Arapski princ i Gejts kupuju hotele

Started by Korisnicko Ime, 25-02-2007, 12:29:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Toronto -- Saudijski princ Alvalid ibn Talal i Bil Gejts, vlasnik Majkrosofta preuzimaju kanadski lanac hotela "For Sizns" za 3,7 mlrd.$

S obzirom na visinu cene to znaèi da æe svaki akcionar dobiti 82 dolara po akciji, ¹to je znatno vi¹e nego ¹to je iznosila cena akcije ovog hotelskog lanca na Njujor¹koj berzi.

Isidore ©arp, predsedavajuæi "For Sizns" (Four Seasons), izjavio je da je veoma zadovoljan ishodom pregovora i zakljuèenim poslom.

©arpova kompanija "Tripls Holdings Limited" bila je jedan od glavnih akcionara, a i nakon preuzimanja od strane konzorcijuma oni æe zadr¾ati deset odsto vlasni¹tva u hotelskom lancu koji ¹irom sveta ima 74 hotela.

Ostatak "For Siznsa" biæe podjednako podeljen izmeðu kompanije saudijskog princa "Hotels International" i Gejtsovih "Kaskade Investment" (Cascade).

Sporazum pre potpisivanja treba da odobri Skup¹tina akcionara "For Sizns", ¹to bi mo¾da trebalo da bude formalnost, jer je Upravni odbor preporuèio njegovo prihvatanje.

Saudijski princ Alvalid bin Talal bin Abdul Aziz Al Saud ima pozitivna iskustva sa "For Sizns". On je jo¹ 1996. godine kupio hotel "D¾ord¾ V" (George V) u Parizu, koji je nekada bio u vla¹nistvu "For Sizns".

Izvor B92

stef

 UUUUU....George V je vrhunxki hotel...Jedan od najpoznatijih u Parizu...Tamo je uhapsen jedan nas kriminalac, Vacarosh...

mikele

Ја сам улазио у њихов хотел у Каиру,поред Нила,стварно је екстра. :Bog :Bog :Bog
Тако да ме не чуди што су ови ловатори дали силни кеш за ланац ових хотела.

Wolf

Four Seasons...Pa ne da ce da im se isplati,
nego ce se odvaliti od para.