Ljubav na daljinu: dobre i lose strane

Started by lijepa bosanka, 19-06-2006, 15:19:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Maslacak

Hehe...bas je smesno kako su se svi nalozili... :)

Ja samo ne mogu da shvatim ljude koji ne veruju u vezu na daljinu, kad imaju ziv primer pred sobom... ljudi, JA sam u vezi 4.5 godine...na daljinu. :> Definitivno je moguca, samo ne za svakog, ali to je vec drugo...bitno je da ne mozete tvrditi da ne uspeva. A ustalom, sta bi uopste smatrali uspesnom vezom na daljinu? Imali smo ovde gomilu primera kod kojih je takva veza pukla posle godinu, dve i vise...pa zar je to neuspesno? Onda je nemoguca i veza "na blizinu", jer vecina i tih veza u jednom momentu pukne :K

nasty girl

pa pucaju i veze na daljinu i veze "na blizinu", ali mislim da veze na daljinu imaju vecu predispoziciju da se 'puknu'...

Maslacak

To je istina, zato sto postoji bar jedan razlog vise, koji kod normalnih veza ne postoji :smile: Ali kao sto se prevazidju mnogi drugi razlozi (ako se prevazidju), moze i ovaj, zavisi koliko ozbiljnim ga dvoje naprave :)

Masha

Ja sam bila u vezama i na blizinu i na daljinu i od svih ova druga je uspesna. Dakle, upotrebila sam prezent. Ako neko prosto nije osoba koja vas ispunjava i dopunjuje onda moze da bude pored vas i 24 casa dnevno to jednostavno nece biti prava stvar koliko god se vi trudili i koliko god vremena provodili zajedno, a sa druge strane, ako to prepoznate u osobi koja,sticajem okolnosti, neko vreme mora da bude udaljena od vas mislim da sama cinjenica da je to neko cija jedna rec moze da vam popravi raspolozenje, da vas utesi i ohrabri i iznova i iznova da snagu da istrajete u datoj situaciji, onda vas ni kilometri ne mogu spreciti da nekoga volite. A i toj udaljenosti dodje kraj, pa kada ponovo budete jedno pored drugog onda, verujte, nema niceg lepseg na svetu. Postoji jos jedna misao pored one, Duska Radovica, koju su vam vec navela na nekoj od prethodnih stranica, a koja kaze:" Ne volim te zbog onoga sto jesi, vec zbog onoga sto sam ja kada sam s tobom". Ovo " sa tobom"  protumacite na pravi nacin i sve je jasno.

lycos

4-5 godina_i konstantno osecas istu dozu strasti??__xocu da podrzim kaboom-a.kada si sa nekom osobom samo ti je ona u mislima i niko vise(bar je tako u mom slucaju).medjutim ako je ne vidjas,bez obzira koliko jaka ta osecanja bila,ona gube na snazi.a i poslovica kaze_sto dalje od ociju to dalje od srca.. :(

trinity

Kako bih lycos volela da si upravu ja svog dragog nisam videla necu ni da pomislim koliko i idalje ga isto volim
Svidi se meni neki deckic svakog dana jer sam takve prirode ali nesto ozbiljnije nista
Kod mene ne pali to daleko od ociju daleko od srca

Coolgemini

Ja iskreno ne verujem u vezu na daljinu,mada ne poricem da nije moguca..Meni nije uspela jer smo se isuvise retko vidjali,a dopisivanje sms-om nije pravi nacin da zadovoljis trenutno stanje u kome se nalazis,pa cak i silnu zelju da budes sa tom osobom u odgovarajucem trenutku..Mislim da tada i kad postoji veza na daljinu,postoji tendencija za prevarom i za trazenjem nekoga ko ce ti pruziti sigurnost i konstantnost..Iako je ovo totalno  :OFF
to je samo jedna od posledica veze na daljinu... :ohwell:

zoe

Eh Trinity, mislim da te razumem! Moja masta je nekad tako u stanju da potpiri i uvelica svaku emociju da to stvarno postaje vrlo iracionalno! Misli o tome, meni se desi da se razocaram! :'(

