Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

mikele

VATERPOLO: Srbija ide u Berlin!
(http://nono9.us)

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se na finalni turnir Svetske lige, koji æe od 7. do 12. avgusta biti odr¾an u Berlinu. To æe biti prilika da srpski tim izbori uèe¹æe na Olimpijske igre u Pekingu.

U drugoj utakmici kvalifikacionog turnira Srbija je deklasirala Grèku 17:5 (5:1, 5:1, 4:1, 3:2), a po¹to je Crna Gora pobedila Italiju posle penala (u regularnom delu bilo 7:7, penalima 5:4), na¹a reprezentacija je dve utakmice pre kraja drugog turnira u Peskari nedosti¾na na prvom mestu. Srbija sada ima 17 bodova, Italija 10, Crna Gora 9 i Grèka i Nemaèka po 3 boda.

Srpski tim je ozbiljno i odgovorno odigrao ceo meè, ali je lo¹a vest iz Peskare da je Nikola Radjen povredjen (zadobio prelom nosa) i do kraja turnira neæe moæi da igra. Radjen æe morati da miruje narednih sedam, a za dve nedelje bi mogao da poène da trenira.

Veæ posle prvih pet minuta na¹i su imali prednost od pet golova. Izabranici selektora Alesandra Kampanje delovali su pomalo i sme¹no, jer nikako nisu uspeli da prevare Denisa ©efika, a veæ u 5. minutu meèa Grci su tra¾ili i prvi tajm-aut. Ni to im nije pomoglo, jerr je Dejan Saviæ bio raspolo¾en, postigav¹i dva gola a potom je Aleksandar ©apiæ parabolom povisio na 5:0. Grci su prvi gol postigli na 45 sekundi pre kraja tog dela igre, preko Had¾idakisa.

Srpski vaterpolisti nastavili su u istom ritmu i brzo su poveli sa 9:2. U tom delu dogodio se i incident kada je Had¾idakis povredio Radjena, kojem je posle ukazane lekarske pomoæi konstatovan prelom nosa.

I u treæoj i èetvrtoj èetvrtini ista slika - Srbi su bili i dalje odlicni u odbrani, efikasni u napadu, koji je predvodio raspolo¾eni ©apiæ, ali i Saviæ.

Pohvale idu i na raèun ostalih igraèa koji su nastavili dobre igre Srbija æe do kraja turnira u Peskari igrati jo¹ protiv Nemaèke (u petak uveèe) i Crne Gore. Vanja Udovièiæ æe protiv Nemaèke obele¾iti 150. utakmicu u nacionalnom timu, a Aleksandar ©apiæ èak 350.

"Zadovoljan sam igrom, ali je senku na sve to bacila povreda Radjena, koji do kraja turnira neæe moæi da igra. Cilj nam je da nastavimo u ovom ritmu. Nemci nisu nimalo naivni bez obzira na poraz protiv Grka. Sigurno je da æe iz meèa u meè da podi¾u formu i susret sa nama biæe im prilika da vide gde su pred Berlin", rekao je selektor Dejan Udovièiæ.

Dejan Saviæ "Bili smo ozbiljni od poèetka, koncentrisani i nismo dozvolili da bude bilo kakvih problema u igri. Brzo smo stekli veliku prednosti i zadr¾ali je do kraja".

Kako sada stvari stoje, Srbija æe u Nemaèkoj biti u grupi sa SAD, Kinom i boljim iz duela ©panija - Hrvatska u Portugaleteu. ©pancima treba pobeda od najmanje tri razlike.

BAZEN Lanaidi. Gledalaca: 500.
Sudije: D.Ad¾iæ (Crna Gora) i Roruno (Italija).
Igraè vi¹e: Srbija 7 (3), Grèka 6 (2).
Peterci: Srbija 2 (2)

SRBIJA: ©efik, Prlainoviæ 4, Gociæ, Udovièiæ, Saviæ 2, D.Pijetloviæ 2, Nikiæ 1, Avramoviæ, Æiriæ, ©apiæ 5, Raðen, Mitroviæ 3, Soro. Selektor: Udovièiæ.

GRÈKA: Deligianis, Miralis, Vulgarakiis, Kokinakis, Afrodakis 1, Buntulis, Kohilas, Ntoskas 1, Papadogona, Miteludis 1, Had¾idakis 2, Milonakis, Repas. Selektor: Kampanja.

(MONDO)

mikele

VATERPOLO: Poèinje bitka za Olimpijadu
(http://nono9.us)

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvajanjem èetvrtog mesta na Svetskom prvenstvu u Melburnu nije uspela da obezbedi vizu za Olimpijadu u Pekingu sledeæe godine, ali novu priliku za to imaæe od utorka.

