Poslepodnevna dremka produ¾ava ¾ivot

Started by Roben, 19-02-2007, 16:19:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Poslepodnevna dremka produ¾ava ¾ivot
(http://nono9.us)
Spavati posle podne tri puta nedeljno je dobro za srce i produ¾ava ¾ivot, posebno kod mu¹karaca, saop¹tili su amerièki nauènici.

U najnovijem istra¾ivanju se navodi da redovno poslepodnevno spavanje od najmanje 30 minuta tri puta nedeljno smanjuje opasnost za 37 odsto od dobijanja kardio-vaskularnih oboljenja.

"Poruka je jasna - ako mo¾ete posle podne da prilegnete, uèinite to", izjavio je jedan od autora studije, profesor Dimitrios Tri¹opulos iz Medicinske ¹kole u Atini.

Poslepodnevno spavanje ubla¾ava stres kod osoba dobrog zdravlja, navodi se u studiji i dodaje takvo spavanje ima za¹titni efekat na organizam.

Studiju su sproveli struènjaci iz Atine i iz Medicinske ¹kole Harvard u Bostonu.

Francuska vlada je nedavno obelodanila svoj program promocije poslepodnevnog spavanja, po¹to jedna treæina Francuza pati od nesanice.

(Beta)

мој ћале ће да живи 200год. ако је ово тачно  :luda

cvjetic

jest,kad bih imala vremena za ovo... :hmm
od ovog foruma ne spavam ni kad treba,a kamoli jos da drijemam... :roll:
ali zato imam drugaricu koja ce da zivi jedno trista godina...meni je to gubljenje vremena... :K :K

Roben

ти спаваш до 14h тако да је тешко изводљива поподневна дремка :wink:

cvjetic

Quote from: Roben on 19-02-2007, 17:27:48
ти спаваш до 14h тако да је тешко изводљива поподневна дремка :wink:
a ti spavas do 13 casova...ja sam u pola 8 ustala danas... :F

Roben

не то се не догађа често само у посебним приликама :K

Smrda

e ja mislim da ste oboje u offu...hehhe
ima istine u ovome...samo ne znam nikoga ko spava 30 minuta...
to mi je prihvatljivo i izvodljivo...ali one dremke od dva sata...leeeleee...ode dan.,..

Marince

Ja ne mogu uopste da zaspim u toku dana,nema sanse,a kada se desi da mi se spava to je znak da me drma temperatura.Super ako neko moze da zaspi odmah i da spava samo pola sata,ali ono dzonjanje od 2-3sata narocito posle rucka je bezveze-prodje dan a i kilogrami se tako najlakse lepe.

Wolf

Nisam spavao danju 100 godina...I kad legnem ne mogu da zaspim.

Darker

samo kad sam extra umoran ili akd ¹trebam u krevetu. Tad i 10 minuta znaèi puno, budim se ko nov!

nasty girl

Quote from: Darker on 20-02-2007, 11:30:16
samo kad sam extra umoran ili akd ¹trebam u krevetu. Tad i 10 minuta znaèi puno, budim se ko nov!

takodje za 10 minuta odmorim se kao da sam spavala celu noc.... :loptica :loptica :loptica

Masha

Ja zaista nemam naviku da spavam popodne, ali zato se trudim da spavam 5 sati, znaci kad god da legnem, moram imati 5 sati sna da bih sutradan funkcionisala.

Korisnicko Ime

Ja stvarno nikada nisam praktikovao popodnevnu dremku. Bas kada sam extremno umoran, pa zavaram sebe sa nekoliko minuta sna.
Pih, znaci necu ziveti dugo

Dukica

JA sam bas cula da to ne ljava..
Pogotovo ako je dremka posle klope..
Kao usporava se metabolizam...
Inace,ne praktikujem...
Dobro iskoriscen dan mi je mnogo vazniji
od "dobro" iskoriscene noci.. :a

mikele

Quote from: Dukica on 22-02-2007, 08:30:25
Dobro iskoriscen dan mi je mnogo vazniji
od "dobro" iskoriscene noci.. :a
Слажем се,никада не бих мењао дан за ноћ.Зато као што је Бог рекао,преко дана ''ради'',а ноћу спавај.

Marince

Pa i nocu moze nesto da se "radi"... :smekerica: