Odgajateljica u Zrenjaninu u¹utkala djevojèicu selotejpom

Started by nasty girl, 04-03-2007, 12:11:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

nasty girl



   
Zanimljivosti
03.03.2007 11:46
Odgajateljica u Zrenjaninu u¹utkala djevojèicu selotejpom
      
Odgajateljica u vrtiæu “Zvonèica 1” u srpskom gradu Zrenjaninu na okrutan je naèin u¹utkala nemirnu djevojèicu – zalijepila joj je usta selotejpom. Èim se za sluèaj doznalo, odgajateljica Dragana Brusin je suspendirana i poslana na lijeènièku kontrolu.

Djevojèica je, navodno, neprekidno prièala dok su djeca trebala raditi prema zadanoj aktivnosti, pa je odgajateljica “izgubila kontrolu” i zalijepila joj usta. Ravnateljica vrtiæa Anðelka Mirkoviæ o¹tro je osudila je ovaj sluèaj i rekla kako je nedopustivo da se ovakvo ¹to dogaða. Protiv Dragane Brusin pokrenut æe se disciplinski postupak koji bi trebao pokazati je li se uistinu radilo o zlostavljanju djeteta.

Roditelji djvojèice, pak, ne ¾ele komentirati sluèaj, ali od utorka djevojèica ne dolazi u vrtiæ. Javnost je svakako zaèudila izjava oca koji je poruèio kako ne ¾eli da se “unaprijed osuðuje odgajateljica”. Gre¹ke se, ka¾e on, dogaðaju. Medijska pa¾nja koja se trenutno posveæuje njihovoj obitelji ni najmanje mu se ne sviða.

- Gre¹ke nisu neoprostive ako dijete zbog njih ne pati, a mi ne mo¾emo toèno znati ¹to se dogodilo u vrtiæu i zbog èega se dogodilo. Svi smo mi ljudi i svi imamo probleme. Nije se dogodilo ni¹ta stra¹no zbog èega bi odgajateljica trebala snositi posljedice. - izjavio je otac.

Odgajateljica je sluèaj priznala èim ju je ravnateljica pozvala na razgovor, a bila je vidno potersena. U potpunosti je potvrdila prièu djevojlèice. Dosad na rad Dragane Brusin nije bilo nikakvih pritu¾bi. Prosvjetni radnici u Zrenjaninu tvrde kako je ovo prvi sluèaj na tom podruèju koji bi se mogao okarakterizirati kao zlostavljanje djece od strane odgajatelja ili uèitelja.

Vecernji List