Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

mikele

VATERPOLO: Bejli - ponosni "Grobar"
(http://nono9.us)

Amerikanac Rajan Bejli "kupio" je sve u Vaterpolo klubu Partizan i navijaèe crno-belih kada je uprkos smrti oca uspeo da se na vreme vrati iz SAD i pomogne saigraèima da ostvare veliku pobedu nad Barselonetom (11:3) u 1. kolu Evrolige.

Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovièiæ je uoèi meèa rekao da svi u klubu cene Bejlijev potez i istakao da je time pokazao ne samo da je odlièan igraè, veæ i kvalitetan èovek.

"Porodica mi je najva¾nija u ¾ivotu. Moj otac je celog ¾ivota bio u sportu. Siguran sam da bi odobrio moj potez. I voleo bi da igram tako znaèajnu utakmicu. Za mene je velika èast ¹to igram u Partizanu, u Srbiji. Klub me je, praktièno, doveo za 10 utakmica, ovih u Evropi. Bio sam umoran, ali trudio sam se da pomognem ekipi", rekao je Bejli u intervjuu "Sportu".

©ta je, medjutim, nateralo jednog 32-godi¹njeg Amerikanca da zameni sunèanu Kaliforniju za Srbiju? Odgovara da je to pre svega ime Partizana.

"Igrao sam u Hrvatskoj, u Jugu. Dolazio sam u Beograd sa reprezentacijom. Kada sam video sve one trofeje, portrete velikih igraèa koji su ponikli u Partizanu, zastao mi je dah. Verujte, poèastvovan sam ¹to sam dobio priliku da igram za ovako veliki klub", ka¾e Bejli i dodaje: "®ao mi je ¹to nisam do¹ao ovde pre deset godina! Postao bih bolji igraè nego ¹to jesam".

U Beogradu se, ka¾e, oseæa sjajno, saigraèi su ga odlièno prihvatili, a i hrana mu se dopada. "Imate kajmak i æevapèiæe. Kako mo¾e da bude lo¹a. Probao sam i rakiju, kao da sam popio benzin. Pomalo razumem srpski, znam sve lo¹e reèi".

Iako jo¹ nije stigao da obidje Beograd i bolje se upozna sa srpskom prestonicom, njegova devojka jeste. "Moja devojka je sve videla i sve obi¹la. Odu¹evljena je izborom cipela u ovom gradu. Ka¾e i da su beogradski butici najbolji na svetu!".

Sa devojkom æe iæi i na ko¹arkap¹ku utakmicu Partizana, jer je èuo da navijaèi prave sjajnu atmosferu. A pohvalio je i Grobare za navijanje na Banjici.

Od drugih sportova, naravno, voli amerièki fudbal (navija za Ouklend Rajderse), ko¹arku i surf. Kao i poput veæine stranaca u Srbiji je dobio nadimak - Rajko!

(MONDO)

nasty girl

VATERPOLO: Druga pobeda Partizana!


Vaterpolisti Partizana napravili su veliki korak ka èetvrtfinalu Evrolige! U 2. kolu Grupe D, crno-beli su kao gosti pobedili Bre¹u 13:10!

Partizan se revan¹irao Bre¹i za pro¹logodi¹nji (jedini) poraz u takmièenju u Evroligi, iako je italijanska ekipa na poluvremenu vodila 5:4. U nastavku, crno-beli su pokazali da su kvalitetnija ekipa. Filip Filipoviæ je meè zavr¹io sa èetiri gola, a po dva su dali Marko Avramoviæ, Milan Aleksiæ i Du¹ko Pijetloviæ.

Meè je, medjutim, obele¾io najbla¾e reèeno, nesportski potez golmana Bre¹e Ferarija, koji je gadjao i pogodio Filipa Filipoviæa loptom u glavu, nakon ¹to je srpski reprezentativac postigao 12. gol za Partizan (za vodjstvo od 12:10).

Direktor VK Partizan Darko Udovièiæ rekao je u telefonskoj izjavi za MONDO da tako ne¹to jo¹ nije do¾iveo i video u vaterpolu i da su svi u ekipi sa Banjice bili zapanjeni kada su sudije Bre¹u kaznili samo iskljuèenjem golmana sa pravom zamene, umesto da to bude iskljuèenje od pet minuta.

Sportski direktor Bre¹e Djuzepe Spalenca izjavio je italijanskim medijima da je Partizan jo¹ jednom pokazao da ima izuzetno jaku ekipu, ali je o incidentu imao drugaèije vidjenje i krivicu je prebacio na èelnika Partizana Igora Milanoviæa, koga je optu¾io da je udario golmana Bre¹e. Takodje, kritikovao je sudiju iz Turske reèima da dolazi iz zemlje u kojoj vaterpolo ba¹ i nije neki cenjen sport.

