Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

©apiæ za MONDO: Mislim na Zvezdu
(http://nono9.us)

Vole ga samo golmani ekipe u kojoj igra. Ostali ga mrze. U vaterpolo svetu va¾i za jednog od najboljih ofanzivnih igraèa ikada.

Aleksandar ©apiæ, reprezentativac Srbije i najskuplji vaterpolista na svetu, u intervjuu MONDU je izjavio da je "realnost da Srbija na predstojeæem Svetskom prvenstvu u Melburnu ide na prvo mesto" i da æe se maksimalno koncetrisati na igru ekipe i pre svega osvajanje mesta koje vodi na Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

Olimpijsko zlato jedino je koje nedostaje njemu i ostalim najiskusnijim vaterpolistima srpske reprezentacije i zato bi voleo da karijeru zaokru¾i u Pekingu osvajanjem zlata. I dalje ne mo¾e da zaboravi na finale protiv Madjarske u Atini...

U poslednje dve godine ovaj "vodeni bombarder" osvojio je nekoliko va¾nih trofeja. Najdra¾e prvo mesto sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Beogradu, jer je Srbija tada prvi put igrala pod tim imenom. Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato na SP u Montrealu, a ima i dve olimpijske medalje - srebrnu iz Atine 2004. i bronzanu iz Sidneja 2000. godine.

kao nekada¹njem igraèu Crvene zvezde vrlo mu je drag trofej Kupa LEN koji je osvojio sa italijanskom Savonom 2005. godine, po¹to je u dvomeèu finala pobedila beogradski Partizan. ©apiæ je bio jedan od najboljih u "stra¹noj" italijanskoj ekipi za koju je tada igrao i Madjar Tama¹ Ka¹a¹.

Grobari mu to nikada neæe oprostiti, a on na to ironièno ka¾e: "Ba¹ mi je ¾ao navijaèa Partizana".

Mnogi verovatno ne znaju ili se ne seæaju da je ©apiæ kao klinac igrao u Partizanu (1991.) i da je debitovao za seniorski tim sa samo 13 godina! Potom se vratio u Crvenu zvezdu u sezoni 1993/1994. Naredne sezone pre¹ao je u Beèej, koji je tada imao sjajan tim i koji je ¹est puta osvajao titulu nacionalnog prvaka i isto toliko puta nacionalni kup. Beèej je osvojio i titulu prvaka Evrope u sezoni 1999/2000. kada je u finalu protiv Mladosti iz Zagreba ©apiæ postigao pet golova. Tada je ©apiæ bio najbolji evropski strelac sa 39 golova u sezoni.

Na EP u Beogradu imao si manji incident sa Ka¹a¹om, kada si ga u finalu, odgurnuo glavom po pleæima. Jeste li to izgladili?

Ma, to nije bio incident. On je moj veliki prijatelj. U takvim utakmicama, kada su tenzije visoke, dogode se i takve situacije, ali sve se posle zaboravi. To je pro¹lost.

Najplaæeniji si vaterpolista na svetu. Tvoj prelazak u ruski ©turm iz Èehova (predgradje Moskve) plaæen je kao transfer Ronaldinja u vaterpolo uslovima. Kako ti je u Rusiji i ¹ta se de¹ava sa ©turmom kojeg su mnogi videli medju najboljim evropskim ekipama?

©turm je osvojio Kup Rusije, ¹to se nikada ranije nije godilo u njegovoj istoriji. Ekipu je napustilo nekoliko iskusnih igraèa i mislilo se da æe mojim dolaskom sve to nadomestiti. Ipak, stvara se ekipa za naredne-dve tri godine. Jo¹ imamo ¹anse i u Evroligi. Sa dve pobede mo¾emo da udjemo u èetvrtfinale.

Ostaje¹ li u ©turmu?

Ve¾u me jo¹ dve godine ugovora sa ©turmom. Za sada sam tu, ali nikad se ne zna gde mogu da odem.

Da li se mo¾da vraæa¹ u srpski vaterpolo, Crvenu zvezdu, kojoj si hteo da pomogne¹ i pre nekoliko godina?

Za sada, ne znam, iskreno. Mislim na Zvezdu i stalno se trudim da pomognem na¹em vaterpolu. Poku¹ao sam da pomognem Zvezdi i pre nekoliko godina, ali moje ideje nisu nai¹le na odgovor, nisu me pratili...