KaBoom

Eh vi ¾ene... "Ja njega i dalje isto volim bez obzira na daljinu i vreme koje se nismo videli...". Ma da! A onda meni neko ka¾e da sam patetièan!!! More bre... Ako posle du¾eg vremena ne viða¹ momka, ne osti¹ njegov doir, nego samo misli¹ na neku Platonsku ljubav, ne¹to kao postoji meðu vama i ako se ne viðte i ne dodirujete, samo se èujete telefonom... Ma idi... Onda stvarno treba biti "na dnu" da ne naðe¹ nekoga bliskog koji æe biti tu uvek pored tebe i pru¾iti ti sve i sa kime æe¹ u¾ivati u svakom trenutku mladosti...

Mislim da oni koji su u vezi par godina na daljinu nemaju pravo meni da govore o patetiènosti, jer su dotakli dno! Po meni... Mislim, kakva je to bre ljubav??? Ono kao, udala sam se pre 20 godina, mu¾a sam videla 4 puta, nikada ga nisam prevarila ni on mene i neizmerno se volimo! Sme¹nije od ovoga ne postoji! Ako je to ljubav - ondak bolje da nikada nemam devojku!!!

I nemojte mi prièati kako ne razumem! Po¹tedite me tih "zrnaca mudrosti"...

trinity

Ne, extra ti razumes
I to je kod mene uvek funkcionisalo, meni je bila frka kad mi decko ode na letovanje bez mene, jer meni treba neko da je tu, ali izgleda da su se s godinama stvari malo promenile....
Ili je u pitanju tako dobar sex da niko ne moze da ga zameni
Nisam ja srecna sto je to tako, naprotiv bas bih volela da mi se neko svidi i da se zaljubim, ali ne ide mi  :'( :'(

Bred

Ajoj, paprikas tema, nema cega se ovde niste dotakli. Uglavnom mislim da ste dosli do zajednickog zakljucka- veze na daljinu JESU moguce a to zavisi od karaktera osoba koje u vezu ulaze…

Darker

Nisu moguæe!!! buahahahha, evo ja bez ¾ene dve nedelje, veæ sam prso :> :> :> :>

Masha

Darkeru za tebe nisu moguce, ali ipak je Bred u pravu sa svojom konstatacijom-jesu mouce, ali ne za svakoga. Moguce je ako se spoje dvoje ljudi koji imaju dodvljno zivaca, volje, zelje i sta ne sve da pregrme kilometre u odredjenom vremenskom periodu. Ne moze to svako i zbog toga niko nije manje dobar covek. Mnogo je postenije reci-ja to ne mogu i okrenuti se drugim prilikama nego varati nekoga na sve strane dok nije tu i onda kada se vrati praviti se da je sve super, divano, bajno i sjajno. Ja sam uvek za fair-play. Pozz

trinity

Masho donekle se slazem s tobom
Ali mislim da neko moze da nadje osobu koja mu extra odgovara i koju voli i da oni zive u razlicitim gradovima pa i drzavama i nece da se rastaju, ali naravno da svako ima svoje potrebe i ne mislim da mora da se varaju na sve strane ali poneka avanturica nije strasna a i u ostalom kako bi taj neko to saznao...

Maslacak

Ja ne razumem zasto "ljubav na daljinu" mora da podrazumeva da osobu ne vidis jako dugo. Ja se sa svojim deckom vidjam svaki vikend i bar dva dana smo zajedno. Naravno svaki praznik, i slicne stvari koristimo da budemo zajedno. Bilo je mnogo gore, ali smo izdrzali. Sve to naravno, uz ideju, da cemo jednom, uskoro, ziveti u istom gradu. Niko ne kaze da je lako, ali nekad jednostavno uvidis da je to vreme koju provedes sa osobom koju volis dragocenije od tone vremena sa nekom drugom... Lako je reci da se ljubav vremenom gasi, ali sta kad se ne gasi? Sednes sam sa sobom i stavis na vagu - mozemo da se vidjamo ovako, ili da se ne vidjamo uopste. I to je to.

Wise man sad: "Udaljenost je za ljubav, isto sto i voda za vatru. Gasi malu, rasplamsava veliku." :>