Srbi i Bugari razmi¹ljaju o organizovanju ZOI

Started by mikele, 23-02-2007, 23:14:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mikele

Srbi i Bugari razmi¹ljaju o organizovanju ZOI

(http://www.putfile.com/pic.php?img=4843842)
Ukoliko Srbija i Bugarska uspeju da ostvare projekat izgradnje olimpijskog sela sa jedne i druge strane Stare planine, pojedini zvaniènici smatraju da su svi izgledi da bi ove dve dr¾ave mogle da se kandiduju za Zimske olimpijske igre, pi¹e "Blic".

Ovu informaciju beogradskom dnevniku potvrdio je lider G17 Plus Mladjan Dinkiæ, koji je pre nekoliko dana u Beogradu o tome razgovarao sa predsednikom Bugarske Georgi Prvanovim.

"Taèno je da sam predlo¾io bugarskom predsedniku da se na¹e zemlje zajednièki kandiduju za Zimske olimpijske igre, a to je realno da se dogodi tek u narednih deset godina. Naime, za projekat izgradnje infrastrukture, olimpijskog sela i svih staza na Staroj planini potrebno je minimum pet do ¹est godina i oko 600 miliona evra. Uz pomoæ Bugarske, koja sad kad je èlanica EU ima lak¹i pristup raznim evropskim finansijskim fondovima, moguæe je potpuno izgraditi Staru planinu i sa jedne i sa druge strane, i to sa kapacitetom od 30.000 skija¹a na dan", izjavio je Dinkiæ.

Medjutim, kolike su zaista realne ¹anse da Srbija i Bugarska organiziju Olimpijske igre mo¾da govori i podatak da je Bugarskoj veæ jednom odbijena kandidatura za Zimske olimpijske igre.

"Za Bugarsku ova ideja nije ni¹ta novo. Naime, na¹a zemlja je pro¹le godine ¾elela da uèestvuje u trci za Olimpijske igre, ali je Svetski olimpijski komitet na¹u kandidaturu odbio i pored toga ¹to smo veæ jednom organizovali univerzijadu. Tad su nam rekli da na¹a zemlja nije spremna za odr¾avanje olimpijskih igara", ka¾u u bugarskoj ambasadi.

Stipe Lovreta, profesor na Ekonomskom fakultetu i koordinator u izradi strategije razvoja turizma Srbije, takodje smatra da Srbija ima velike ¹anse da se sa Bugarskom kandiduje za Zimske olimpijske igre, pod uslovom da za¾ivi projekat na Staroj planini.

"Ideja je vrlo atraktivna i apsolutno potpuno realna ukoliko Srbija i Bugarska udru¾enim snagama zavr¹e projekat na Staroj planini. Ukoliko dobijemo moguænost da organizujemo Zimske olimpijske igre, imali bismo pozitivne efekte", ocenio je Lovreta.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Æurkoviæ rekao je za "Blic" da je od ideje do realizacije za odr¾avanje Zimskih olimpijskih igara put dugaèak i te¾ak.

"Znate li vi da je za odr¾avanje Zimskih olimpijskih igara u Rusiji i sam Vladimir Putin, predsednik te zemlje, anga¾ovan u realizaciji? Da ne prièamo da je i pokretanje same ideje, ali i za podno¹enje same kandidature, potrebno mnogo para. ©to se tièe na¹eg komiteta, sa nama niko dosad nije kontaktirao niti nas zvanièno obavestio o toj ideji. Takodje, nikakve razgovore niti zvaniène, niti nezvaniène, nismo imali ni sa Olimpijskim komitetom Bugarske", rekao je Æurkoviæ.

(MONDO)

Wolf

Kako bi to bilo lepo...
Saznao bi svet za nas :K

mikele

Ма само ви средите Стару планину,без обзира на то да ли ћемо организовати те ОИ или не.
Тамо су услови за скијање екстра,бар 5 пута бољи него на Коп.Само треба да се уложи новац и онда добијамо ски центар број 1 у Србији.
Ја сам нешто начуо да су већ кренули са неким радовима или да се нешто планира за пролеће,тако да једва чекам да буде нешто од тога(ако уопште буде). :loptica :loptica :loptica

Bred


mikele

Quote from: Bred on 27-02-2007, 14:35:56
srbi+bugari=nema od toga nista :hm
Има то логике,али скроз :116: :116: :116: :116:

darusaz

Још се није десило да се игре организују у двоје. Па још да ми испробамо концепт.  :V