Novi album Hladnog piva uskoro u Srbiji

Started by Korisnicko Ime, 16-03-2007, 12:47:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime



Licencno izdanje novog albuma zagrebaèke grupe "Hladno pivo" pod nazivom "Knjiga ¾albe" pojaviæe se u prodaji u Srbiji u ponedeljak, 19. marta.

U Hrvatskoj je za jedan dan prodato oko 500 primeraka, ¹to je "vi¹e nego ¹to je popularni hrvatski pevaè D¾iboni (Gibboni) prodao za dva dana", rekla je agenciji Beta portparol izdavaèa za Srbiju "Automatik rekordsa" Ksenija Jovanoviæ.

Na dan izlaska albuma u Hrvatskoj, u sredu u ponoæ, nekoliko stotina obo¾avalaca je u zagrebaèkom "Profil megastoru" èekalo da prvi kupe novi album i dobiju autogram èlanova benda.

Veliko interesovanje je izazvao i specijalni tira¾ albuma, sa ko¾nim povezom i prateæom knji¾icom od 46 strana, a èlanovi benda su najavili da æe poku¹ati da odvoje jedan broj ekskluzivnog tira¾a i za obo¾avaoce u Srbiji.

"Album se zove 'Knjiga ¾albe' zato ¹to je likovno uredjen da lièi na knjige ¾albe u kojima nezadovoljni gosti ispisuju svoje primedbe. Kako ljudi ka¾u da smo se uvek ne ¹to ¾alili dugi niz godina koliko postojimo, odluèili smo da album nazovemo tako", rekao je agenciji Beta Mile Kekin, pevaè "Hladnog piva".

Osnovna tema albuma je tranzicija u istoènoevropskim zemljama.

Èlanovi "Hladnog piva" su anga¾ovali nekoliko iskusnih instrumentalista na tamburicama i harmonici iz hrvatskog folklornog ansambla "Lado", kako bi doèarali slavensku crtu glavnih ¾rtava tranzicije.

Novi album sa 12 pesama producirao je Deniken, stari saradnik "Hladnog piva", ali je bend odluèio da zavr¹ni mastering u Sjedinjenim Dr¾avama poveri Bredu Blekvudu (Brad Blackwood), poznatom po saradnji sa teksa¹kim rokerima "ZZ Top" i gotik senzacijom "Evanescence".

Koncertna promocija "Knjige ¾albi" u Srbiji poèinje 12. maja u ba¹ti Studentskog kulturnog centra Beograda, a potom i na nastupima u Beèeju i Somboru.

Osnovana u Zagrebu, grupa "Hladno pivo" je 1990-ih u Hrvatskoj objavila niz popularnih pank-albuma, a poslednji je "©amar" (2003).


Mondo




Aaaaaaaaaaa
jedva cekam  :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica

Darker

I ja jedva èekam... Da se pojavi na netu:-):-)

nasty girl

#2
vec se pojavio na netu.....upravo ga skidam.... :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica


edit ako mi nadjes neki dobar link za upload okacicu album na forum.... :wink:

nasty girl

macani ako vec niste skinuli evo....

http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,5794.0.html

Darker


Korisnicko Ime

Fala...
Mada, nisam nesto pao na teme posle prvog slusanja...

shumshi

Quote from: Korisnicko Ime on 21-03-2007, 13:38:21
Mada, nisam nesto pao na teme posle prvog slusanja...
opet sam bila u pravu...  :K  :K  :K

Meni se bas djasvi, ako neko pita...   :)

nasty girl

iskreno ni meni nije nesto specijalno.... :hmm