Velika slova

Started by krajina, 12-03-2007, 16:23:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

krajina

ne razumem ¹ta fali velikim slovima

:cop:
iz pravilnika foruma:
E) da ne pi¹u velikim slovima, , da ne preteruju sa kori¹æenjem smajlija, kao i da ne preteruju sa kori¹æenjem znakova uzvika i znakova pitanja.

krajina

ne sla¾em se sa pravilom za velika slova,bilo ¹to se tièe pravopisa bilo ¹to se tièe nagla¹avanja neèega.bezveze.a kako da ubacim sliku pored svog odgovora?(ovakve kao ¹to svi imaju)

nasty girl

evo za sliku pored (avatar).... :>

http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,20.0.html

AquArius

Pravopis bi svakako trebalo postovati.
Veliko slovo gde je neophodno, interpukcija, za koju znamo.
Moze se i sve pisati malim slovom, ali ne moze sve velikim (pomenuli smo i zasto).

Naglasavanje jedne reci moze biti velikim slovima, rec se moze i obojiti,
a imamo i smajlije koji mogu naglasiti emociju koju neka rec ili tekst nose.

:)
:happy:

Bred

Velika slova maksimalno treba izbegavati jer se to smatra vikanjem na sagovornika a i odstupa od internet bontona :wink:

aziraphale

Quote from: AquArius on 13-03-2007, 10:52:47
Pravopis bi svakako trebalo postovati.
Veliko slovo gde je neophodno, interpukcija, za koju znamo.
Moze se i sve pisati malim slovom, ali ne moze sve velikim (pomenuli smo i zasto).

iz iskustva - ko se jednom posvadja sa znakovima interpunkcije, tog je muka na netu skontati. ne znam koliko puta mi se desilo da iscitavam neku poruku po nekoliko puta zato sto gospodin biser ne tutne tri zareza. doticni, naravno, ne primeti da recenica ima trosmisleno znacenje zbog toga, pa onda(k) ja kao citalac moram da razmisljam "sta je pisac hteo da kaze". oni s pogresni padezi i njima slicni su me smesni ("gospodzo, zgazis me"), ali razumljivi.

velika slova? zavisi ko kako pise. (hvala moderatorima sto mi istrpe po koju, zaista mrzim da naglasavam BOLDOM, a tek boju!?, pisem tekst ne slikovnicu)  :)

Enea

Quote from: Bred on 13-03-2007, 14:18:09
Velika slova maksimalno treba izbegavati jer se to smatra vikanjem na sagovornika a i odstupa od internet bontona :wink:

upravo tako.. shvatiti caps lock kao vikanje i to je to.