KONUS o antikorupcijskim merama

Started by Bred, 09-03-2007, 09:07:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Beograd -- Rektori dr¾avnih i privatnih fakulteta trebalo bi danas da usvoje zajednièki dokument o merama za suzbijanje korupcije.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovaèeviæ je najavio da bi po dokumentu Rektorskog saveta Konferencije univerziteta Srbije, profesor za koga se doka¾e da je primao mito trebalo da izgubi licencu: "Na taj naèin bi mu se onemoguæio rad, ne samo na univerzitetu sa kojeg je izbaèen, nego i na svim ostalim dr¾avnim i privatnim univerzitetima."

Osim toga, bile bi utvrðene i kaznene mera za studente za koje se doka¾e da su davali mito, odnosno bili bi onemoguæeni da se upi¹u na bilo koji univerzitet.

Dekan Fakulteta politièkih nauka u Beogradu Milan Podunavac izjavio je da na Beogradskom univerzitetu postoji naèelan dogovor da se napravi niz antikorupcijskih mera koje bi bile predlo¾ene KONUS-u kako bi se korupcija na svim fakultetima ogranièila jednim usagla¹enim projektom.

Na KONUS-u bi i Univerzitet u Kragujevcu trebalo bi da predstavi antikorupcijske mere usvojene na sednici Senata tog Univerziteta, odr¾anoj posle privoðenja profesora Pravnog fakulteta osumnjièenih za primanje mita.