Tada u Berlinu poèinje finalni turnir Svetske lige, na kojem je "orliæima" najlak¹i put da obezbede plasman u Peking, tako ¹to æe da osvoje takmièenje u glavnom gradu Nemaèke.

Izabranici Dejana Udovièiæa nalaze se u A grupi, zajedno sa selekcijama SAD, Kine i Rumunije, a prvi meè "orlovi" igraju u utorak protiv Amerikanaca.

Prethodno, srpski vaterpolisti, koji su u Berlin doputovali bez Vlade Vujasinoviæa i Danila Ikodinoviæa, kao i bez povredjenih Denisa ©efika i Nikole Radjena.

Ipak, ono ¹to mo¾e da raduje selektora Udovièiæa je èinjenica da se u ekipu vratio oporavljeni Filip Filipoviæ.

"Uop¹te ne ¾elim da razmi¹ljam o tome da li imamo igraèke probleme. Moramo da se oslonimo u se i u svoje kljuse i imam apsolutno poverenje u vaterpoliste koji su stigli u Berlin. Imali smo dobar rad u Crnoj Gori, mislim da mo¾emo da u svakoj utakmici reagujemo na pravi naèin", optimista je selektor Udovièiæ.

Nakon duela sa Amerikancima, selekciju Srbije oèekuje meè sa Rumunima, a u poslednjem kolu na programu je utakmica protiv Kine. U drugoj grupi finalnog turnira Svetske lige igraæe Kanada, Australija, Nemaèka i Madjarska.

Ako u Berlinu ne izbori plasman na Olimpijadu reprezentaciju Srbije imaæe jo¹ dva prilike za to, na kvalifikacionim turnirima u Slovaèkoj i Rumuniji.

(MONDO)

zabica

kako smo lepo pobedili amere...pise u novinama - srbi potopili ameriku  :lol:
jel ima prenosa ovih utakmica posto ja nisam nista uhvatila?

mikele

Победили смо и Румуне и Кинезе(20-3  :shock ),а сада нас чекају Канађани,па ако њих победимо(у то не сумњам ни најмање),у полуфиналу идемо на победника меча између САД-Немачка.Не бих волео да то буду Немци јер су домаћини и јер им судије помажу само тако.Чуо сам да су их Мађари једва победили и да су при томе баш попи***ли јер су их судије покрале.
А преноса нема нигде,тако да... :ohwell:

Favis

POBEDNICI SVETSKE LIGE!!!
Srbija-Madjarska 9:6   :~

jecapereca

Svetska smo sila!Bog je na nasoj strani!

zabica

nekako kao da je ovaj vaterpolo ostao u senci juce...  :ohwell:
svaka njima cast! treba ih ceniti mnogo vise!!!

oce li biti kakav docek?

mikele

VATERPOLO: Crnogorci na Olimpijadi
(http://nono9.us)

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na Olimpijske igre (OI) u Pekingu po¹to je osvojila prvo mesto na kvalifikacionom turniru u Bratislavi.

Crnogorski vaterpolisti su u finalnoj utakmici pobedili Rumuniju 9:8 (4:5, 2:1, 1:0, 2:2) i tako okonèali takmièenje sa ¹est pobeda, bez ijednog izgubljenog boda.

Crna Gora je lo¹e u¹la u finalni meè, gubila je 3:1 i 5:2, ali je preokrenula rezultat i u poslednju èetvrtinu u¹la sa predno¹æu od jednog gola, koju je uspela da saèuva do kraja.

Rumuni su sedam sekundi pre kraja meèa imali poslednji napad i igraèa vi¹e u bazenu, ali nisu uspeli da stignu do izjednaèenja i izbore eventualni produ¾etak.

U utakmici za treæe mesto Rusija je posle produ¾etaka pobedila Grèku 7:5, dok je u meèu za peto mesto Italija pobedila Nemaèku 11:6.

Makedonija je zauzela sedmo mesto, osma je Slovenija, deveto mesto pripalo je Slovaèkoj, deseto Francuskoj, a jedanaesto Holandiji. Reprezentacije od drugog do petog mesta sa takmièenja u Bratislavi igraæe u martu iduæe godine poslednji kvalifikacioni turnir za OI u Pekingu.

(Beta)

nasty girl

Juniori Srbije u finalu sa Maðarima


uniorska reprezentacija Srbije igraæe u finalu Evropskog prvenstva za vaterpoliste sa selekcijom Maðarske. Na¹ tim savladao je u polufinalu ekipu Hrvatske sa 12:9 (3:3, 5:2, 3:0, 1:4), a Maðari su bili bolji od Grka, 12:7 (3:0, 3:2, 4:3, 2:2). Finale je na programu u subotu.

