©on Koneri - ¹kotski separatista

Started by mikele, 21-02-2007, 00:07:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

©on Koneri - ¹kotski separatista
(http://nono9.us)

Flmska zvezda ¹kotskog porekla ©on Koneri pojaviæe se u seriji propagandnih televizijskih spotova separatistièke ©kotske nacionalne partije (SNP) uoèi majskih izbora za ¹kotski parlament, saop¹tila je ta partija.

Najèuveniji Bond, rodjen u Edinburgu pre 76 godina, godinama je simpatizer i donator partije SNP koja zagovara nezavisnost ©kotske.

Vi¹e puta do sada je donosio glasove toj partiji, ali sada æe prvi put aktivno uèestvovati u njenoj predizbornoj kampanji, javio je AP.

Prva propagandna poruka od 45 sekundi biæe emitovana u martu na predizbornom mitingu stranke. U njoj Koneri, izmedju ostalog, ka¾e: "Moje ¾ivotno iskustvo mi ka¾e da æe nezavisna ©kotska biti uspe¹na".

Portparol stranke Kevin Pringl odbacio je tvrdnje ¹kotskog izdanja lista "Sandej tajms" da je Koneri ukljuèen u predizbornu kampanju da bi obezbedio ¾enske glasove, i podvukao da su propagandne poruke upuæene svim glasaèima.

Istra¾ivanja javnog mnjenja trenutno ukazuju da SNP za sada dobro stoji kod glasaèa. Ta partija obeæava referendum o nezavisnosti ukoliko pobedi na izborima.

©kotski parlament, ustanovljen 1999, donosi zakone u raznim oblastima kao ¹to je obrazovanje, zdravlje i pravda, dok je London nadle¾an za sva pitanja koja se tièu Velike Britanije u celini, kao ¹to su odbrana, energija, politika zapo¹ljavanja i inostrani poslovi.

(Tanjug)

darusaz

Конери је познат као веома велики шкотски шовиниста.  8) Баш ме не изненађује овакав потез.

Шкоти имају право на самоопредељење, јер су ушли у унију са Енглеском, али је мало вероватно да ће се у скорије време нешто попут тога и заиста догодити.

_d.0.t_

mislim da je ovo posao za James Bond-a. lol