Srpski klupski vaterpolo je spao na jedno slovo - Partizan. Mnogi ka¾u - spas je regionalna liga , a ti?

I ja to isto mislim. Samo, pitanje je da li oni koji javno ka¾u da su za takvu ligu zaista i ¾ele da u njoj igraju. Najlak¹e je uvek biti prvi kad nema konkurencije i to nekima odgovara. Kad ima konkurencije oni ne mogu da osvoje ni¹ta, i samo mogu da kaèe zastave od pre 30 godina kad su bili prvaci Evrope.

Golgeter, prgavac, glumac
(http://nono9.us)

©apiæ je rodjen 1. juna 1978. godine u Beogradu. Postigao je...mnogo golova. Nadimak mu je "Aleksandar Veliki". Poèeo je u Crvenoj zvezdi, potom se preselio u Partizan (1991.), da bi se vratio medju crveno-bele i u sezoni 1993/94. godine progla¹en je za najboljeg domaæeg igraèa.

Sledeæih sedam sezona igrao je za Beèej, a kada je taj klub zapao u finansijske te¹koæe 2001. godine odlazi u italijanski Kamolji za koji je potpisao trogodi¹nji ugovor.

U finalu za infarkt na Evropskom prvenstvu u Kranju protiv Hrvatske, ©apiæ je postigao pobedonosni gol. Bio je najbolji strelac tog prvenstva.

U leto 2004. godine oti¹ao je u italijansku Savonu sa kojom je osvojio Kup LEN i titulu prvaka Italije. U finalu Evrolige (2005/2006) Savona je izgubila u finalu od dubrovaèkog Juga 9:8.

Krajem maja 2006. godine potpisao je ugovor sa ©turmom. Iako se ne zna cifra, veruje se da je to najveæi transfer u istoriji vaterpola.

©apiæ je i vlasnik jednog rekorda - od 1995. godine, pa u narednih 11 sezona najbolji je strelac liga u kojima je igrao ili igra.

Odigrao je vi¹e od 320 utakmica za nacionalni tim. Bio je najbolji strelac EP u Beogradu sa 33 gola i samo tri gola nedostajala su mu da dostigne rekord fenomenalnog ©panca Manuela Estijartea iz 1991. godine. Bio je i najbolji strelac olimpijskih igara u Sidneju i Atini, SP u Fukuoiki, kao i u Barseloni i u Montrealu, gde je progla¹en i za najboljeg igraèa.

Olimpijski komitet SCG proglasio ga je za najboljeg sportistu 2004. godine.

©apiæ va¾i i za prgavog igraèa, a neretko izludjuje i svoje saigraèe i navijaèe sebiènom igrom.

Na Svetskom prvenstvu 2003. godine u Barseloni, on i Dejan Saviæ bili su ka¾njeni zbog incidenata posle utakmice sa Italijom u polufinalu. ©apiæ je dobio devetomeseènu zabranu, a Saviæ ¹est meseci.

U aprilu 2005. godine u revan¹u finala LEN Kupa izmedju savone i Partizana, ©apiæ se posle meèa sukobio sa navijaèima Partizana, a ¾eleo je da se sa nekima od njih i fizièki razraèuna.

Tokom ispraæaja vaterpolo reprezentacije na SP u Melburnu u ponedeljak, 5. marta na Banjici, organizovano je grupno fotografisanje reprezentativaca. Dok su se reprezentativci name¹tali, ©apiæ je fotoreporterima poruèio: "Nemojte samo da se vidi grb Partizana iza nas".

©apiæ je o¾enjen, èlan je Demokratske stranke, a imao je i filmski debi 2004. godine. Bio je u ulozi Gangule u filmu "Kad porastem biæu kengur".

(Predrag Vujiæ, MONDO)

mikele

VATERPOLO: Jak otpor SAD svetskim prvacima
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4947021)

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabele¾ila je drugu pobedu na turniru u Ouklendu na Novom Zelandu, ali su za razliku od prvog meèa i ubedljive pobede nad Velikom Britanijom evropski i svetski prvaci morali dobro da se pomuèe protiv SAD.

