i Udovièiæ, a jednom su se u listu strelaca upisali Nikiæ, Pijetloviæ i Prlainoviæ.

Dvostruki strelac za Crnu Goru bio je Uskokoviæ, a mre¾u ©efika jednom su zatresli Nikola i Mladjan Janoviæ, Gojkoviæ, Jokiæ i Tièiæ.

U drugoj utakmici treæeg kola koja je odigrana u petak popodne, Italija je pobedila Nemaèku sa 11:9, dok je selekcija Grèke bila slobodna.

Prvo mesto na tabeli dr¾i Srbija sa osam bodova, slede Crna Gora Crna Gora i Italija ¹est bodova, dok Nemaèka i Grèka imaju dva poraza.

Igraè vi¹e:
Srbija 18/5, Crna Gora 11/3

Drugi turnir ove grupe biæe odr¾an od 18. do 22. jula u italijanskoj Peskari, dok je zavr¹nica Svetske lige na programu u Berlinu od 5. do 12. avgusta. Samo pobednik tog takmièenja izboriæe plasman na Olimpijadu u Pekingu.

(MONDO, foto: MN Press)

josefina87

bravo za na¹e!!! :pljes: :pljes: :pljes:

mikele

VATERPOLO: Srbija "potopila" i Italijane
(http://nono9.us)

Novi Sad u nedelju je bio popri¹te lepih uspeha srpskog sporta. Posle mladih ko¹arka¹ica, koje su postale ¹ampionke Evrope, najbolji vaterpolisti Srbije osvojili su prvi turnir Svetske lige, savladav¹i u poslednjem kolu Italiju rezultatom 15:11 (2:3, 2:2, 4:3, 7:3).

Prethodno je Nemaèka savladala Grèku 5:4, pa konaèan raspored na tabeli izgleda ovako: Srbija 11, Italija 9, Crna Gora 8, Nemaèka 6, Grèka 4 boda.

Za pobedu posle 32 minuta igre dobijaju se tri boda, a posle èetveraca dva. Na¹i "delfini" prethodno su bili bolji od Grèke (13:5), Nemaèke (12:6) i Crne Gore (12:11 èetvercima).

Sa maksimalnim uèinkom u Novom Sadu, Srbiji æe na drugom turniru ove grupe, od 18. do 22. jula u Peskari, biti neophodne samo dve pobede da se plasira na zavr¹ni turnir Svetske lige u Berlinu. Samim tim, puleni Dejana Udovièiæa mogli bi veæ 12. avgusta da osiguraju "vizu" za Olimpijske igre u Pekingu.

Vaterpolisti Srbije dugo su se muèili sa Italijanima, kojima je za ukupni trijumf bio dovoljan i remi. "Azuri" su vodili 3:1 u prvoj i 6:4 poèetkom treæe èetvrtine i tek tada su Aleksandar ©apiæ i drugovi shvatili da je vreme da zaigraju punom snagom.

Dva gola Du¹ka Pijetloviæa i jedan Vanje Udovièiæa iz èetverca, odveli su Srbiju u vodjstvo 7:6. Italijani su uzvratili preko Pre¹utija i Avalonea i osam sekundi pre kraja tog perioda preokrenuli na 7:8. Ipak, ©apiæ je za tako malo vremena uspeo da izjednaèi i od tog trenutka "delfini" su blistali.

©apiæev gol oznaèio je poèetak serije od 6:0, po¹to gosti pet i po minuta nisu uspeli da savladaju Slobodana Sora (Denis ©efik nije igrao zbog lak¹e povrede). Srbija je povela 13:8 i re¹ila meè u svoju korist, pa su se poslednja tri minuta igrala samo da prodje vreme.

Golove za na¹ nacionalni tim postigli su ©apiæ pet, Udovièiæ i Pijetloviæ tri, Andrija Prlainoviæ dva, Slobodan Nikiæ i ®ivko Gociæ po jedan. Valentino Galo i Kristijan Pre¹uti dali su po tri pogotka za Italiju.

Selektor Dejan Udovièiæ rekao je posle meèa da je utakmica bila te¹ka zbog imperativa pobede, navodeæi je Srbija diktirala tempo i u trenucima kada je Italija vodila i da je bilo samo pitanje trenutka kada æe napad proraditi.

"Ako ovako nastavimo, uz ne¹to bolju uigranost, oèekujem da æemo i na turniru u Peskari ostvariti uspeh", kazao je Udovièiæ.

On je objasnio da je njegova "tehnièka odluka" bila da na golu bude Slobodan Soro umesto standardnog Denisa ©efika, dodajuæi da æe Soro braniti i u prvom meèu u Peskari, kao i da je sa ©efikom "sve u redu".

Reprezentativac Aleksandar Æiriæ izjavio je da je kvalitet na¹eg tima u tome ¹to "igra do samog kraja".

"Najveæi protivnik bila nam je nervoza, ali smo ipak uspeli hladne glave da privedemo utakmicu kraju. Ukoliko u Peskari uspemo da u prvom meèu ponovo savladamo Italiju, verujem da æemo izboriti plasman na turnir u Berlinu", rekao je Æiriæ.

(MONDO, foto: Beta)

mikele

Denis ©efik novi èlan Budvanske rivijere
(http://nono9.us)

Budvanska rivijera æe definitivno naredne sezone imati "drim tim". Nakon ¹to je predsednik polufinaliste LEN kupa Aleksandar Tièiæ postigao dogovor sa reprezentativcem Srbije Aleksandrom Æiriæem, novi èlan Budvanske rivijere postao je i, u ovom trenutku, mo¾da i najbolji golman sveta Denis ©efik, prenose podgorièke "Vijesti".

Dosada¹nji golman Etnikosa je sa Budvanima dogovorio dvogodi¹nju saradnju.

Na meti Budvana je i kanadski reprezentativac Noa Miler, koga ¾eli i Barselona, ali Tièiæ smatra da, uprkos tome, postoji velika ¹ansa da se odlièni centar preseli u redove Budvanske rivijere.

(MONDO)