Otkriven kamp za obuku vehabija

Started by Roben, 18-03-2007, 00:08:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Otkriven kamp za obuku vehabija
Beograd -- Policija otkrila kamp i peæinu u kojoj su se obuèavali pripadnici teroristièke grupe vehabija. Uhap¹eno èetvoro osumnjièenih.

Policija je u saop¹tenju navela da je u kampu i peæini u blizini Novog Pazara pronaðena velika kolièina plastiènog eksploziva sa satnim mehanizmom, pu¹èanih metaka razlièitog kalibra, za¹titnih maski i pribora za èi¹æenje oru¾ja, razlièite vrste vojnèkih uniformi, odeæe i opreme i bombe.

Uhap¹eni su Mirsad Prentiæ (1977), Fuad Hod¾iæ (1974), Vahid Vejseloviæ (1984) i Senad Vejseloviæ (1983), svi iz Novog Pazara, a jedan osumnjièeni pobegao je prilikom hap¹enja i za njim policija intenzivno traga.

Predsednik Okru¾nog suda u Novom Pazaru Æamil Hubiæ izjavio je veèeras da bi èetvoricu uhap¹enih pripadnika vehabija sutra trebalo da saslu¹a istra¾ni sudija.

Policija je tokom akcije prona¹la kompase, dvoglede, bajonetske no¾eve, geografske karte, priruènike o rukovanju automatskim oru¾jem, sablju, razièite vrste propagandnog teroristièkog materijala, vojne priruènike za pre¾ivljavanje, nekoliko kompakt diskova, hrane, sanitetskog materijala, vi¹e kanistera vode i nafte.

Policijska akcija je trajala vi¹e dana na podruèju Novog Pazara, a kamp i peæina su otkriveni u mestu ®abren na terotoriji op¹tine Senica, na oko 30 kilometara od Novog Pazara.

Policija nastavlja intenzivan rad na otkrivanju i pronala¾enju organizatora i pripadnika ove teroristièke grupe.

Ljajiæ: Pretnja islamskoj zajednici

Lider Sand¾aèke demokratske partije Rasim Ljajiæ ocenio je da vehabije ne prestavljaju pretnju dr¾avi koliko islamskoj zajednici u Novom Pazaru, ali nagla¹ava da to ne znaèi da vehabije treba potcenjivati.

"Treba istra¾ni organi da ceo posao obave do kraja i treba se uzdr¾ati od nekih raeakcija, ali ako je sve taèno ¹to pi¹e u saop¹tenju (MUP-a), ja sam siguran da motiv za njihovo ovakvo organizuje je me¹ijat islamske zajednice u Sand¾aku. Ovo je poku¹aj da se dgovori na onaj incident koji se dogodio u Arab d¾amiji u Novom Pazaru, i zato treba apsolutno podr¾ati ovaj proces objedinjavanja islamske zajednice, jer je to najbolja brana od daljeg ¹irenja vehabizma", rekao je Ljajiæ.

Dragi¹iæ: Otkrivanje kampa nastavak opasnih procesa

Vojni analitièar Zoran Dragi¹iæ upozorio je danas da otkrivanje kampa kod Novog Pazara namenjenog obuci vehabija ukazuje na nastavak "opasnih procesa" koji se de¹avaju u Sand¾aku.

Dragi¹iæ je za novopazarski radio Sto plus naveo da takvi dogaðaji mogu ozbiljno da poremete odnose, ne samo u Sand¾aku veæ i u ¹iroj regiji i da se treba èuvati da jedan radikalizam ne raða drugi.

"Sada je veliki posao na celokupnom sand¾aèkom dru¹tvu, pre svega na Islamskoj zajednici, ali i celokupnom srpskom dru¹tvu i dr¾avi da pomogne IZ da se za¹titi i spreèi delovanje radikalnih pokreta", rekao je Dragi¹iæ.

darusaz

Вехабити су велико зло и за мухамеданску веру, али и за мир и стабилност у Србији.

Узгред вехабити су блиски философији коју пропагира шиитски ислам... само радикалније.

Darker

E od ovoga èovek is****itis...
Ajde da budemo pametni, plizzzzzzzzzzzzz, pa da se ratosiljamo te bede jednom za svagda...

Bred

D, na koji nacin biste vi Cedonisti to resili tj ratosiljali se bede? :K

vladimir

Kako reèe Radovan III:"Da pobijem go*na i gotova stvar..." puc

Darker

Quote from: vladimir on 19-03-2007, 10:25:05
Kako reèe Radovan III:"Da pobijem go*na i gotova stvar..." puc
Pa tako bismo samo natovarili bedu na vrat... Nego, pozove¹ lepo braæu Amere, pa ONI POBIJU G***A i gotova stvar;-)Jo¹ ih nalo¾imo da su spremali neki napad na njih, ima da nam zahvaljuju, ma ima da nas uvedu u Uniju oma :K :K :K :K :K :K

Bred


Darker

Pa pazi, genijalnije od toga da mi odemo pa da ih pokokamo, definitvno:-):-)

vladimir

Pa o tome sam ti i prièao.Napr¾imo ih da se spremaju da napadnu i njih. :wink:

Bred

Aha, a mislite da se tog "naprzavanja" niko pre vas nije setio? Takvo razmisljanje je isto toliko naivno kao i ono da ce Rusi da nam pomognu. U bilo cemu. Ne zaboravite da Ameri imaju najopremljeniju tajnu sluzbu na svetu i da imaju sve informacije i da ih ne mozete da taj nacin zaje*ati.

darusaz

Не би ме чудило да ове овдашље вехабије, инструира MI6 или CIA.
Американци су врло симпа нација. Тероризам је само када су њихови људи угожени, а у супротном тероризам је ОК и чак га треба подржавати.

vladimir

Sve u svemu, treba pobiti go*na! puc
Da li æemo to uraditi mi ili Ameri, svejedno je.

Wolf

Quote from: vladimir on 19-03-2007, 13:53:08
Sve u svemu, treba pobiti go*na! puc
Da li æemo to uraditi mi ili Ameri, svejedno je.
Mudro zboris :K

stef

 Uhapsiti, ne pobiti...Da ispadnemo civilizovani jednom, time sto bi ih pobili, opet bi nakacili bedu na vrat..tj medjunarodnu zajednicu...

Darker

Quote from: Bred on 19-03-2007, 12:31:37
Aha, a mislite da se tog "naprzavanja" niko pre vas nije setio? Takvo razmisljanje je isto toliko naivno kao i ono da ce Rusi da nam pomognu. U bilo cemu. Ne zaboravite da Ameri imaju najopremljeniju tajnu sluzbu na svetu i da imaju sve informacije i da ih ne mozete da taj nacin zaje*ati.
Macane, ono je bila ¹ala, dddddddddd?!