Srbija je na kraju pobedila 14:11(3:4, 4:2, 4:2, 3.3), ali su Amerikanci imali vodjstvo od 5:3, ali su se potom delfini uozbiljili i postavili stvari na svoje mesto. Srpski vaterpolisti napravili su seriju od 6:1 i poveli sa 9:6 èime su re¹ili pitanje pobednika.

Igralo se na mahove i serije. Posle vodjstva Srbije od 2:0, SAD pravi seriju od 5:1, za vodjstvo od 5:3 poèetkom drugog dela. Onda preokret, koji je nagove¹ten filigranskom akcijom Denisa ©efika koji je dodao Vanji Udovièiæu za sjajan gol iz kontre.

Razigrani Aleksandar ©apiæ, Vlada Vujasinoviæ i Filip Filipoviæ ostvaruju prednost od èetiri gola 11:7.U poslednih osam minuta prvo Amerikanci smanjuju na 11:9, a ptom Andrija Prlainoviæ i Aleksandar Æiriæ vraæaju na plus èetiri i tu je bio kraj dileme oko pobednika.

Vest je i da je Aleksandar ©apiæ pre¹ao kotu od 800 golova u dr¾avnom timu i sada ima 803!

Srpski navijaèi su stvorili fantastiènu atmosferu i za to bili nagradjeni lepom utakmicom za gledanje.

"Igramo na mahove i to je razumljivo.Jo¹ se nismo potpuno adaptirali a sa duruge strane imamo jake treninge. Ovakvi meèevi nam dobro dodju.Primili smo dosta golova .Bilo je momenata kada nije i¹lo ali je primetno da se trudimo i ima dosta toga da ispravimo", rekao je selektor Dejan Udovièiæ.

Vanja Udovièiæ je ocenio da je jo¹ rano da delfini budu u pravoj formi.

"To ne bi bilo dobro.Imali smo dobar poèetak a onda serija gre¹aka. Igramo iz punog treninga i to se oseæa.Ima jo¹ vremena da razmi¹ljamo o svetskom prvenstvu.Umorni smo ali kada dodje sve na svoje mesto biæe i igra kako treba", rekao je Udovièiæ.

Aleksandar Æiriæ upozorava na lo¹e sudjenje. "Tako nam se sprema i u Melburnu. Moramo da budemo jaèl od svega, da budemo pametni. U ovom trenutku i ne oèekujem neku blistavu igru. Radimo dobro i sve ide po planu".

Interesantno je da reprezentacija Rusije, koja uèestvuje na turniru, i dalje nema golmana!

"Neverovatno mi je da im jo¹ golman nije stigao.U poverenju ka¾u da æe da im brani Stratan.To nikada nisam èuo ni do¾iveo", èudi se Danilo Ikodinoviæ.

Bazen Vest vejv.
Gledalaca 800.
Sudije: Vuldov i Kipsni (Novi Zeland). Igraè vi¹e: Srbija 7 (2), SAD 12 (6).Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: ©efik, Prlainoviæ 1, Gociæ, Udovièiæ 1, Saviæ, Ikodinoviæ 1, Nikiæ 1, Filipoviæ 2, Æiriæ 1, ©apiæ 5 (1), Vujasinoviæ 2, Pekoviæ, Soro.

SAD: Mozes, Vareles, Beri, Pauers 1, Vrajt 2, Vit 1, Bejli 2, Azevedo 1, Merlo 1, Bjubien 1, Smit 1, Aleksandar 1, Ker.

U narednom kolu Srbija igra protiv domaæina Novog Zelanda. Biæe to prvi medjusobni duel dve ekipe posle 32 godine. U januaru 1975. Jugoslavija je pobedila u Velingtonu domaæina 13:3.

(MONDO)

Roben

VATERPOLO: Srbija najbolja na Novom Zelandu

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je turnir na Novom Zelandu, po¹to je u poslednjem, ¹estom kolu remizirala sa Italijom (11:11).

Izabranici Dejana Udovièiæa osvojili su prvo mesto na turniru sa uèinkom od pet pobeda i jednim nere¹enim rezultatom.

Italija je furiozno otvorila utakmicu i u prvoj èetvrtini povela sa 3:0, a to vodjstvo je zadr¾ala i na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 9:6.

Ipak, aktuelni svetski i evropski ¹ampioni vratili u treæoj deonici vratili su se u ¾ivot i do¹li na samo jedan gol zaostatka (9:8).

