„Dom za ve¹anje“ kao opera

Started by Korisnicko Ime, 26-02-2007, 10:03:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Na Meæavniku u Mokroj Gori iduæeg meseca poèinju probe za operu „Dom za ve¹anje“ po istoimenom filmu Emira Kusturice. Opera æe biti premijerno izvedena 19. juna u pariskoj „Bastilji“, a probe u Mokroj Gori æe trajati pet nedelja posle èega sledi pauza zbog Kanskog festivala i nastavak rada na njoj u Parizu, rekao je Kusturica novinarima u Mokroj Gori.

Na konstataciju da je kasting za operu obavio bez predrasuda Kusturica je rekao da je to taèno i da je najva¾nije kako ko peva.

On je naveo da je deèak za lik Perhana u operi „Dom za ve¹anje“ pronaðen u „glasovitom i njemu ni po èemu bliskom Grand ¹ou“, ali da dobro peva.

Izvor Blic

wolfeitzckie

©ta znaèi kasting bez predrasuda. Ne kontam?

Mali Radojica

Kasting sam obavio bez predrasuda. Po¹to vrlo èesto kod mene i drvo mo¾e da glumi dobro, u ovom sluèaju bilo je najva¾nije kako ko peva. Za dva glavna lika odabrali smo dvoje mladih koji dobro pevaju. Potpuno je svejedno, da li pevaju narodnu muziku ili rokenrol. Ako dobro peva¹ ili ima¹ ne¹to posebno u glasu, onda je to stvar koja ne pravi razliku, - kazao je Kusturica. Tako su za glavne likove odabrani mladi pevaèi iz Grand produkcije, Milica Todoroviæ i Stevan Anðelkoviæ.

Daniel

Pretpostavljam da ce ovo,kao i sve sto Kusturica radi,biti pun pogodak.Jedva cekam da vidim.Veoma verujem u njegov izbor, tako da i ja nemam predrasude o "Grand-zvezdama".

wolfeitzckie

 Sta to znaci insistirati na objektivnosti nekog posla(podele uloga) koji bi vec po definiciji trebalo da bude objektivan? Cudno je da Kusturica izjavljuje da je podelu uloga uradio bez predrasuda, pa valjda je prvenstveno njemu, kao autoru, a zatim i nama kao gledaocima u interesu da je "kasting uradio bez predrasuda". Sve to zvuci nelogicno i smuseno, kao nekakvo brzopleto pravdanje . Samo ne razumem, kome?

Daniel

Ako je izjava autenticna do kraja,onda stvarno zvuci kao pravdanje.To mi uopste ne lici na njega.Mozda bi se i ja nekome pravdao kada bih u nekoj situaciji bio tesno povezivan sa grandovcima kao on.Verovatno su u pitanju ranije izjave njegove