Utisci sa koncerta Usce-2006.!

Started by Bred, 19-06-2006, 08:54:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Bred

Ceca za „Blic“
Prvi put sam plakala na sceni

- Prezadovoljna sam! Ovo veèe neæu zaboraviti dok sam ¾iva - uzbuðeno je Ceca Ra¾natoviæ rekla za „Blic“, nakon troipoèasovnog spektakularnog koncerta preksinoæ na beogradskom U¹æu gde je pevala pred vi¹e od 100.000 ljudi.

- Nikada dosad nije mi se desilo da zaplaèem na bini. Ali, publika je toliko bila nepredvidiva u svojim reakcijama i izlivima ljubavi, da su mi suze nekontrolisano krenule od toliko jakih oseæanja. Neverovatno, ali publika je za samo jedan dan uspela da nauèi pesme sa novog albuma i horski ih otpeva od prve do poslednje reèi. Posebno sam sreæa ¹to je, uprkos tolikom broju ljudi na jednom mestu, sve pro¹lo u najboljem redu i bez i najmanjeg incidenta. Planiram da nakon promocije spota „Lepi grome moj“, koja æe biti za nekoliko dana, otputujem sa decom na zaslu¾eni odmor - isprièala nam je Ceca, a onda u¹la u kuæicu iza bine, da se presvuèe. Glamuroznu, belu haljinu, zamenila je farmerkama i zelenom pamuènom majicom i, sedajuæi u d¾ip, jo¹ jednom mahnula najvatrenijim obo¾avaocima koji su, uprkos mnogobrojnom obezbeðenju, uspeli nekako da se proguraju do bekstejd¾a.

Najbli¾e prijatelje, èlanove porodice koji su do¹li iz ®itoraðe, saradnike i èlanove orkestra, Ceca je ugostila u klubu u okviru svoje kuæe. Uz veèeru, piæe i muziku: Romana, Mira ©koriæ, Filip ®ivojinoviæ sa majkom Zoricom, Robert Èoban sa suprugom, Maja Sabljiæ, Marina Tucakoviæ... do jutra su sumirali utiske sa koncerta.

Izuzetno dobro raspolo¾ena Ceca nastavila je da i u kuæi igra i peva. „Koliko ova ¾ena ima energije!“, komentarisali su njeni prijatelji.

Prvi zraci sunca, ispratili su veselo dru¹tvo, a Ceca je zadovoljno oti¹la na spavanje.

Simonida Stankoviæ

A vi kako ‘te? (Tako je govorila Ceca)

Pozdrav na poèetku koncerta

„Dobro veèe Beograde, dobro veèe Srbijo, dobro veèe vi koji ste do¹li iz ostalih republika!“(kojih Ceco? prim. nov.).
Presek karijere

„Ja mislim, dragi moji, da sam vas i svoju karijeru zadobila zahvaljujuæi svojim baladama“, objasnila je Ceca pre numere „Pustite me da ga vidim“.
Animiranje publike

„Ajde, vi, tamo zadnji redovi, da vas èujem! Ma¹ite!“
Zelena trava doma mog

„Pa da vidimo ¹ta radi trava! Normalno, na travi je naj¾e¹æe!“.

Nakon urnebesnog skandiranja: „Ceco, mi te volimo“, ona je odgovorila: „Pa, ¹ta da vam ka¾em... volim i ja vas!“. Svaka sliènost sa èuvenom replikom Slobodana Milo¹eviæa je... nièim izazvana.
Marina, hvala ti

- Marina (Tucakoviæ, prim. nov.) je ovom pesmom od mene stvorila identitet jedne ¾ene koja zna da voli, koja zna da pati, koja zna da u¾iva - rekla je Ceca i zapevala pesmu „Kukavica“.
A sada ne¹to sasvim drugaèije

„Da èujem sve vas koji ste na travi!“
®elje i èestitke

„®elim da pozdravim publiku koja je do¹la iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i bratske Crne Gore i da svojoj zemlji Srbiji èestitam nezavisnost!“
Obja¹njenje za neupuæene

„A sada jo¹ jedna jako lepa tu¾na balada!“

A. N.
Petsto ljudi palo u nesvest

Medicinsko osoblje klinike „Anlave“ je tokom Cecinog koncerta imalo pune ruke posla! Od vruæine, alkohola, gu¾ve i ko zna èega jo¹, popadalo je 500 Svetlaninih fanova.