U poslednjoj deonici Udovièiæeva èeta bila je bolja i uspela je da stigne do remija, koji je Srbiji doneo trijumf na ovom jakom turniru.

Najzapa¾eniji akter meèa bio je Aleksandar ©apiæ, koji je postigao sedam golova i na kraju je progla¹en za najboljeg igraèa na turniru, dva pogotka postigao je Vanja Udovièiæ, a jednom je precizan bio i Danilo Ikodinoviæ.

Kod Italijana najefikasniji bio je Kalketera sa èetiri gola, dva su dali Postiljone i Fiorentini, dok su Djordjeti, Buonokore i Felugo po jednom zatresli mre¾u Srbije.

Turnir na Novom Zelandu bio je poslednja provera Srbije pred Svetsko prvenstvo u Melburnu, koje poèinje sledeæe nedelje.

(MONDO)

mikele

Свака част овим момцима. :pljes: :pljes: :pljes:
Они су пример свим осталим спортистима како требају да се бране боје своје земље.
А што се тиче овог СП,само пружите максимум и играјте пожртвовано и борбено као и до сада,па која год медаља да буде,биће као златна. :~ :~ :~ :~

darusaz

Ватерполисти не знају да подбаце.  :>

А ево изгледа да ћемо до краја године имати заједничку ватерполо лигу са Црном Гором, као и заједничке репрезентативне активности....

hulio_salinas

Svaka cast momcima! Konstantno kidaju!

Samo hrabro i na svetskom prvenstvu!  :ziveli

hulio_salinas

19. mart 2007. | Izvor: B92, Beta | Milo¹ Todoroviæ
Srbija spremna za meè sa Nemaèkom



Vaterpolisti Srbije odradili su danas poslednji trening uoèi utakmice sa selekcijom Nemaèke, na poèetku Svetskog prvenstva u Melburnu. Reprezentacija Srbije sastaæe se u noæi izmeðu ponedeljka i utorka u 1.40 sa Nemaèkom u prvom kolu takmièenja u grupi A, u kojoj su jo¹ Japan i Italija.

Odraðen je samo poslepodnevni trening. O prepodnevnom se nije ni razmi¹ljalo jer ga je organizator zakazao taèno u osam ujutro.

"Planirali smo da taj trening preskoèimo. Neka se momci odmore i onda kreæemo korak po korak", rekao je selektor Dejan Udovièiæ.

Zdravstvenih problema nema, mada ©apiæ i dalje dr¾i rame pod kontrolom stalnim ve¾banjem u teretani.

Reprezentativac Srbije Dejan Saviæ smatra da je na ovakvim takmièenjima poèetak najte¾i.

"Treba da se oseti atmosfera, voda, naèin suðenja. Nikada start nije lak, ali posle, kako vreme prolazi, sve je bolje i bolje", rekao je Saviæ.

Sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije Nenad Manojloviæ istakao je da ekipa ima iskustva sa ovakvim takmièenjima, ali da dosta mladih igraèa treba da ponese odgovornost.

"Oni se kale, ali moraju da budu spremni i da zagrizu jaèe ako ne krene sve kako treba. Ne treba ekipu optereæivati, oni jako dobro znaju zbog èega igraju i nikakvo dodavanje motiva sa strane im nije potrebno. Selektor Udovièiæ ima dobru komunikaciju sa njima i mislim da mo¾emo da budemo kvalitetni na prvenstvu", rekao je Manojloviæ.



Na pitanje o prvom protivniku Srbije na Svetskom prvenstvu, Nemaèkoj, selektor Dejan Udovièiæ je izjavio kako je u pitanju „veoma nezgodna ekipa“.

"Vaterpolo je uznapredovao. Ako uðemo u bilo koju utakmicu opu¹teno, mo¾e da bude opasno, bez obzira ¹to posedujemo kvalitet. Oèekujem te¹ku utakmicu protiv Nemaèke. Oèekujem na¹u pobedu i da æe nam to biti dobar zalet za neke naredne meèeve", rekao je novinarima u Melburnu Udovièiæ.

Reprezentativac Srbije Filip Filipoviæ istakao je da je ekipi najva¾nije da utakmicu protiv Nemaèke odigra "kako treba" i da poka¾e za¹to je favorit na Svetskom prvenstvu.

