Donji ve¹ protiv celulita

Started by Roben, 13-03-2007, 19:06:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Donji ve¹ protiv celulita

Èinjenicu da nema ¾ene koja ne bi sve uradila samo da izgleda lepo zloupotrebljavaju mnogi i ¾enama za velike pare prodaju razna "èarobna pomagala": pilule, kreme, sprave, èajevi, masa¾e... sva¹ta se nudi i kupuje, ali malo toga zaista i poma¾e.

Poslednja novotarija u borbi protiv celulita i vi¹ka kilograma je donji ve¹ od tkanine koja sadr¾i agense za mr¹avljenje.

Veæ godinama mnoge firme poku¹avaju da relizuju ideju da se mo¾e smr¹ati no¹enjem garderobe napravljene od posebnih vlakana. Tako je 2003. kompanija "Oniksa" dizajnirala donji ve¹ sa agensom za mr¹avljenje, a ubrzo se pojavio i d¾ins sa istom namenom firme "lites".

Amerièka kompanija "Invista" je pre dve i po godine lansirala svoj brend kozmeto-tekstila pod trgovinskom oznakom "likra bodi ker" (lycra body care) i sada ima klijente ¹irom sveta, ukljuèujuæi proizvodjaèe ¾enskog i mu¹kog rublja, kao i èarapa i hulahopki.

Takvi tekstilni proizvodi - koji sadr¾e ovla¾ivaèe na bazi aloje, sastojke dobijene iz morskih algi ili parfeme, reklamiraju se kao proizvodi koji poma¾u da se oseæate sve¾e i prijatno, uz stalno odr¾avanje vla¾nosti ko¾e.

Postojeæi kozmeto-tekstili sadr¾e mikroskopske kapsule kozmetièkih preparata koje pucaju dok tkanina dodiruje ko¾u, oslobadjajuæi aktivne sastojke.

Vek trajanja svakog odevnog predmeta je ogranièen na 20 do 40 pranja, ¹to je njihov najveæi nedostatak, ali i za to je pronadjeno re¹enje - italijanska kuæa "Biofarm" izumela je tekstil koji se sastoji od nano-èestica srebra koje uni¹tavaju bakterije na ko¾i,

Razlika izmedju tog materijala i mikro-kapsula je u tome ¹to on traje do¾ivotno i ne oslobadja aktivne supstance.

Dakle, ako imate problem sa celulitom, suvom ko¾om, vi¹kom kilograma... ne morate se muèiti po teretanama i gladovati veæ samo potra¾ite donji ve¹ ili d¾ins pantalone od kozmeto-tekstila.

Zvuèi ¹a¹avo ali...

(MONDO)