- Na koncertu je bilo osam medicinskih ekipa, ¹to znaèi dvadeset i pet medicinskih radnika - za „Blic“ otkriva doktor Dragan Ðorðeviæ koji je radio na Cecinom koncertu, i dodaje - Imali smo 500 medicinskih intervencija! Najvi¹e je bilo onih koji su do¾iveli kolaps od vruæine. Ali, bilo je mnogo i akutnih pijanstava! Osim toga, na desetine je bilo povreðeno u gu¾vi. To su lak¹e povrede ruku i nogu. Imali smo i dva asmatièna napada. Na kraju koncerta je izbila manja tuèa tako da smo imali jednog deèka sa posekotinom glave. U nekim trenucima imali smo i po deset pacijenata odjednom, ali dobro je da nikoga nismo morali da vozimo u Urgentni centar.

M. èule

Fanovi ostavili 200 kubika smeæa

Spektakularni koncert Svetlane Ra¾natoviæ, bar ¹to se ðubreta koje su fanovi ostavili iza sebe tièe, nije izneverio oèekivanja. Jutro nakon koncerta prostor ispred bine bio je prekriven mahom plastiènim fla¹ama i èa¹ama. Ipak, u odnosu na koncert „Bijelog dugmeta“ na Hipodrmu naèinjen je pomak, jer je pivo prodavano i u staklenoj ambala¾i, pa je priroda manje trpela.

Prema prvim procenama, posle koncerta na U¹æu i okolini ostalo je ne¹to manje od 200 kubika smeæa, ¹to je duplo manje nego nakon koncerta „dugmiæa“.

- Poèeli smo da èistimo u 7 sati ujutru, a samo „Gradska èistoæa“ skupila je 15 kubika smeæa u okolnim ulicama. Na prostoru oko bine ostalo je jo¹ najmanje deset puta toliko ðubreta. Za èi¹æenje zelenih povr¹ina zadu¾eno je „Zelenilo Beograd“ i oni uklanjaju smeæe sa prostora na kojem je koncert odr¾an - ka¾e koordinator operative u JKP „Gradska èistoæa“ Bogoljub Radiæ.

Kao ¹to su organizatori koncerta obeæali, simboli nesvrstanosti - drveæe u Parku prijateljstva bilo je posebno ograðeno, pa je ostalo nedirnuto. Zanimljivo je da su se od koncerta osevapili i skupljaèi sekundarnih sirovina koji su sasvim uredno razdvajali plastiènu ambala¾u od limenki.

- Cena praznih konzervi je 58 dinara za kilogram, pa ih je vredelo skupljati. Do¹la sam oko pola pet ujutro i do devet sati skupila sam oko 40 kilograma konzervi - ka¾e Indira Alijeviæ, jedna od dvadesetak sakupljaèa limenki koje smo juèe zatekli na U¹æu.

B. Bednar
Za koncert 500.000 evra

- Oko 600.000 evra bruto (bez odbijanja poreza) zaradila je Ceca od prodatih karata

- Oko 500.000 evra ulo¾eno je u koncert na U¹æu. Toliko ko¹ta: rasveta, bina, ozvuèenje; zatim usluge „Gradskog zelenila“, vatrogasaca, privatne klinike „Anlave“, privatnog obezbeðenja, policije i ostalih slu¾bi

- Ceca je pevala na bini dugaèkoj 65, a visokoj 18 metara. Scenu i rasvetu platila je 200.000 evra

- Ozvuèenje je plaæeno 100.000 evra. Zvuk iz 140 zvuènika, ukupne jaèine 900.000 vati (tri puta jaèe od onog koje koristi „Metalika“), èuo se èak i u centru Beograda

- Vi¹e od 100.000 ljudi sme¹teno je na prostor od 9 hektara

- Oko 1.000 policajaca i 570 èlanova privatnog obezbeðenja brinulo se za bezbednost publike

- Iznajmljivanje dva ogromna led ekrana izuzetne rezolucije Ceca je platila 30.000 evra

