"Hilton" u Kneza Milo¹a

Started by Korisnicko Ime, 23-02-2007, 17:14:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Na mestu uru¹enog zdanja Saveznog MUP u beogradskoj ulici Kneza Milo¹a 90-92 biæe podignut hotel i to najverovatnije u okviru lanca "Hilton". Ovo je plan "Soravije invest", æerke firme "Soravija grup", koja je pobedila na tenderu za prodaju pomenutog kompleksa i ovih dana oèekuje se potpisivanje ugovora u Republièkoj direkciji za imovinu. U republièku kasu sliæe se 35.050.000 evra, ¹to je za oko 6,2 miliona evra vi¹e u odnosu na poèetnu cenu.
"Soravija" na ovoj lokaciji planira i izgradnju poslovne zgrade ukoliko to urbanistièki bude izvodljivo. Ono ¹to je sigurno, samo æe supervizor na ovom projektu biti iz Austrije, a izgradnja æe biti poverena srpskim firmama. Gde god gradi, "Soravija" insistira na kvalitetu, na visokim evropskim standardima bez obzira da li je reè o Beèu, Bukure¹tu, Beogradu...
- Srbija ima odliènu graðevinsku operativu i ne postoji razlog da bilo ko iz inostranstva bude anga¾ovan na izgradnji, veæ æe to biti povereno lokalnim firmama - ka¾e za "Novosti" Miroslav Tanèev, direktor "Soravije" za jugoistoènu Evropu i direktor predstavni¹tva - "Soravija invest" u Beogradu. - Kakve sve moguænosti ima ta lokacija ostaje da se vidi sa gradskim vlastima. Jer, mi od Republike kupujemo lokaciju, a od Beograda dobijamo dozvole. Ali, nadamo se da po¹to je reè o objektu koji je od velikog znaèaja za va¹ glavni grad da tu neæe biti nikakvih problema. Ovo je veliki projekat i oèekujemo da æe papirologija biti zavr¹ena u roku od ¹est meseci najkasnije do godinu dana, ukljuèujuæi i projektovanje. Sve ¹to Beograd od nas bude zahtevao biæe ispo¹tovano. Nama bi najlak¹e bilo da bombardovani objekat poru¹imo, jer je to ruina i da gradimo novi. Meðutim, to ne zavisi od nas. Imamo najbolje arhitekte i u svakoj varijanti naæi æe se re¹enje. Beograd je najva¾niji centar u jugoistoènoj Evropi i interes "Soravije grup" je da bude prisutna na srpskom tr¾i¹tu.
Hugo Soravija, èlan borda menad¾menta "Soravija grup" najavio je izgradnju hotela sa èetiri, ili pet zvezdica i 400 soba. Tanèev obja¹njava da su to standardi za "Hilton" hotele, ali da opet sve zavisi ¹ta æe Beograd dozvoliti. Kada krene izgradnja radovi æe biti zavr¹eni u roku od dve godine.
- Nismo spekulanti, niti fantom firma, veæ jedna ozbiljna kompanija, po kvalitetu prepoznatljiva na starom kontinentu - odgovara Tanèev na optu¾be zastupnika drugoplasiranog ponuðaèa "Prajvat prod¾ekt menad¾menta". - Sve mo¾e vrlo lako da se proveri i "Soravija invest" je deo "Soravija grupe". Na¹ interes nije da toliki novac ulo¾imo u dobijanje lokacije, a da onda na njoj ni¹ta ne gradimo. Ne ulazimo mi u Srbiju da bi odradili samo jedan posao, veæ na duge staze, jer je to naravno i najisplativije. Do sada je bilo te¹ko za investitore da shvate da je u Srbiji moguæe biti samo vlasnik objekta, a ne i zemlji¹ta na kojem se on nalazi. Sada se situacija menja i to je vrlo pozitivno.

GRADILI©TA
"Soravija" je osim u centralnoj Evropi prisutna i u Rumuniji i to veæ deset godina, u Bugarskoj, grade u Sankt Peterburgu, Skoplju, a kupili su i "Slovensku pla¾u" u Budvi. U Srbiji su osim za Beograd zainteresovani i za velike lokacije u Novom Sadu i Ni¹u, a o kojim je projektima reè za sada je poslovna tajna.