"Mi o Nemaèkoj ne znamo mnogo i zato æe biti te¹ko. Ne znamo u kom sastavu æe biti, ali ni kako æe igrati. Zbog toga je totalna nepoznanica", rekao je Filipoviæ.

On je dodao da æe u narednoj utakmici protiv Italije i kasnije protiv Japana "biti druga prièa" jer æe ekipa znati ¹ta je èeka.

"Protiv Nemaca bukvalno idemo na neviðeno", zakljuèio je Filipoviæ

Roben

Za uskakanje u bazen 2.000 dolara

Vatrpolisti Srbije u Melburnu apsolutno nemaju tretman kakav bi morali da imaju kao svetski i evropski prvaci. Ne samo ¹to æe igrati utakmice pre podne (po australijskom vremenu), nego su veæ dva puta ostali gladni, jer su po povratku sa treninga zaticali zatvorenu kuhinju i nisu ruèali.

Umesto hrane, skroman lanè paket pa je re¹enje potra¾eno van restorana - brza hrana, koja naravno nije odgovarajuæa za sportiste.

"Neverovatno je ¹ta se radi. Zamislite da smo se mi u Beogradu tako pona¹ali. Italijani sa kojima smo u grupi imaju sjajne uslove za trening a mi smo u ponedeljak imali zakazano u osam ujutru. Otkazali smo ga", ka¾e selektor Dejan Udovièiæ.

Tim menad¾er Marko Stefanoviæ je bio na razgovoru u FINA povodom problema sa hotelom kojeg ne oseæa samo srpska selekcija.

"Napisali smo pisma, direktno razgovarali sa nadle¾nima. Javio nam se i direktor FINA Kornel Markulesku koji je obeæao da æe organizatorima nalo¾iti da se ovakve stvari ne dogadjaju. Organizator je poreuzeo odredjene obaveze i mora da ih ispuni. Nadam se samo da æe to biti ispo¹tovano", ka¾e Stefanoviæ.

Organizatori imaju jo¹ jedan veliki problem pred poèetak Svetskog prvenstva. Veæ prvog dana
utakmice u kojima igraju Srbi i Hrvati biti jedna iza druge, pa je policija u Melburnu ponovo je skrenula pa¾nju na norme pona¹anja i odluènost da se saseèe u korenu svaki incident.

Ne smeju da se ponove incidenti poput onih na teniskom turniru. Ali ako se i to dogodi biæemo spremni. Za uno¹enje baklji kazna je 3.000 dolara za poku¹aj uskakanja u bazen 2.000 dolara. Transparenti ne mogu da budu veæi od metra kvadratnog , ne smeju da budu uvredljivi. To neæemo da toleri¹emo, navodi se u poruci navijaèima.

(MONDO)

mikele

VATERPOLO (SP): Prva pobeda "delfina"
(http://nono9.us)

Dva dana su ostali gladni zbog nemarnosti hotelskog osoblja, a onda su u¹li u bazen i "pojel"“ Nemce na otvaranju Svetskog vaterpolo prvenstva u Melburnu!

Evropski i svetski prvaci, vaterpolisti Srbije pobedili su Nemaèku 11:7 (3:0, 4:2, 2:3, 2:2) u igri koja je na momente bila blistava, a na momente bleda.

Iako je veæ posle desetak minuta igre Srbija napravila prednost od 5:0, Nemci su na kraju izborili èastan poraz. Bilo je odliènih perioda u igri reprezentacije Srbije, bilo je i padova, ali je najva¾nije da je prvi meè dobijen bez veæih problema.

Prve dve èetvrtine Srbija je odigrala odlièno, ali selektora Dejana Udovièiæa mora da brine drugi deo meèa u kojem su vidjene slabosti srpskog tima, nepotrebna opu¹tenost i jo¹ nepotrebnija nervoza, neprecizna dodavanja, neefikasnost..

U prvih 10 minuta Srbija je postigla pet golova, a u poslednjih 10 samo dva!!??.

Prvi gol na Svetskom prvenstvu postigao je naravno Aleksandar ©apiæ, na fenomenalnu asistenciju Vladimira Vujasinoviæa. Drugi gol je delo Aleksandra Æiriæa (sa igraèem vi¹e), a potom mre¾u Èigira "cepa" i Vanja Udovièiæ.