Polufinalni meè odluèen je posle tri perioda igre kada je rezultat bio 11:5. U poslednjih osam minuta selektor Srbije Nenad Vasilovski suoèio se sa ozbiljnim probelmima, èak ¹estorica igraèa su 'sakupili' po tri iskljuèenja pa su Hrvati u tom delu igre bili ubedljivi ali ne dovoljno da bi ugrozili pobedu selekcije Srbije.

od 13. do 16. mesta
Belorusija – Rumunija 8:10 (2:0, 1:0, 3:5, 1:2/1:0, 0:3)
Malta – Poljska 4:8 (1:2, 2:1, 0:1, 1:4)

od 9. do 12. mesta
Francuska – ©panija 7:12 (2:0, 2:2, 2:6, 1:4)
Turska – Slovenija 14:10 (3:1, 3:4, 4:2, 4:3)

od 5. do 8. mesta
Slovaèka – Crna Gora 4:13 (1:3, 0:3, 1:4, 2:3)
Holandija – Italija 7:18 (4:6, 1:2, 0:6, 2:4)

od 1. do 4. mesta
Maðarska – Grèka 12:7 (3:0, 3:2, 4:3, 2:2)
Srbija – Hrvatska 12:9 (3:3, 5:2, 2:0, 2:4)

B92

zabica

I sta bi sa Madjarosima?

nasty girl

Juniori Srbije prvaci Evrope

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je titulu ¹ampiona Evrope. Treæu uzastopnu titulu kontinentalnog prvaka Srbija je osvojila pobedom nad Maðarskom sa 11:9 (5:2, 2:4, 2:1, 2:2) u finalu EP, koje se odr¾ava na Malti.

To je ¹esta pobeda Srbije na EP iz isto toliko meèeva. Ekipa Nenada Vasilovskog redom je pobeðivala Slovaèku (21:8), Poljsku (20:3), Belorusiju (27:2), u èetvrtfinalu Holandiju (19:4), i u polufinalu Hrvatsku (12:9).

Novi-stari prvaci Evrope su: Stefan ®ivojinoviæ, Petar Toma¹eviæ, Luka ©aponjiæ, Du¹an Markoviæ, Ivan Rackov, Boris Vapenski, Boris Popoviæ, Marko Petkoviæ, Miroslav Randjiæ, Marko Æuk, Du¹an Dragiæ, Marko Rusov, Igor Mladenoviæ, Darko Aleksiæ i Zoran Jerkoviæ.

Bronza je pripala Hrvatskoj koja je savladala Grèku, sa 10:4.

B92

mikele

VATERPOLO: Partizan èeka sreæu iz ¹e¹ira
(http://nono9.us)

Vaterpolo klub Partizan, treæa ekipa Evrope pro¹le sezone, u nedelju æe saznati imena protivnika u prvoj fazi zavr¹nice Evrolige.

Na ¾rebu u Budimpe¹ti, crno-beli æe biti u prvom ¹e¹iru, zahvaljujuæi treæem mestu na Fajnal-foru u Milanu pro¹le sezone

Osim Partizana, u prvom ¹e¹iru su italijanski Pro Reko (branilac titule prvaka Evrope), hrvatski Jug, i grèki Olimpijakos, ¹to znaèi da tim sa Banjice ne mo¾e da dobije te rivale..

U drugom ¹e¹iru su madjarski Va¹a¹, ¹panska Barseloneta, ruski Sintez iz Kazanja i francuski Marsej.

Treæi ¹e¹ir èine - italijanska Bre¹a, madjarski Honved, Jadran i Primorac iz Crne Gore.

U èetvrtom ¹epiru su hrvatska Mladost, italijanski Posilipo, Spartak Volgograd (Rusija) i grèki Etnikos.

®elja vaterpolista Partizana je da izbegnu madjarske timove, a ne bi imali ni¹ta protiv da se sastannu sa crnogorskim ili hrvatskim klubovima.

Crno-beli su, u nedostatku pravih protivnika u domaæoj konkurenciji, prethodnih nedelja springovali i trenirali sa klubovima iz okru¾enja (kotorski Primorac, zagrebaèka Mladost) kako bi se pripremili za Evroligu.

Partizan je, inaèe, u petak, pobedio u kvalifikacijama za prvu vaterpolo ligu. Crno-beli su savladali Vojvodinu 9:4, a novosadski tim je do polovine meèa bio ravnopravan, kada su se razigrala dva najbolja igraèa Partizana Andrija Prlainoviæ i Filip Filipoviæ.

Trener Partizana Dejan Udovièiæ nije bio zadovoljan igrom svog tima. "Nismo odigrali na na¹em nivou, a za to ima vi¹e razloga. Vojvodina je igrala veoma dobro, ali oni imaju veliki problem ¹to sezonu zapoènu sa jednom, a zavr¹e sa potpuno izmenjenom postavom. To je dosta lo¹e za njih. Mi imamo problem ¹to u ligi nemamo pravu konkurenciju pa samim tim moramo da se snalazimo kako bi se pripremili za nastupe u Evroligi", rekao je Udovièiæ.