Izvor Novosti

mikele

Ма нека граде шта хоће,само да се оне рушевине среде.
А било би екстра да Београд добије још један хотел де лукс класе,још из Хилтон ланца :Bog :Bog :Bog
А шта се дешава са генералштабом у Кнеза Милоша?И ту је била нека прича да ће се изградити неки хотел :hmm :hmm :hmm
Надам се да ће се и то ускоро средити(у овој деценији :K :K :K :K )

stef

 Odlicno, taman da navatam Paris kad bude dosla...

Wolf

Dobro su se setili da srede rusevine.
Hilton...Extra!

darusaz

#4
Продат је плац са све срушеном зградом. Па сад ко шта хоће да ради, може - ако добије дозволу. А питање је за Хилтон, пошто је у том случају минимум од 400 соба, самим тим морала би да буде и висока зграда.... А ГУП-ом не знам да ли је дозвољено преко 8 спратова.

А било би лепо да буде Хилтон, мада Београду треба и више хотела у нивоу 3+. Веровали или не, цене смештаја у Београду, тренутно, могу да се мере са једним Бечом, а ниво услуге и понуда су далеко од бечлијске. Али нећу даље о томе, да не одем у жешћи offtopic.

Al-Jasmina

A sto ne bi moglo vise od 8?  :hm

u svakom slucaju glasam za lep, bljestav (ne bas Las Vegas kich bljestav) ali
arhitektonski uredjen i NEGOVAN CENTAR...
zelenilo koje se postuje i odryava i fasade cije kitnjaste dekoracije ocuvala i dala novi sjaj ruka konzervatora :)

Viva Los Beograd  :lol:

mikele

Quote from: Al-Jasmina on 23-02-2007, 22:25:39
A sto ne bi moglo vise od 8?  :hm
Мислим да је тако прописано према урбанистичком плану.
Али и 8 спратова је сасвим довољно.По мени не би ни ваљало да има више.
Замислите какав ће само поглед на реку бити са осмог спрата овог хотела(ако се уопште изгради).
Екстра

Al-Jasmina

Tako dobar pogled zasluzuje
i samim tim ce urgirati sredjivanje savske obale...(jer kakva je sada...uh, dumres na balkonu Hiltona)
sto je super, jer
ce ne samo uza okolina takvog hotela vec i deo vidika biti uredjen :)

Okolina pa i sama Zeleznichka me deprimiraju za medalju!

stef

 Nece te jos dugo deprimirati...Prema planu, zeleznicka se premesta u Rakovicu, a centar se siri do mostara...

Wolf

Quote from: stef on 24-02-2007, 16:26:04
Nece te jos dugo deprimirati...Prema planu, zeleznicka se premesta u Rakovicu, a centar se siri do mostara...
I sve ce to biti gotovo za jedno 10 godina :K

mikele

Quote from: Wolf on 24-02-2007, 20:32:41
Quote from: stef on 24-02-2007, 16:26:04
Nece te jos dugo deprimirati...Prema planu, zeleznicka se premesta u Rakovicu, a centar se siri do mostara...
I sve ce to biti gotovo za jedno 10 godina :K
Камо среће да то буде готово за 10 година.
Ја се само питам да ли ћемо то доживети? :hm :hm :hm :hm

Al-Jasmina

I to sto kazes kolega!
I ja imam glupi osecaj da ce se to razvuci..mada sa zadovoljstvom cu prihvatiti cinjenicu da sam pogresila u osecaju! :happy:

Bred

Ne zaboravite i da je sam kupac Saveznog Mupa rekao da od nas[tj grada Beograda zavisi da li ce i kada poceti gradnja] misleci na sve potrebne dozvole koje treba da se nabave za pocetak radova i koliko to kod nas moze da potraje. Iskreno se nadam da i dalje nismo bas toliko ludi da opet strance oteramo raznoraznim administrativnim zakukuljancijama.

Al-Jasmina

Eh, u zavisnosti od procene da li je stranac definitivno zagrizao- moguce je ocekivati "vadjenje masti" investitorima...

Wolf

Odustace kad ih "sa'vata" nasa birokratija...