Poslepodnevna dremka produ¾ava ¾ivot

Started by Roben, 19-02-2007, 16:19:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Al-Jasmina

Hmm a ja sam cula da se od te poslepodnevne , nakon rucka dremke stvara karakteristicno salce oko stomaka u formi gume za za plivanje :lol:
a to bas i nije zdravo

medjutim, mislim da bi trebalo slusati svoje telo-
ako trazi odmor- dajte mu ga :)

instructor

Trebalo bi svi, kao Tesla, da spavamo 15 min. dnevno (za 24h)...  :bokmal:
Kazu da je meditacijom prolazio kroz sve faze sna (ne mogu da se setim koliko ih ima, misli da su u pitanju 3 faze!!!), i da je svaki put bio odmoran, tj. kao da je spavao 8-10 sati... Nije ni cudo sto je najveci svetski genije ikada...  :)

Al-Jasmina

Tesla se nije samo odrekao sna vec i sexa
i jos par stvari- ali da je bio temeljn eusredsredjenosti- jeste

Meditacija je stanje dubljeg opustanja od sna ako se ume-
ali neki od nas su preveliki neurotici za to :)
Uostalom svako je individualista...

Dragi neuroticari, bez brige
dremka ce posluziti sasvim fino :wink:

Mashrum

Ma èemu spavati?Ne treba uop¹te spavati..Onda ti je ¾ivot baaaa¹ dug.  :lol:
Kada spava¹,pa se probudi¹..ti ustvari ¾ivi¹ na produ¾etke..  8)

Al-Jasmina

Jeste, ali nekima je potreban beauty sleep...
dodje kao face lifting
osvezi i ispegla :happy:

stef

philoserbiana

u zadnje vreme praktikujem tu poslepodnevnu dremku.to mi je periodicno.

qwertz

Da zavisi samo od toga, ja bih ziveo 200 godina! Ne prodje popodne a da ne odspavam bar sat vremena!

Darker

Ako sam ba¹ umoran-dremnem èuku vremena, ako odspavam vi¹e-lo¹e mi je kad se probudim...
A i nije zdravo previ¹e spavati, 8 sati dnevno-max...

jecapereca

Retko spavam popodne, jedino ako sam bas bas umorna.Ali zato "nocu" spavam 7-8 sati obavezno. :>

hulio_salinas

Tek sad vidim ovu temu.  :stid:

Ja sam cuo da ta popodnevna dremka nista ne valja. A i logicno mi je da nije zdrava.

Covek je "programiran" tako da spava nocu i to 1/3 svog zivota. Logicno je ocekivati da je "programiran" tako da spava nocu bez prekida. Odnosno da prespava 1/3 dana bez prekida. Iz tog raloga smatram da je nezdravo spavati posle podne.

lane

Ja legnem po podne samo kada sam jako umorna, ali jako retko i uspem da zaspim...
A onda se jo¹ vi¹e iznerviram ¹to sam protraæila vreme, a niti sam spavala niti sam ne¹to radila, a jo¹ plus sam iznervirana!
Tako da od sada izbegavam poslepodnevne dremke! :>

philoserbiana

Al-Jasmina

Quote from: philoserbiana on 04-03-2007, 10:44:51
dzasmine,dzasmine,juri me hakela

Hakala,
man' se offtopika i drz se teme :>

Nera

za mene je poslijepodnevno spavanje pravi umor...prvo, ne mogu da zaspem jedno pola sata, a ako ikako i zaspem ne mogu da se probudim naredna 2 sata... nema kod mene pola sata...:) zato izbjegavam tu dremku... a u ostalom na sve moguce nacine pokusavam da manje spavam zbog silnih obaveza, tako da mi je to bas gubljenje vremena...