Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

tarantulica

#90
Citiram:

"Vanja Udovichic, uuuuuuudjiiiiiii"  :siza:

10-7

I to je to....

Smrda

e ma znas sta...
ne nervira mene sto su izgubili tekmu,mislim,ne toliko,....sta ces,i oni su ljudi...
a daca je van fazona od kad je postao tata... :luda
nego sto su izgubili OVU tekmu!!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :wall: :wall: :wall:

Roben

Hrvati nas zbacili sa trona!

I to se dogodilo. Vaterpolisti Srbije moraæe da prepuste krunu svetskih prvaka nekoj drugoj reprezentaciji. Hrvatska je u polufinalu Svetskog prvenstva u Melburnu pobedila Srbiju 10:7 (3:1, 2:1, 3:1, 2:3) i zaslu¾eno æe se boriti za titulu najboljeg na svetu.

Za Hrvate se poklopilo sve u petak u Melburnu. Gotovo sve im je polazilo za rukom, za razliku od srpskih vaterpolista koji su igrali, pa za¹to ne reæi, jako lo¹e. Bez koncepcije, konfuzno, napad je opet zatajio.

Srbija je povela golom Vanje Udovièiæa iz kontre i to je bilo jedino vodjstvo na¹eg tima u ovom meèu. Sve ostalo su uèinili Hrvati.

Izjednaèio je Miho Bo¹koviæ, a potom Samir Baraæ i Mile Smodlaka di¾u na noge deo tribina ispunjen hrvatskim navijaèima.

Srpski vaterpolisti nisu imali ni sreæe, jer su tri puta pogadjali stativu, a a uz to nisu iskoristili tri napada sa igraèem vi¹e.

Bio je to nagove¹taj ¹oka. Kada je poèetkom druge èetvrtine Dejan Saviæ proma¹io peterac za 3:2, zaledili su se mnogobrojni srpski navijaèi na tribinama, ali i pored televizijskih ekrana.

Hrvati to ka¾njavaju brzim golovima - za visoko vodjstvo od 5:1.Dva minuta pre kraja druge èetvrtine Aleksandar ©apiæ pogadja za 5:2. Medjutim, veæ u sledeæem napadu Bo¹koviæ sjajno asistira Damiru Buriæu za 6:2.

U treæoj èetvrtini ista slika, dodu¹e ne¹to malo bolja igra Srbije, ali opet sa dosta gre¹aka u napadu, "prodatih" lopti, neiskori¹æenih napada vi¹e.

Vladimir Vujasinoviæ je golom za 8:3 ulio malu nadu da æe se dogoditi èudo u poslednjoj èetvrtini, ali...

Vujasinoviæ je golovima na poèetku poslednje deonice smanjio na 8:5, ali su Hrvati preko Mara Jokoviæa "vratili" èetiri gola prednosti. Nije bilo vi¹e vremena za bilo kakvo èudo. Srbija nije bila na nivou evropskog i svetskog prvaka i moraæe da se oprosti od titule svetskog prvaka.

Srpski tim æe se u nedelju za treæe mesto boriti sa pobednikom meèa Madjarska-©panija, ali to neæe biti samo meè za bronzanu medalju, veæ i za vizu za Olimpijske igre u Pekingu.

Hrvati su obezbedili svoju prvu medalju na svetskim ¹ampionatima.

(MONDO)

lijepa bosanka

rijeèi su suvi¹ne... :( :( :( :( :( :(
¹ta se desilo na¹im delfinima?! :hmm
krivo mi je ¹to su to bili ba¹ Hrvati!!!!!! :namcor :namcor :namcor :namcor

Roben

ма ајде људи опустите се морају и они некад да нас добију
а и данас им није био дан :nonono: :nonono: :nonono:
Хрвати све што су шутнули су дали
мени је мало криво али наши ватерполисти су велики и људи и играчи и немам им шта замерити

lycos

jbga,do sada nisu imali propusta,uvek su bili u vrxu i ostace. samo mi je zao jer su nas dobili xrvati,ajde da je neko drugi..
uz njix smo kada donose zlatne medalje,uz njix smo i kada gube..

lijepa bosanka


30. mart 2007. | Izvor: B92, zvanicni sajt
Udovièiæ: Sami smo krivi za poraz


Vaterpolo reprezentacija Srbije zaslu¾eno je pora¾ena u polufinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske rezultatom 10:7. Na¹ tim za bronzanu medalju i plasman na Olimpijske igre 2008. u Pekingu boriæe se u nedelju, sa ©panijom.

