Iliæ: B92 kao istra¾ni organ

Started by Roben, 13-03-2007, 23:08:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Iliæ: B92 kao istra¾ni organ
Izvor: B92 
Beograd -- Ministar za kapitalne investicije Velimir Iliæ optu¾io TV B92 da se u prièi o "drumskoj mafiji" pona¹a kao istra¾ni organ.

On je rekao da bi, da je na mestu policije, protiv na¹e televizije podigao kriviènu prijavu. Inaèe, na zvaniènoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, novinarki B92 je osoblje iz protokola Vlade iskljuèilo mikrofon i tako je onemoguæilo da ministru postavlja pitanja o aferama u kojima se pominju njegovi saradnici iz Nove Srbije.

Protokol: Ja se izvinjavam, ali s obzirom na znaèaj teme ove konerencije, nemojte da postavljate...

B92: Ali minstar je proteklih dvadeset minuta proveo odgovarajuæi na pitanja koja nisu u vezi sa temom.

Protokol: Da, to je presedan, ministar odgovara na jedno pitanje.

Ovako je novinarki B92 na zvaniènoj konferenciji u Vladi Srbije obja¹njeno zbog èega ministru Velimiru Iliæu ne mo¾e da postavi pitanja o sluèaju "drumske mafije!, o kome je B92 emitovala nekoliko prièa sa dokumentacijom koja ukazuje na velike zloupotrebe.

Dok joj je nasilno oduziman mnikrofon, uz obrazlo¾enje da pitanja nisu na planirane teme, druge medijske kuæe nisu imale problem sa cenzurom, po¹to su mogle da postave pitanja i van teme konferencije.

"Dovde mu je do¹lo"

Na kraju konferencije, ministar se ipak odobrovoljio i odgovorio na samo jedno pitanje: Da li osuðuje postupak potpredsednika stranke Branka Jociæa, koji je uvredio Rodoljuba ©abiæa, nazvav¹i ga korumpiranim idiotom.

"Nisam pogledao snimak, ali kada ga budem pogledao, komentarisaæu", rekao je kratko Iliæ.

Da ministar nije govorio istinu rekav¹i da snimak nije pogledao, dokazuje i snimak iz emisije TV Ko¹ava, na kojoj je Iliæ gostovao pro¹le nedelje.

Novinar: Pa, jeste li vi videli onaj snimak, kako se on svaða sa novinarima?

Iliæ: Pa, i njemu je dovde do¹lo. Umesto da èovek radi, tu je PDV, oni ga stalno ne¹to pitaju. Ne pravdam ga, on je trebao to dostojanstveno da im objasni.

Prijave i osmesi

Ministar Iliæ je optu¾io B92 da ometa istragu u sluèaju "drumske mafije" i da se u prilozima koje emituje postavlja kao istra¾ni organ.

Iliæ je dao i svoje sugestije o tome kako bi se on pona¹ao prema B92 da je na mestu ministra policije.

"Mlada damo, nemojte da se sekirate, istraga je u toku, nemojte da se pona¹ate kao istra¾ni organ, nemojte da ste nervozni. Da sam ja na mestu policije, ja bih protiv vas podneo kriviènu prijavu. Vi ste ¹armantni, nasmejte se...", rekao je Iliæ novinarki B92.

Buduæi da je konferenicija prekinuta, B92 nije uspela da dobije sve odgovore o jednoj od najveæih elektronskih kraða u Srbiji.

Èlanovi "drumske mafije", prema zvaniènoj optu¾nici, poèeli su da organizovano kradu novac od putarine u aprilu 2004, u trenutku kada je u preduzeæe Putevi Srbije do¹ao upravo Branko Jociæ. TV B92 æe nastaviti da se bavi ovom temom.

Вељо КРАЉУ :Bog :Bog :Bog

Masha

#1
Velja je jedan prilicno priprost covek koga u njegovom kraju vole jer je za taj kraj uradio jako puno. Ali, jedan ministar ne moze tako da se ponasa i koristi recnik poput njegovog.

Roben

Oн није уопште припрост
човек је прави СРБИН

Masha

#3
Shvatanje pravog Srbina kod razlicitih ljudi je razlicito.

Roben

па добро ја га тако замишљам

Masha

Pa dobro, to je tvoje pravo svakako.

wolfeitzckie

 Катастрофа, да један министар позива полицију да регује против једне тв станице. Шта , јел' неко рекао банана република? Само се питам колико ће афера да исцури испод Илићеве фотеље кад једном устане са ње? Сад је јасна грозничава борба тренутне гарнитуре да остане на власти.

Vampire 666

simptomatichno je da Velja uvek ima konflikte sa novinarima...a ako je on pravi srbin to je jak argument tezi da je srbija primitivno i nekulturno drustvo...

darusaz

Веља ваља Србији људи.  :~  :lol2:

Мило ми је што ТВ станица коју Веља напада, истражује манифетлуке функционера Вељине странке.И само  напред.  8)

Bred

Seljimir Ilic je bas selja ali vece seljle su ovi sa B92. I sve sto im je rekao je tacno.

Masha

Pa cak i da je uvek tacno ono sto on prica postoji nacin da se to kaze, mnogo kulturniji nego sto je njegov. On bi morao da kontrolise svoj jezik i prirodu bar dok je ministar.

Roben

јесте они га пљују а он треба још да буде културан
ови из Б92 су толико пристрасни гори су од РТС-а 90-их

Masha

Ne da bi trebao, nego bi morao biti kulturan. Ali, posto je to,u njegovom slucaju, neizvodljivo onda bar kulturniji. I nije tacno da se na provokacije i uvrede mora reagovati isto tako pa ako neko Velju vredja moze on biti iznad njih.

wolfeitzckie

А ко је то увредио Велимира? Ало људи, па медији и треба да служе томе да постављају питања која су политичарима неугодна, а не да замлаћују масе. Да имамо икакву грађанску свест као народ, Веља то не би смео да ради јер би био жешће кажњен на следећим изборима. Да не причам о физичком нападу на новинара за који би га требало на суд. Куку и леле! 

Roben

Вељу Илића воли народ зато што кад гледа њега гледа себе
А мене је он одушевио једном кад сам ишао да гледам утакмицу Репрезентацује Србије на Маракани
Кад се завршила утакмица човек изашао из ложе и чека да стигне возач,обичан народ прилази и поздравља се с њим
А друге политичаре не можеш да видиш а камоли да се поздравиш с њима
За Чеду шмрка да не коментаришем кад би постао министар вероватно би затварали улице где он пролази
Б92 га стално напада потпуно без разлога зато што им се замерио
У овој такозваној техничкој влади он је једини министар који је радио
И трећа ствар, кад видим колко га људи из Чачка подржавају и воле а то је јако мала средина где свако сваког зна, онда видим да је стварно ОК човек