Darko Udovièiè je na to kratko rekao da je to, u najmanju ruku, nekorektno od Spalence.

"Partizan je napravio veliki posao, pogotovo kad se zna koliko je ovo bila va¾na utakmica za Bre¹u. U treæoj i èetvrtoj èetvrtini Partizan je pokazao da je bolja i kvalitetnija ekipa od Bre¹e i na igraèkom i taktièkom planu i zaslu¾eno nosi bodove. Mi sada treba da ostanemo na zemlji, da idemo iz utakmice u utakmicu, jer æe nas sada svi jo¹ vi¹e nevoleti", rekao je direktor Partizana.

Partizan sada vodi u grupi sa maksimalnim uèinkom iz dve utakmice (u prvom kolu su na Banjici deklasirali Barselonetu 11:3). Naredni meè, Partizan igra u Napulju protiv Posilipa.

Posle ubedljivog poraza na Banjici, vaterpolisti ¹panske Barselonete uspeli su se da se oporave i u 2. kolu Grupe D Evrolige savladaju Posilipo 14:12 (4:3, 5.3, 1:3, 4:3).

U ekipi Barselonete sjajno je igrao Petar Trbojeviæ, strelac tri gola, koliko je postigao i Ernandes. U Posilipu su najbolji bili crnogorski vaterpolisti - Nikola Janoviæ i Boris Zlokoviæ postigli su po tri gola.

Posilipo i Barseloneta imaju uèinak od jedne pobede i jednog poraza.

Italijanski mediji, medjutim, bruje o sudjenju i smatraju da je ovaj meè pokazao LEN ima interes da Barseloneta igra na Fajnal-foru, koji æe biti odr¾an u Barseloni u maju naredne godine. Koliko su Italijani ogorèeni sudjenjem pokazuje i tvrdnja da su Barseloneti "poklonjena" tri gola

"Posle poraza u Beogradu, Barseloneta je imala imperativ pobede. I to po svaku cenu", podvlaèi se na italijanskom sajtu www.waterpolonline.com, uz podatak da je golman Fabio Violeti iskljuèen tokom druge èetvrtine zbog prigovora.

Ovo kolo obele¾ila su i dva ubedljiva poraza crnogorskih klubova - Primorca i Jadrana. Primorac je "potopljen" u Djenovi, gde je ¹ampion Evrope, Pro Reko slavio 14:6, dok je Jadran do¾iveo debakl u Pireju. Rezultat je bio identièan - 14:6.

REZULTATI 2. kola:

Grupa A
Olimpijakos - Jadran 14:6
U nedelju: Mladost - Sintez Kazanj

Tabela: Olimpijakos 4; Mladost 3 (-1); Sintez 1 (-1); Jadran 0.

Grupa B
Spartak Volgograd - Marsej 13:9
Pro Reko - Primorac 14:6

Tabela: Pro Reko 6; Spartak i Primorac 3; Marsej 0.

Grupa C
Jug - Va¹a¹ 8:7
Honved - Etnikos 9:4

Tabela: Jug 6: Honved 4; Va¹a¹ 1; Etnikos 0.

Mondo

Roben

Партизан је ове сезоне јак ко земља, не би ме зачудило да освоје Евролигу. То је чак и реално

mikele

Quote from: Roben on 10-12-2007, 16:46:55
Партизан је ове сезоне јак ко земља, не би ме зачудило да освоје Евролигу. То је чак и реално
Роби слажем се са тобом,али ту постоји један проблем.А то је што се фајнл-4 не игра на неутралном базену,што би било најбоље и најправедније,већ се игра на базену једног од учесника фајнл-4(што је и логично јер не би било публике уопште).
Е сада,домаћинје увек у предности што показује и статистика,тако да...
Партизанова шанса је да,уколико догура до Ф4(а ја у то не сумњам),се кандидује за домаћина Ф4 и онда гарантовано осваја титулу.

nasty girl

EL: Poraz Partizana u Napulju

U treæem kolu D grupe vaterpolo Evrolige, prvak Srbije Partizan Rajfajzen izgubio je u gostima od napuljskog Posilipa rezultatom 11:10 (3-3, 2-1, 2-3, 4-3). Posle dve pobede, ovo je Partizanu prvi poraz u takmièenju. Priliku da se revan¹iraju za poraz "crno-beli" æe imati 19. januara, kada italijanski tim dolazi u Beograd. U drugom meèu ove grupe u subotu igraju Barseloneta i Bre¹a.