"Nervozno smo igrali, najvi¹e zbog slabe realizacije igraèa vi¹e. Taj lo¹ uèinak se uvukao u druge segmente igre.Sami smo krivi za poraz," smatra selektor Dejan Udovièiæ.         

Vladimir Vujasinoviæ i Dejan Saviæ su samo kratko prokomentarisali poraz: "Dobili smo ¹to smo zaslu¾ili. Haos, bolje da ni¹ta ne prièam. Prava katastrofa i u odbrani i napadu. Sami smo sebe pobedili."

Najbolji golman na svetu Denis ©efik smatra da je na¹ tim kasno poèeo da "igra": "Rasturili su nas tri èetvrtine. Kasno smo poèeli da igramo. Mnogo gre¹aka u odbrani. Mo¾da smo mogli da se u poslednjem delu vratimo,ali..."

Vanja Udovièiæ je imao snage da uðe i u neke dublje analize: "Desilo se ono èega smo se najvi¹e pla¹ili. Odbrana koja je do sada bila odlièna, veèeras je bila slaba, sa puno gre¹aka. Sami smo sebe savladali, uvek sam govorio da smo najveæi protivnici sami sebi. To nije opravdanje. Ostaje nam utakmica ze treæe mesto, i to je najva¾niji meè u sezoni."

"Odr¾ali su nam èas kolektivne igre.Oni su bili ekipa a mi... Mogli su da nas jo¹ vi¹e ponize i dobro smo pro¹li ovim rezultatom. Sada treba da se zamislimo," rekao je Danilo Ikodinoviæ.

Trofejni trener i selektor Ratko Rudiæ uspeo je u onome ¹to brojni njegovi prethodnici nisu: "Kontrolisali smo meè sve vreme.Pali smo u poslednjem delu, znali smo da æe Vujasinoviæ poku¹ati da preokrene meè. ©apiæu to nismo dozvolili. Vratili smo se brzo i utakmica nije bila u pitanju. Ova ekipa je odlièno pogoðena, raste iz utakmice u utakmicu."

Samir Baraæ je bio presreæan: "Ne mogu da verujem.Èekao sam celu karijeru da dobijem meè poput ovog. Nisam verovao da æe se to dogoditi.Da budem po¹ten, nismo bili favoriti, bojali smo se da æemo izgubiti prednost. Igrali smo protiv sna¾nog tima, pokazali smo ¹ta mo¾emo."

"Perfektno, nismo ih dobili toliko dugo. Odigrali smo najbolju utakmicu protiv Srbije, ali to nije sve. Idemo na titulu," samouveren je bio Mile Smodlaka.

zabica

bravo momci!
je*es 'rvate!

pa sta, svakom se desi...i meni je krivo, ali idemo dalje!
sad neka budu treci, pa makar da uzmemo medalju!

joj, mogu misliti koliko su ljuti sto su izgubili...  :wall:

Roben

Delfini èetvrti na svetu

Vaterpolisti Srbije osvojili su èetvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Melburnu, po¹to su u meèu za bronzu pretrpeli poraz od selekcije ©panije u maratonskom meèu koji je zavr¹en izvodjenjem peteraca - 18:17.

Roben

ево Хрвати су управо победили Мађаре 9:8
заслужено су освојили СП
највише су показали на овом првенству, имали су и доста среће у финалу али ипак срећа се заслужује

Wolf

Igrali su dobro, nema sta.
Zao mi sto nasi ne uzese medalju, ali jbg, bice bolje drugi put.

tarantulica

Poshto su 4., da li su se plasirali direktno na OI?  :hmm

Masha

Uh, bas mi je kivo . Ince, mislim da samo prva 3 mesta idu direktno na OI.

Roben

Quote from: tarantulica on 01-04-2007, 12:27:05
Poshto su 4., da li su se plasirali direktno na OI?  :hmm
само прва три места иду на ОИ
наши ће морати у додатне квалификације

lycos

jbga bas mi je zao..bice bolje..