a studiranje u italiji

Started by krajina, 07-03-2007, 16:10:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

darusaz

A imam resenje i za problem zaposlenja posle zavrsenog fakulteta.

Vencajte se sa drzavljaninom Italije. Nakon 6 meseci zajednickog zivota u Italiji sticete pravo da podnesete zahtev za drzavljanstvo. Dakle koleginice i kolege, smuvajte nekoga na faksu u Italiji i svi problemi su reseni.  :~

rodiæ

bravo.to je najbolji predlog.udaæu se za bogatog i normalnog Sicilijanca koji æe sponzorisati moje ambiciozne planove.¹alim se ,neka bude samo normalan.to je ovde te¹ko naæi.jel ima neko neki imejl od na¹ih koji su oti¹li tamo da studiraju.hvala

Darker

Pazi, ako se uda¹ za Italijana, koji moj æe ti onda fakultet?:-):-)

rodiæ

kako ¹ta æe mi.pa zar kad sam stigla dovde da to ne zavr¹im?pa mogu i da se udam i da studiram i da napredujem.mora¹ biti zadovoljan sa sobom i svojim poslom da bi bio zadovoljan u braku.e sad ako neko hoæe da ga izdr¾ava mu¾ nek ide tamo samo sa tim ciljem .kome vole.ja ne idem tamo zato.ako uop¹te odem.ako ne odem nikom ni¹ta

Darker

U redu je, ¹alio sam se :luda :luda

rodiæ

ma dobro,znam da se ¹ali¹

MiKy

bilo bi fino da ako neko poznaje nekog ko je otisao u italiju ispise detaljnije sve ili jednostavnije da vrbuje tu osobu na forum....

Smrda

ja znam jednu devojku koja je otisla nakon nase druge godine..u Milan
sve su joj ispite do tad priznali,prebacila se na njihov program po principu "snadji se",
skolarina je bila oko 4000e,a onda je zaradila sebi stipendiju,
radi part time...i kaze da nije tesko...zaradjuje dovoljno da se izdrzava..
a jezik je morala da savlada uporedo sa faxom...prva godina je bila uzasno teska,ali kaze da je savldala nakon 5 meseci dovoljno da moze da uci...
eto.,..malo detalja...

MiKy

smrdo :cvet   ako neko sazna jos nesto...kuckaj te

darusaz

Quote from: rodiæ on 22-03-2007, 09:11:08
kako ¹ta æe mi.pa zar kad sam stigla dovde da to ne zavr¹im?pa mogu i da se udam i da studiram i da napredujem.mora¹ biti zadovoljan sa sobom i svojim poslom da bi bio zadovoljan u braku.e sad ako neko hoæe da ga izdr¾ava mu¾ nek ide tamo samo sa tim ciljem .kome vole.ja ne idem tamo zato.ako uop¹te odem.ako ne odem nikom ni¹ta
Наравно да може и брак и факс. Моја стрина mr.ph. је добар пример. Њој су на факс доносили и ћеру да је подоји! Не кажем да уз брак и децу није теже, али је наравно могуће. :)

MiKy

meni se bas ide u italiju...bar 1 semestar...mozda se podrobnije informacije mogu dobiti u italijanskom kulturnom centru?

pexualis

Jedna moja ortakinja, biohemicar, je upisala 5. godinu u BGu, i odmah se prebacila u Italiju. Priznali su joj skoro sve ispite, i primili je na 4. godinu! A tamo farmacija traje 4 godine! Dali su joj neku razliku ispita koje mora da polozi, ali je sve dosta jednostavno, znaci svodi se na neke manje skripte, znaci sustina nekih predmeta koje je vec polozila ovde. Imaju vezbe, jako je zanimljivo, ali je ona ucila jezik godinu-dve dana pre odlaska tamo.

Jedna druga ortakinja koja godinama uci jezik, i po zavrsetku faxa ce pokusati da se prebaci, je sakupila sledece informacije. Skolarina je 300 eura po semestru,na jednom od Farmaceutskih fakulteta, a ima ih preko 30 u Italiji,  sto je daleko jeftinije nego u Bgu, zatim, profesori su jako opusteni, sve je po principu dogovora, znaci dogovoris se kad ces da ti bude ispit, sve se polaze u vidu testa, sto je daleko laksi nacin, a i naravno, svi bivaju podjednako i ravnopravno ocenjeni! Svi stranci imaju ista prava po pitanju dobijanja stipendije, mesecna iznosi 2000 eura. Stan jeste skup, ali nisu losi uslovi ni u domovima, gde je naravno, daleko jeftinije. Sve u svemu, nije izvodljivo, cak ne treba ni poneti nesto previse para, ali je potrebna velika petlja odluciti se na takav korak! :)

Bred

Quote...Sve u svemu, nije izvodljivo, cak ne treba ni poneti nesto previse para, ali je potrebna velika petlja odluciti se na takav korak! Grin
Mislis nije neizvodljivo?! :)

pexualis

Wolf

K'o sto gledam, zapalicu u Italiju :)