Milan Aleksiæ je postigao tri gola za Partizan, dok su Nikola Radjen i Du¹ko Pijetloviæ po dva puta bili precizni. Posilipo je, medjutim, uspeo da zaustavi najbolje igraèe Partizana Filipa Filipoviæa i Andriju Prlainoviæa, koji se nisu upisali u listu strelaca.

Nikola Janoviæ, Boris Zlokoviæ, Valentino Galo i kapiten Franèesko Postiljone postigli su po dva gola za domaæi tim. "Crno-beli" su poslednje vodjstvo na utakmici imali poèetkom poslednje èetvrtine, kada su vodili sa 8:7. Italijanski tim se, medjutim, vratio serijom od 3:0

B92

nasty girl

"Crno bela" osveta Posilipu

Vaterpolisti Partizana pobedili su italijanski Posilipo 7:5 (0:1, 3:2, 2:2, 2:0), u 4. kolu Evrolige u grupi D. Golove za „crno-bele“ postigli su Nastran, Raðen, Prlainoviæ 2, Avramoviæ, Du¹ko Pjetloviæ i ®ivko Gociæ. Partizan je sada u D grupi usamljen na èelu tabele sa tri pobede i jednim porazom, i sasvim su se pribli¾ili èetvrtfinalu.

Partizan se protiv Posilipa muèio tokom celog meèa, ali je kvalitet na kraju presudio. „Crno-beli“ su prvi gol postigli tek u drugoj èetvrtini, i tada se èinilo da je iznenaðenje na pomolu. Pored gola minusa, „crno-beli“ su u nastavak meèa u¹li i sa dve liène gre¹ke najboljeg igraèa ekipe Filipa Filipoviæa.

Ipak, u drugom kvartalu Partizan je zaigrao ne¹to bolje, ali je i dalje imao puno problema, pre svega zbog lo¹e realizacije igraèa vi¹e u bazenu (1 od 6 u prvom poluvremenu). Sudije su èesto svirale sumnjive faulove u napadu domaæim vaterpolistima, pa je i to dodatno ote¾alo situaciju srpskom ¹ampionu.

Treæa deonica protekla je takoðe u izjednaèenoj igri, a Partizan sjajnom odbranom u poslednjoj deonici nije dozvolio gostima nijedan gol, i na kraju je zaslu¾eno slavio.

Partizan u narednom kolu, koje se igra 6. februara, na Banjici doèekuje Bre¹u.

B92

-------------------
bilo je mnogo lepo,a posebno mi je bio drag trenutak kada je avramovic dao gol... :~ :~ :~

Zizapharm

ajmo crno beli oooo !!!
preko "desetice" bresi do cela grupe D i lakseg protivnika u 1/4 finalu,a preko njih uz pomoc NAS do mesta koma pripada NAJTROFEJNIJA VATERPOLO EKIPA  puc

nasty girl

bilol je vrhunski dobro...prepuna tribina... :Bog :Bog :Bog

Zizapharm

ja nisam mogao da dodjem,ali osetio se moj izostanak zar ne nasty  :K :> :K
svaka cast!!!

nasty girl

Quote from: Zizapharm on 06-02-2008, 20:32:40
ja nisam mogao da dodjem,ali osetio se moj izostanak zar ne nasty  :K :> :K
svaka cast!!!

jeste osetio se.... :)))))))))))

inace pobedili smo 10:7

Nightmaster

Kada se igra sledeca utakmica kod nas? Moram da idem!

mikele

Quote from: Nightmaster on 07-02-2008, 23:11:01
Kada se igra sledeca utakmica kod nas? Moram da idem!
Следећа утакмица у Београду је четвртфинале,тако да ћеш мало сачекати. :wink:
Ове године се Ф4 игра у Барселони,а Барселонета нема више ни теоретске шансе да се квалификује за четвртфинале,тако да Партизану расту шансе да после тачно 10 година освоји још један европски трофеј.

nasty girl

govrka se da ce se F4 iz barselone premestiti u bg, jer oni kao nisu vise zainteresovani za organizaciju istog..

mikele

Quote from: nasty girl on 09-02-2008, 10:39:44
govrka se da ce se F4 iz barselone premestiti u bg, jer oni kao nisu vise zainteresovani za organizaciju istog..
То је демантовано са више страна и потврђено је да се Ф4 дефинитивно игра у Барселони(тако је барем писао Спортски Журнал)

nasty girl

Quote from: mikele on 09-02-2008, 10:56:35
Quote from: nasty girl on 09-02-2008, 10:39:44
govrka se da ce se F4 iz barselone premestiti u bg, jer oni kao nisu vise zainteresovani za organizaciju istog..
То је демантовано са више страна и потврђено је да се Ф4 дефинитивно игра у Барселони(тако је барем писао Спортски Журнал)

ja sam to cula od Marka Avramovica, vaterposliste partizana...pa videcemo...