Na poèetku druge èetvrtine Vujasinoviæ je dobio udarac u lice, ali se brzo oporavio, a veæ u sledeæem napadu Slobodan Nikiæ posti¾e èetvrti gol za Srbiju. Usledila je potom sjajna akcija Æiriæa, koji se potpuno sam poigrao sa golmanom Nemaèke Èigirom i veæ je 5:0.

Prvi gol na meèu Nemci su postigli posle 12 minuta preko Tomasa ©ertvitisa. Vladimir Vujasinoviæ u svom stilu poveæava na 6:1, potom Mark Police smanjuje na 6:2, a ©apiæ drugim golom "vraæa" na pet golova razlike - 7:2.

Treæa èetvretina donela je nepotrebnu nervozu u srpskom timu i iskljuèenje Dejana Saviæa bez prava zamene, a taj period igre Nemci su dobili 3:2.

Mark Police je poèetkom treæe èetvrtine postigao sjajan gol, uhvativ¹i Denisa ©efika "na spavanju", ali se potom jedan od najboljih svetskih golmana iskupio fenomenalnim odbranama u napadu u kojem su Nemci imali igraèa vi¹e.

Svojim treæim golom, Aleksandar ©apiæ je "umirio" Nemce, odr¾avajuæi pet golova prednosti za svetske prvake - 8:3.

Otac tek rodjene Hane, Danilo Ikodinoviæ odmarao se u prve dve èetvrtine, a onda je u treæoj realizovao sjajnu kontru za najveæu prednost Srbije na meèu - 9:3.

Hajko Nosek je potom smanjio na 9:4, a Nemci potom ka¾njavaju opu¹tenost na¹ih vaterpolista i smanjuju na 9:5, drugim golom ©ertvitisa.

Poslednju èetvrtinu Srbija je odigrala vrlo lo¹e, dekoncentrisano, ne¹to nije ¹timalo u napadu, lo¹e su ¹utirali..Nemci su na minut i po pre kraja utakmice do¹li na 9:7, ali je Aleksandar ©apiæ èetvrtim golom, bolje reæi projektilom, "ubio" nade Nemaca u èudo.

©efik je potom odbranio peterac, a Udovièiæ na 13 sekundi pre kraja tra¾i tajm-aut. Imao je ¹ta da ka¾e...

Taèku na meè stavio je ©apiæ. Naravno.

Golove za Srbiju postigli su Aleksandar ©apiæ (5), Aleksandar Æiriæ (2), a po jedan Vanja Udovièiæ, Slobodan Nikiæ, Vladimir Vujasinoviæ, Danilo Ikodinoviæ

Za Nemaèku strelci su bili Tomas ©ertvitis i Mark Police po dva i Hajko Nosek, Kloh i Tobijas Krojcman (po jedan).

Igraè vi¹e: Srbija 6/4: Nemaèka 9/3

Peterci: Nemaèka 1/0

Drugi meè Srbija igra protiv Italije, opet u sitne sate, u tri sata ujutro u noæi izmedju srede I èetvrtka (po sredenjevropskom vremenu). To æe biti najva¾niji meè prve faze Svetskog prvenstva, pogotovo jer sun as Italijani namuèili na pripremnom turniru na Novom Zelandu kada su izborili remi 11:11.

“To æe biti najva¾niji meè u prvom delu. Nama je najbitnije da mi odigramo kako treba. Ako u meè udjemo te¹ke glave, onda te¹ko mo¾emo da izgubimo“, izjavio je Denis ©efik.

Bez obzira na to ¹to se meè igra u "gluvo doba noæi" ostanite budni i bodrite "delfine".

(MONDO)
Шапић је већ објавио кадидатуру за нај стрелца првенства са лаганих 5 комада. :Bog :Bog :Bog
А јесте ли приметили да постаје симптоматично да увек екипа која игра против нас има бар ѕа 30% мање искључења од нас и то ме много нервира :namcor :namcor

Roben

прве две четвртине су играли екстра  :Bog :Bog :Bog
Шефик нам је пола екипе  :Bog

zabica

Quote from: mikele on 20-03-2007, 09:23:07
Шапић је већ објавио кадидатуру за нај стрелца првенства са лаганих 5 комада. :Bog :Bog :Bog
А јесте ли приметили да постаје симптоматично да увек екипа која игра против нас има бар ѕа 30% мање искључења од нас и то ме много нервира :namcor :namcor

mikele nemoj da se nerviras, pa moraju na neki nacin da zaustavljaju najbolje, kadd vec nijedna ekipa ne moze da ih zaustavi!

