Legendarni Commodore ponovo u "akciji" !

Started by Roben, 18-03-2007, 00:33:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Legendarni Commodore ponovo u "akciji" !

Kompanija Commodore Gaming najvalila je veliki povratak legendarnog raèunara Commodore na Evropsko tr¾i¹te, koji je svoju popularnost medju igraèima sirom sveta stekao krajem osamdesetih i poèetkom devedesetih godina pro¹log veka.

Ovaj put najprodavaniji model raèunara na planeti, predstaviæe se u igraèkoj varijanti sastavljan iskljuèivo od Intelovih i Nvidijinih komponenti, pocev¹i od procesora Core 2 Duo E6320 i grafièke karte GeForce 7900 GS za najslabiji model G, pa sve do procesora sa èetiri jezgra, Core 2 Extreme QX6700 i dve kartice GeForce 8800 GTX . Naravno, konfiguraciju mo¾ete menjati sami, sastavljajuæi raèunar od komponenti po ¾elji.

"Pre 25 godina Commodore je na tr¾i¹te izbacio najprodavaniji licni raèunar s kraja 20. veka i omoguæio milionima ljudi ¹irom sveta da steknu prva igraèka iskustva. Imamo tu priviligeiju i sreæu da Commodore mo¾emo ponovo da predstavimo igraèkoj zajednici i oznaèimo poèetak novog poglavlja u njenoj istoriji ovom izuzetnom ma¹inom. Sigurni smo da ce igraèima pru¾iti pravo zadovoljstvo", rekao je Bala Kajlman, izvr¹ni rukovodilac kompanije Commodore Gaming.

Ono ¹to Commodore izdvaja od ostalih "gaming" raèunara je dobro dizajnirano kuci¹te te zadovoljstvo vlasnika da igra svoju omiljenu igru, ba¹ kao i pre dvadeset godina.

Nova serija optimizovanih Commodore raèunara predstavljena su na sajmu CeBIT koji se odr¾ava u Hanoveru. Prema najavama iz kompanije, posetioci æe moæi da ih isprobaju, a na njima ce se "vrteti" najnovije igre za liène raèunare.

Sve Commodore konfiguracije radiæe sa 64-bitnom verzijom Windows Viste i posedovaæe Ice Cube rashladne komponente i specijalnu LED rasvetu. Prodaja "preporodjenog" ljubimca igraèke publike najavljena je za sredinu aprila, dok iz kompanije jo¹ nisu saop¹tili o kojoj sumi novca æe se raditi.

(MONDO)