Ispitna pitanja

Started by Bred, 10-05-2006, 11:30:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

shumshi

jupi, ladno sam znala da je to to...ali rekoh da ne lupetam sa mojim petodnevnim ucenjem farmaceutske...  :)

Maslacak

Quote from: tarantulica on 22-04-2007, 22:07:00
Tako sam i mislila, nego mi nije logichno da to bude celo pitanje, kad je tako kratak odgovor.... :hmm

Heh...pa kad ima pitanje "inhibitori beta-laktamaze", sto ne bi bilo i ovo... :>

tarantulica

Quote from: shumshi on 22-04-2007, 22:12:50
jupi, ladno sam znala da je to to...ali rekoh da ne lupetam sa mojim petodnevnim ucenjem farmaceutske...  :)

Svaka chast, ja je uchim "malo" duze, pa i dalje imam gomilu nedoumica...

P.S. Nadam se da ce neko sutra da ide da slusha ispit kod prof. Sotea i da ce da nam prenese utiske....

tarantulica

Osim shto sam chula da je danas bila guzva na ispitu, nishta drugo nisam saznala....

Da li je moguce da niko nije ishao da slusha ispit?  :wall:

Tinkerbell

Quote from: tarantulica on 23-04-2007, 16:01:43
Osim shto sam chula da je danas bila guzva na ispitu, nishta drugo nisam saznala....

Da li je moguce da niko nije ishao da slusha ispit?  :wall:

pa sto ti ne ides da slusas? :D   ja planiram mozda sutra

tarantulica

Pa super, napishi nam sutra kako je bilo....

Ne idem, jer ponavljam za chetvrtak... :help:

Jel dobro opravdanje?  :hmm

katarina

ja idem sutra najverovatnije. Kod Sotea, bas me zanima dal je istina sve sto kazu za njega...

tarantulica

Ja sam ga slushala u proshlom roku...
Stvarno je ok pitao, nishta van predavanja, sve skroz logichno...

Mada...
Sad kad treba ja da sednem u vrucu stolicu, nishta mi vishe nije logichno.... :wall:

Tinkerbell

Quote from: tarantulica on 23-04-2007, 19:15:32
Pa super, napishi nam sutra kako je bilo....

Ne idem, jer ponavljam za chetvrtak... :help:

Jel dobro opravdanje?  :hmm

jeste :D   

Emma

Mozda glupo pitanje- kako nastaju ciklicni etri?  :wall: (inace to prof. Sote obavezno pita na ispitu, ako u okviru pitanja se spominju ciklicni etri).

Hvala unapred.

tarantulica

Quote from: Emma on 24-04-2007, 07:02:18
Mozda glupo pitanje- kako nastaju ciklicni etri?  :wall: (inace to prof. Sote obavezno pita na ispitu, ako u okviru pitanja se spominju ciklicni etri).

Hvala unapred.

Mozda glup odgovor, ali ja trenutno ne mogu da se setim ni jednog ciklichnog etra osim oxirana, a kod nejga nema nishta o tome kako nastaje... :wall:

Kod koje grupe lekova se oni pominju?

P.S. Da li su isposhtovali onaj proglas da se koncept pishe 2 sata i da ne sme da se ide u wc?

Maslacak

ovako...

sto se tice koncepta, mi smo ga pisali malo vise od 2h...nekih 2h i 15min... ali tad su vec svi bili odaaavno zavrsili. veruj mi, kako god se cinilo to je dovoljno...znam jer je i meni bilo, a mnoogo polako sam pisala, pa mi je asistentkinja rekla da imam previse texta, pa sam onda prepisivala samo formule i tako... zaista je dovoljno.

nakon sto predas koncept, mozes u wc :>

sto se tice ciklicnih etara, pronasla sam odgovor u Volhardu i otvorila novu temu ovde
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,6588.0.html
jer ni samom pitanju, a posebno onolikom odgovoru, ovde nije mesto :K

Duke

Rekao Sote na predavanjima:

Hipnotici kao grupa lekova se napustaju u modernoj medicinskoj literaturi i od juna se nece pojavljivati kao zasebno pitanje.

Medjutim dosta toga se pojavljuje kod anestetika i antikonvulziva tako da cemo veci deo opet morati da ucimo

Maslacak

Hipnotici vec neko vreme nisu zasebno pitanje, vec samo barbiturati kao hipnotici :)

zooca

a je li pominjao gastroprokinetike,antimigrenike i antiemetike-da li idu kao redovno pitanje?