Bred

Bred

Dakle. mi smo dosli oko 17h. Na ulazu smo morali da ostavimo vodu iako je napolju bilo 300 stepeni, inace nikakvih vecih problema nismo imali. Nismo mogli da verujemo da cemo biti toliko blizu bine i odmah smo poceli da zauzimamo teritoriju, srecom pa smo poneli novine tako da smo nanjih posedali. E onda smo se dali u potrgu za wcima i picem tj osvezenjem. Sve je bilo ok dok ljudi nidu poceli masovno da dolaze. e onda su nas polako pomerali i suzavali nam prostor, dok nismo poceli da sedimo, maltene, jedni na drugima ( ko ce da stoji 4h do pocetka koncerta i onda jos 4h?!) :][
Na kraju smo oko 20:30h ipak morali da ustanemo jer je rulja pretila da nas pregazi :>
I konacnoooo-Ceca nacionale se pojavila na bini. Koje ludilo! A bila je preslatka!!!
Da skratim-bilo je EXTRA, EXTRA, EXTRA! Na onu prvu sliku u ovoj temi je doslo i meni da zaplacem. A koliko je ljudi bilo, pa to je strasno!!! Trebalo mi je 20min da prodjem u jednom smeru od pocetka do kraja da bih kupio vodu da ne bismo kolabirali.
Uglavnom, Ceca je bila veoma dobro raspolozena, sto se i videlo. Rekli su da nece biti TV prenos medjutim  :F
E haos je nastao posle koncerta, mogli su bar one staze do izlaza sa osvetle a ne da gazimo jedni preko drugih. Policija je bila bezobrazna i pravila je jos vecu zbrku,nije mi jasno zastonisu zatvorili Brankov most bar na pola sata dok masa ne prodje :`
Sve u svemu-extra provod! :~ :Z

lijepa bosanka

Ba¹ je bila gu¾va.....Ja sam bila negdje na sredini....Do¹la sam oko 18h,ali sam oti¹la u Mc,tako da sam u¹la u 19h.
Mnogo mi je glupo ono za vodu....ok. razumijem to je zbog sponzora....ali fla¹ica vode od pola litra je poblem??!!
Bilo mi je lijepo.....Drago mi je ¹to sam bila dio toga ¹to se de¹avalo na U¹æu u subotu naveèe!!!  :happy:

Bred

pogledajte ovo http://www.volimocecu.com/

lijepa bosanka

Joj,dobar si!!!!! Jo¹ si otvori jednu temu posveæenu Ceci,pa nek puknu du¹mani...... :wink:

:[

lijepa bosanka

I zaboravih da ka¾em.....da sam se sva naje¾ila ...kada je poèela da pjeva...."pustite me da ga vidim"...jer otpjevala ju je mnogo dobro,ba¹ emotivno....

Ksenija

ja sam sa sestrom i 2 drugarice vec oko 18 h bila na Uscu..usle smo vrlo brzo i PROKRIJUMCARILE SMO U RANCU CEBE I U CEBETU 2 PUTA PO  POLA LITRA VODE!!!!HAHAHA  moja pametna sestra!
i lepo smo usle i na cebetu lezale do pocetka koncerta i tako sebi zadrzale teritoriju...pored shtanda za vodu i hitne pomoci ,kad gledas ka bini sa leve strane bas ispred video bima koji je bio iznad vip cafea...
ma ludnica...bio je mnogo dobro...odusevila me kad je pile zapevala uzivo...ufffffffff

i brzo smo izasli jer je pored nas bio izlaz...sve u svemu extraaaaaaaaaaaaaaaa

vladimir

Мој ортак је радио на једном од улаза и узео 2 сома пуштајући људе да удђу без карте! :lol2: :lol2: :lol2:

Bred

Hm Ksenija, a mogli su vam praviti probleme da su to nasli. :roll:
Ono sto me cudi jeste da na koncertu nije bilo zvucnih estradnih imena...

Ksenija

ma kakvih problema ...imala sam i licno obezbedjenje hehhehe
a kako nije bilo zvucnih imena?a vip cafe? :lol:

mare

Bred

evo jos fotki, prelepe su http://www.cafe.co.yu/index.php?module=PostWrap&page=cecakoncert+
Ksenija, koga si ti od zvucnijih imena videla?

e i ovo je extra

Bred

evo te fotke o kojo se prica Strasno!

willie the scot

ha,ha,strasno,....kakvi ste vi sabani...idete na cecin koncert a onda se iznenadite kad vidite celulit...to je dernek bre!