inace, gledala sam nocas mec (jedva ostadoh budna) i dobro u igrali mada malo opusteno, verovatno su dosta sigurni u sebe. jedino sto znam je da ce me unistiti to sto su mecevi nocu, a ja ne mogu da odolim a da ne gledam  a005


mikele

Вечерас се таман учи до 3,па онда да се гледа текма,па на спавањац.Шта мислите о мом плану а? :hmm
Еви и осталих резултата са СП.Сви су,мање-више очекивани.


Rezultati prvog kola:

Grupa A
Srbija - Nemaèka 11:7
Japan - Italija 6:20

Grupa B
Hrvatska - Ju¾na Afrika 13:5
Australija - SAD 3:9

Grupa C
Grèka - Rusija 10:7
Kina - ©panija 4:15

Grupa D
Madjarska - Novi Zeland 21:5
Kanada - Rumunija 9:8

Roben

VATERPOLO: Srbija jaka za Italiju i sudije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Italiju 6:3 (3:2, 1:0, 2:1, 0:0) u derbi meèu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Melburnu i praktièno je obezbedila prvo mesto u toj grupi, ¹to znaèi dva dana odmora i moguænost da se izbegnu Madjari do samog finala.

U poslednjem kolu Srbija igra protiv Japana u petak (od 23 sata) i sve osim pucaèkog treninga bilo bi iznenadjenje. Srbija je dakle u èetvrtfinalu Svetskog prvenstva i mirno mo¾e da èeka protivnika.

Oèekivao se te¾ak meè protiv Italijana, ali i neravnopravan sudijski tretman. Sve se to i ostvarilo.

Srbija je odlièno poèela meè i povela 3:0, ali su u poslednjem minutu prvog dela Italijani postigli dva gola i to jedan u bukvalno poslednjoj sekundi.

Uvukla se potom nervoza u srpski tim, nerezonska dodavanja, "zaèinjena" konstantnim odlukama sudijskog para iz Madjarske i ©panije, koji je izludjivao na¹e vaterpoliste ali i sve nas sviranjem faulova u napadu i oduzimanjem lopti srpskim vaterpolistima.

Medjutim, kada je te¹ko, kada se odluèuje tu je Aleksandar ©apiæ. Italijani su propustili nekoliko napada za izjednaèenje, ali najbolji srpski strelac u pravom trenutku posti¾e gol za 4:2.

Ponovo je na golu blistao Denis ©efik, koji je ulivao samopouzdanje saigraèima u prelomnim trenucima. Odbrana je, za razliku od napada, funkcionisala gotovo besprekorno i jo¹ jednom se pokazalo da je to najjaèi adut srpskog vaterpolo tima.

U treæoj èetvrtini najpre Andrija Prlainoviæ podi¾e na 5:2, da bi Italijani smanjili na 5:3, ali Danilo Ikodinoviæ vraæa razliku na tri gola 6:3.

Koliko je bio sudijski kriterijum bio neujednaèen govori i podatak da su Italijani u poslednjoj èetvrtini imali èetiri napada sa igraèem vi¹e, a Srbija samo jedan. Naravno, i u poslednjoj èletvrtini svirano je nekoliko faulova srpskim centrima u napadu.

Sve u svemu oèekivan rezultat za koji je ponovo najzaslu¾niji "duet ©" - ©efik i ©apiæ, koji je postigao tri gola (ukupno osam na ¹ampionatu do sada). Golove za Srbiju postigli su i Filip Filipoviæ, Andrija Prlainoviæ i Ikodinoviæ.

Strelci za Italiju bili su Valerio Rico , Mauriucio Felugo i Luidji di Konstanca.

Igraè vi¹e: Srbija 8/3; Italija 11/2.

U drugoj utakmici 2. kola Grupe A Nemaèka je pobedila Japan 17:7.

(MONDO)

Masha

Ma ja uopste ne sumnjam u vaterpoliste. Bravo momci!

hulio_salinas

Stvarno kidaju!  :Bog

Dobar je bio komentator:
"Sapic - Italija 3:3
Srbija - Italija 6:3"


:trfr: