Profesorka geometrije sa matematickog fakulteta ispitivala Ruski jezik

Started by nasty girl, 13-03-2007, 10:34:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nasty girl

Pa¾nju javnosti ovih dana izazvala je informacija da je profesorka geometrije Matematièkog fakulteta u Beogradu, Neda Bokan, ispitivala ruski jezik. I dok predstavnici sindikata fakulteta ka¾u da je na taj naèin prekr¹en zakon, ispitivaè ka¾e da je postupao po tada va¾eæem statutu, i po obièajnom pravu po kome je va¾no proveriti znanje struènog, a ne znanja knji¾evnog jezika.

Tada¹nji dekan, a sada¹nji prorektor za nastavu Beogradskog univerziteta, profesor Neda Bokan, obja¹njava da je na Matematièkom fakultetu, praksa da u sluèaju nedostatka profesora stranog jezika studente ispituju matematièari, proveravajuæi èitanje i prevod struènog teksta.

Za engleski jezik, fakultet ima profesora, ali za ruski, francuski i nemaèki nema.

U trenutku kada je odluka doneta, va¾io je stari statut fakulteta, po kome je predviðeno da dekan rasporeðuje nastavu profesorima na predlog katedara. Kako u tom statutu nije navedena katedra za strane jezike, po mi¹ljenju Dragoljuba Keèkiæa, VD dekana, u tome nema nièeg spornog. Jer, nema regulative koja odreðuje ¹ta su posebne struène kvalifikacije za izvoðenje nastave iz pojedinih predmeta.

RTS

Wolf


Masha

Uh, ja kad dodjem kuci, ala cu da vas propitujem engleski hhahahahah. Mislim, ovi univerzalci su nas i doveli ovde gde jesmo  :F