Cirilicni prevod foruma

Started by zoe, 16-06-2006, 20:58:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Kojim pismom pises?

iskljucivo cirilicom
vise cirilicom
iskljucivo latinicom
vise latinicom
i jednim i drugim ravnopravno

Blesava*

:`? Da li to znaci da mogu da pisem ovde cirilicom a da drugi mogu da procitaju..tj da se moj odgovor ne pretvori u kockice,tackice,upitnike... :confused:

Bred

Sad mozes, uostalom vidis da je i Vladimir probao da pise cirilicom i da je sve ok

vladimir

Јесте ли некад пробали да пишете ћирилицом на диктату из енглеског? :lol:

zoe

Не али то му дође као оно: Ћирилица из нот дед!!! :V

detro54

Jeste da sam se tek prikljucila forumu ali sam odmah primetila da nesto sa jezikom nije u redu, pogotovu kada sam videla da mi se u licnim podesavanjima kao izbor jezika nudi "Croatian".

Da li je neko ikad pogledao stranicu koja se odnosi na pomoc korisniku. Tamo se mogu naci izrazi kao: "Glavni izbornik" ; "Naslovnica rubrika" ; "registrirati" ; "Naslovnica" ; "Za urediti" ; "Sa¾etak" ; "Osobne poruke" ; "sustav" itd . . . . . . . . .

Kad ovo vidim jedino mogu da pomislim kako tvorci foruma nisu odavde ili da su mozda kroz neki vid razmene dobili forum na koriscenje od "dragih kolega" iz krajeva u kojima se koriste gore navedeni izrazi.

Prosto je sramota a svakako i ponizenje da se danas u ovoj, kakva god bila, zemlji koristi nesto sto pripada nekoj drugoj vrsti jezika. Ovo, naravno, nema nikakve veze sa nacionalnoscu niti vrstom pisma vec sa jezikom koji se kod nas koristi a u kome, sigurno, ne postoje gore navedeni izrazi.

Nadam se da ce se neko od administratora potruditi da studentima Farmacije u Srbiji omoguci da imaju Forum na svom jeziku, sto uz solidno poznavanje PHP-a moze da se napravi vrlo brzo.

Vampire 666

...pa mi i imamo forum na svom jeziku...niko ne pishe postove na hrvatskom...ova verzija SMF-a ima samo hrvatski...ne vidim zasto bi nekog bilo sramota to... :`?

Bred

Tvorac foruma je Lewis media a mi koristimo adaptirani hrvatski prevod foruma. Mada ni to nije hrvatski jer sam ja rucno menjao fajlove na hrvatskom i prebacivao na srpski, oni koji su na forumu od pocetka njegovog rada su mogli primetiti te promene.
E sad, sto pise u profilu da je jezik hrvatski a 80% je sroski je manje bitno, jel? :) Sredicu to u julu kad prodje rok

zoe

Е Бред баш си фаца!!! :) Још кад би све било ћирилично, где би нам крај био!!! :V

yeca

Bred

zoe

Па може...отвориш неку тему а оно свира пригодна пратња... Добро Бред, знамо да си свемогућ ал волиш малко да те људи моле, јел да? Ево :Bog :Bog :Bog
А уосталом зар не изгледају лепше ове ћириличне поруке :[

lijepa bosanka

Свакако!!!! Мени је ћирилица најљепше писмо.....
Али ја сам на овом форуму озлоглашена....па сам се ућутала....искрено једва чекам....
И није ме срамота....због хрватског,него ми мало свира по живцима....мада и то је једна верзија српског...

zoe

Ма ниси ти озлоглашена! Не знам да ли себе називаш националистом али ја себе, богами, називам. Овде је много популарно пљувати по свему што је српско, по писму, традицији, осећању национализма (људи те доживљавају, малтене као фашисту), а сваки Француз, Немац, Американац је скроз националиста, поноси се тиме што јесте и нико му то не замера!
И слажем се са тобом да је хрватски варијанта српског, само што се они труде да разлике учине иоле видљивим! Па отуд и латиница! Она нам је на превару донета током комунизма! Кад је пре тога српски народ писао латиницом!?

Један јако важан податак: према међународним стандардима од деведесет неке, све што се објави латиницом каталогизира се као хрватска културна баштина! Па сад, бато, објави књигу песама латиницом, и обогатио си лијепу њихову својим уметничким надахнућем!

Мислите о томе! Ћирилица се пише срцем! :[

lijepa bosanka

:]
Е тако један чича рече када су га питали да ли ће укинути Р.Српску,а он ће на то:  "могу они њу укидати колико хоће,али из срца не могу и док пишемо ћирилицу и причамо Српски...никада им то неће поћи за руком!!!!"

Апсолутно се слажем са тобом!!!  :[

Пишимо ћирилицу!!!!

Emma

Ako svi budete pisali cirilicom, dzaba meni ovaj forum.    Volim ja cirilicu, ali sta da radim kad moj kompjuter (Macintosh G3) ne prepoznaje cirilicu  !!!!  :'( :'( :'(
Sve sto su Vladimir, Zoe ili Ljepa Bosanka napisali ja vidim samo znakove pitanja.   :][
Meni ovaj forum zlata vredi,  velika pomoc i olaksica  kao i drugima koji nisu iz Beograda, pa i iz Beograda. Ne znam da li i drugi imaju problem  kao ja sa kompjuterom?
Zato        MOLIM VAS,         PLEASE         pisite latinicom.    :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog