Postupak vadjenja lekarskog uverenja za posetu Galenici?

Started by Bred, 03-03-2007, 21:04:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bred

Zna li ko kako ide?i za koliko wremena se zawrsi?

BK

Posto smo mi bili prva grupa koja je vec isla u galeniku, u studentskoj poliklinici je bio haos, jednog dana su pricali jedno (pa su nas poslali u sobu 23. gde je inace test na HIV - bili smo odusevljeni) a drugog dana drugo, nekom se posrecilo da dobije bez problema a druge su slali kod alergologa, tako da je vecina ljudi iz unutrasnjosti reklo svojim roditeljima pa su im poslali.
Ja sam bila kod dr.Duncic mislim da se zove Dragan, i on mi je rekao da bi trebalo da idem kod alergologa, medjutim posto mi je hitno trebalo, ja sam u karton potpisala da na svoju odgovornost mi on izdaje lekarsko uverenje da nisam alergicna na penicilin.(Znaci cekas samo dok ne dodjes na red kod svog lekara)
Ja sam se salila da ako je njemu lakse, nek mi da uverenje da sam alergicna.
Ako si stvarno alergican ne treba ti uverenje da jesi, vec im samo to kazes, makar je tako jedan decko uradio ispred Galenike na prozivci. To uverenje je potrebno da bi se Galenika zastitila od.... mada nije niko lud, valjda da ide ako je alergican. Ali kad smo vec kod obilaska fabrike, ni ne ulazi se u same prostorije gde se vrsi izrada vec sve posmatramo iz hodnika kroz staklo.
Posto smo mi bili prva grupa dobili smo sok i kafu. A vi ostali bi trebalo da dobijete i neke pokloncice...
U svakom slucaju, nije nista posebno... ali moze da se vidi jos jedno mesto koje je od sad na mom spisku ZA NE RADITI TAMO. Bar ne u proizvodnji, mozda u istrazivanju preparata nije lose...ko ce to znati

Bred

mikele

БК је све рекла,немам ништа да додам. :pljes: :pljes: :pljes:
Једино,ако неће да ти дају потврду,само реци да си алергичан и то је то.Нећеш ништа пропустити,веруј ми.
Јер по прописима они не смеју да издају те потврде без претходно урађених тестова,а у поликлиници неко хоће да крши прописе,а неко неће,па на кога налетиш.
Ја сам моју набавио преко везе :K :K :K

Bred

to uverenje ne morate da uzimate iskljucivo u poliklinici, mozete i u vasem domu zdravlja gde ste sigurno bar nekad primili penicilin tako da oni bez ikakve dodatne analize, mogu da van daju to uverenje :wink:

mikele

Quote from: Bred on 07-03-2007, 09:53:11
to uverenje ne morate da uzimate iskljucivo u poliklinici, mozete i u vasem domu zdravlja gde ste sigurno bar nekad primili penicilin tako da oni bez ikakve dodatne analize, mogu da van daju to uverenje :wink:
Може и то,али ипак је то потврда на све антибиотике,а не само на пеницилине.Јер има људи који нису алергични на пеницилин,али јесу на неки други АБ.
Али ,у сваком случају, ваш лекар из дома здраваља вас боље зна,тако да ће вам он лакше дати потврду,него ови са поликлинике. :wink:

Enea

pa po ovome ispada da u posetu odlaze samo zainteresovani?

mikele

Quote from: Enea on 09-03-2007, 19:33:14
pa po ovome ispada da u posetu odlaze samo zainteresovani?
Пази `вамо,ти мораш да одеш,да будеш тамо,одгледаш неки филм и пар презентација.А ако си алергична,онда не идеш у обилазак производње и можеш после тих презентација да палиш.А ако имаш потврду да ниси алергична,онда идеш у обилазак производње. :wink:
То и није нешто посебно с`обзиром да су све машине јако ''модерне'' и ''савремене''.Али није ни лоше да се види,чисто да се има нека слика како све то игледа.И још једно искуство више :wink:

Enea

Na studentskoj poliklinici, nije guzva oko 6 pm...

Enea

mozda cje vam ova info koristiti: juche sam na SP doshla 1,5h pred kraj smene.. nisu hteli da me prime, i mora onako Lege Artis: samo i jedino kod tvog doktora, ne moze da se menja... ma koliko bila hitna stvar.. ostavili su me za weekend, jer papiricj koji mi treba, treba mi za ponedeljak 7:00 am

Jeca

A sta ako neko nikad nije isao u SP? Ja npr ni jednom nisam bila kod tog doktora... Sta se desava ako ne odemo?

Enea

Treba da odesh jer na faxu primaju potvrde samo sa SP.
Ponesesh index, knjizicu, dodjesh odaberesh doktorku, izvade ti karton i to je to.
Sve zavrshish za 5 min, a onda chekash ili ne na pregled.
Udjesh, popnesh se stepenicama, prva levo prostorija, pa pravo na shalter.
:cvet

Jeca

Hvala na iscrpnom odgovoru.. JOs uvek ne znam ni kada idemo, jer je asistentkinja zaboravila da nam kaze na vezbama, ali verovatno ima obavestenje na tabli  :ball2:  :wave:

AnaCrvena

ja izvadila jutros-nema guzve,bilo je gotovo za tren oka!

tarantulica

Primaju potvrde i iz drugih zdravstvenih ustanova, ne samo sa Studentske poliklinike   :cvet