(MONDO)

hulio_salinas

22. novembar 2007. | Izvor: B92, Beta
Udovièiæ: Partizan ide do kraja!



Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovièiæ izjavio je danas, pred utakmicu sa Barselonetom u prvom kolu Evrolige, da njegova ekipa mo¾e da ove sezone odigra bolje nego prethodne i osvoji titulu ¹ampiona Evrope. "Crno-beli" æe prvu utakmicu u Grupi D odigrati u subotu u Beogradu sa ¹panskom Barselonetom, koja æe biti domaæin "fajnal fora".


"Mo¾da æe zvuèati prepotentno, ali zaista imamo kvalitet da idemo do krajnjeg cilja, ¹to je na¹e sportsko pravo. Ako tako ne razmi¹ljamo, nikada taj cilj neæemo ostvariti", rekao je Udovièiæ na konferenciji za novinare.

"Utakmica æe za nas biti posebno te¹ka na psiholo¹kom planu, po¹to ove sezone nismo odigrali mnogo jakih utakmica. Imamo, ipak, svoju raèunicu. ®elimo da kod kuæe dobijemo sve rivale, a da na strani imamo aktivan rezultat do samog kraja", dodao je Udovièiæ.

Srpski reprezentativac u redovima Partizana Filip Filipoviæ pozvao je navijaèe da u ¹to veæem broju dodju na Banjicu.

"Na¹i navijaèi su pro¹le sezone bili fenomanalni. Voleo bih da vidim tribine ispunjene do poslednjeg mesta", rekao je Filipoviæ.

Duel Partizana i Barselonete poèeæe u 18h, a ulaznice æe ko¹tati 350 i 650 dinara.

nasty girl

EL: Partizan prejak za Barselonetu


Vaterpolisti Partizan Rajfajzena startovali su pobedom takmièenje u Grupi D Evrolige. Na "Banjici" Partizan je savladao ¹pansku Barselonetu rezultatom 11:3 (4-0, 2-1, 2-2, 3-0). ®ivko Gociæ i Filip Filipoviæ sa po dva gola bili su najefikasniji na meèu.

Prvi gol na meèu postigao je ®ivko Gociæ u prvom napadu Partizana, a veæ u sledeæem napadu, posle nepunog minuta igre Filipoviæ je poveæao na 2:0. Du¹ko Pjetloviæ je na pet minuta pre kraja prvog dela igre poveæao na 3:0, da bi Filip Filipoviæ samo dva napada kasnije razbio sve iluzije gostiju da æe iz Beograda otiæi nepora¾eni.

As Partizana Filip Filipoviæ rekao je posle meèa da je njegov tim igrao "timski" i dodao da je veèeras on lièno morao vi¹e da se trudi.

"Pokazali smo da Partizan i dalje gura timsku igru. Meni je ova prva utakmica bila izuzetno te¹ka zbog pro¹lih de¹avanja i morao sam da doka¾em da i dalje igram srcem za Partizan i da dajem vi¹e od 100 odsto svojih moguænosti", rekao je Filipoviæ. Mladi igraè Partizana bio je suspendovan pre poèetka sezone zbog negativnih izjava o upravi kluba.

Trener Partizana Dejan Udovièiæ rekao je da je zadovoljan pobedom i da je ovaj rezultat dobar pokazatelj za naredne utakmice, dok je Andrija Prlainoviæ pozvao na smirenost.

"Ne treba praviti euforiju od pobede. Drago mi je da smo napravili razliku koja æe nam znaèiti na kraju, jer æe sigurno Barsenoleta predstavljati veæi problem Italijanima", rekao je Prlainoviæ.

U prvoj utakmici ove grupe italijanski Posilipo pobedio je Bre¹u 12:6. Meèu u Beogradu prisustvovalo je 1500 gledalaca.

Partizan: Kuljaèa, Nastran 1, Radjen 2, Bejli 1, Aleksiæ, D.Pijetloviæ 1, Prlainoviæ 1, Gociæ 2, Avramoviæ, Filipoviæ 2, Ivo¹eviæ, Mitroviæ, Pijetloviæ
Barseloneta: Rodriges, Fulket, Gadea, Trbojeviæ, Alferes 1, Lozano, Vinjals, Simaro, Barselo, Miranda, Trias, Bahes 2, Ku¹men

©ampion Srbije sledeæu utakmicu u Evroligi igra 8. decembra protiv italijanske Bre¹e.

B92

mikele

Аааааааааууууууууууууууууу,ала су их одвалили :Bog :Bog :Bog
Реално Партизан је много јачи него прошле сезоне,а млади играчи су за сезону искуснији,тако да ове године може и титула првака Европе да падне.Али најбоље је да идемо редом,али како је почело...