Da li je derbi izgubio draz?

Started by stef, 24-02-2007, 17:08:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Da li je derbi izgubio draz?

DA
16 (55.2%)
NE
6 (20.7%)
Ne zaludujem se time
6 (20.7%)
Prerastao sam...
1 (3.4%)

Total Members Voted: 29

stef

Jos jedan dosadan derbi...Koji po redu?Neprecizna dodavanja, ocajan sudija, nekvalitetani igraci...Jedino su navijaci bili na nivou.Mozda sam ja to i prerastao, uopste nisam osetio jezu, adrenalin, nista...

vuksa

ne znam kako ti je bilo dosadno na derbiju? pobedio je partizan 4:2...
pa covece toliko golova nije bilo znas od kad...

darusaz

Голови не чине једну утакмицу.  .blah. Чини је много више од тога.

Мени је доста више тих сцена са утакмица "Црвене звезде" и "Партизана", поломљених столица и упаљених бакљи за које нико не одговара, а када се на то дода и очајна игра на травнатом подијуму - утопија.

Не може "вечити дерби" да буде квалитетан, ако је лига лоша.

stef

Jeste bilo golova, ali je igra bila ocajna...mnogo losa...Bude golova i na utakmici Napredak: Noots county, to ne znaci da je kvalitetna igra...

darusaz

Quote from: stef on 24-02-2007, 17:14:34
Jeste bilo golova, ali je igra bila ocajna...mnogo losa...Bude golova i na utakmici Napredak: Noots county, to ne znaci da je kvalitetna igra...

То и ја рекох. :)
Није исто људи, када имате 5-6 клубова (као у доба СФРЈ) приближно исте снаге у такмичењу и када имате само два и то још у истом граду и удаљена на 500 метара један од другог. И када знате да ће они и овако и онако имати ЈЕДИНУ улогу у подели трофеја.

Roben

Quote from: darusaz on 24-02-2007, 17:20:58
Quote from: stef on 24-02-2007, 17:14:34

То и ја рекох. :)
Није исто људи, када имате 5-6 клубова (као у доба СФРЈ) приближно исте снаге у такмичењу и када имате само два и то још у истом граду и удаљена на 500 метара један од другог. И када знате да ће они и овако и онако имати ЈЕДИНУ улогу у подели трофеја.
Проблем је што су и та два клуба много испод квалитета осредњих европских екипа
Данас играчи нису могли да повежу 3 паса и још то неко треба да гледа  :wall: :wall: :wall:
Ја на тај дерби више идем због навијања јер одавно нисам гледао неки који је личио на нешто што се зове фудбал
Био сам у четвртак да купим карте нигде живе душе интересовања нема и неће га ни бити све док се не доведу играчи који знају да играју а за њих треба лове тако да .......

mikele

Све у свему лоша утакмица,лош судија,много чарки и свађања,лоши играчи и неваспитани(прави уличари,клошари).Ма све је лоше. :wall: :wall: :wall:
Тако да наш је дерби мртав још од пре пар година.

darusaz

Робене, слажем се са тобом донекле. Али није само проблем довођење страних играча, већ и продаја и ово мало надарених што имају. Ево последњи пример голман Стојковић. И дечку сада лако може да пропадне и каријера, јер је отишао премлад, иако је његов таленат и квалитет неоспоран. Када "Црвена звезда" и "Партизан" не би продавали играче, могли би да причамо о квалитету какав има нпр. украјинско првество или можда грчко. Нису нама странци толико потребни, колико нам је потребан ТИМ који игра у континуитету барем 12 месеци. А не зимска, па летња распродаја. И после тога поново следи ново "упознавање" и уходавање које се преклопи са евро-квалификацијама ииииииии......  :bljak:

hulio_salinas

Tako je, Darusaz! Tim moze da bude jak samo ako odigra u istom sastavu 2-3 godine. Pa pogledajmo sta imamo u Evropi:
Barselona nije menjala tim 3 godine, pa je osvojila trofej.
Pre nje, Liverpul 4 godine nije menjao tim, pa je postao prvak Evrope.
Kada je Celzi proradio? Tek 2 godine posle dolaska Abramovica.
Juve je bio neprikosnoven u Italiji, tek kada je jedan isti tim odigrao dve godine zajedno.
Bajern je bio jedan od najjacih evropskih klubova u doba Efenberga, jer je taj tim (Efenberg, Sol, Basler, Kan, Kokur, Lizarazu, Jeremis,...) igrao nekoliko godina zajedno. Posle toga se raspao.
Tako je i sa Mancesterom. Osvojili su tron, kada je Ferguson zadrzao isti tim (Bekam, Gigs, Kin, Kol, Jork, Seringem, Bat, Nevil, Irvin...) 3 godine.

Dakle... Ovo sto rade Zvezda i Partizan - TO NEMA VEZE SA FUDBALOM!

Roben

Darusaz мислим да је наше првенсто много испод украинског или грчког они имају бар две осредње европске екипе. Тачно је то да се код нас играчи брзо продају али и да се рецимо задржи иста екипа 3-4 године та екипа би била осредња европска само уз 2-3 екстра појачања која би била плаћена 3-5 милиона. Што грцима и украинцима није проблем да плате. Не мора та појачања да буду странци нек се врате наши старији играчи који су играли по европским клубовима али они ће се вратити тек кад буду адекватно плаћени. Ови наши функционери који воде Звезду и Партизан причају о неким стадионима помињу се 200 милион а питам ја њих шта ће нама стадиони кад нема гледалаца уместо да доводе квалитетне играче они хоће да граде стадионе да би стрпали 2-3 милиона у свој џеп

Pedja

Oni hoce da sagrade Vebmli a nama u proseku na utakmicama Super lige budeo oko 1200 ljudi  .blah.

Phenomenon

Lako je Realu, Barseloni, Mancesteru, Bajernu.... kad spaaju u 10 najbogatijih klubova na svetu, da zadrze tim. Ali kada ti zivis od prodaje igrace, kad nemas kesa, to je veoma tesko.

mikele

Слажем се ја са већином вас око тога да је квалитет наших најбољих клубова на веома ниском нивоу због продаје играча и да су продаје,боље рећи распродаје,неминовност Партизана и Звезде јер од тога живе.
Али мислим да то нису главни разлози зашто је дерби изгубио драж.И пре 10-15 година је одлазио велики број играча из ова два клуба па је дерби ипак био светиња и једва се чекао тај дан,а сада...Главни разлог за то су сами фудбалери који не знају шта значи бити учесник једне такве манифестације и који не знају шта тај дерби представља за наш фудбал.Када само погледам како се понашају и једни и други,дође ми да :bljak: :bljak: :bljak:
Ту нема ни трунке фер плеја,ни трунке људскости,а о неком нормалном понашању и да не причам.Понашају се као неки цигани на пијаци који се само бију,гурају и јуре судије по терену.Са клупе сви скачу и улећу у терен чим се нешто деси.Изјаве пре и после утакмице су одвратне и у самом старту ме одвраћају од саме помисли да идем на дерби.

stef

Da jedan Burzanovic, koji je Crnogorac (eh da vise nismo ista nacija), bude najpozrtvovaniji igrac na terenu???

lycos

Quote from: mikele on 25-02-2007, 16:37:35
Изјаве пре и после утакмице су одвратне и у самом старту ме одвраћају од саме помисли да идем на дерби.
neki klinac koji je tek 'izasao iz pelena' daje izjavu..bez komentara
misli da je na nivou Ballack-a ako je dobro odigrao na derbiju