Ispitna pitanja

Started by Bred, 10-05-2006, 11:30:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

katarina

Mislim, ODAKLE ti ovo?

nja

znaci li to da farmaceuti i biohemicari imaju ista pitanja, samo bez oblasti koje nisu nama u programu?
a postoje li kombinacije posebno za nas ili kako ti doje?

Maslacak

Quote from: katarina on 03-04-2007, 14:31:01
Mislim, ODAKLE ti ovo?

To su jednostavno izvucena pitanja iz dosadasnjih poznatih kombinacija i rasporedjena po oblastima.
Mislim da postoje neka pitanja kojih ovde nema, ali nema toga puno.
Npr, Miorelaksansi.
Pogledacu ako slucajno ja kod sebe imam zapisana neka pitanja kojih ovde nema, pa cu napisati (ako ima sta)...jednom :K

Sto se tice biohemicara...ja zaista ne znam kako to kod vas funkcionise.

sladjana

Da li prof. Vujic pita dokazne reakcije i ako pita sta pita?

Bred

Prosle godine nije pitala...

tarantulica

Maslachkice, ajde pliz shto pre napishi koja pitanja van ovih dolaze u obzir, tipa statini, miorelaksansi i shta znam shta josh, da nabavim, poshto uchim iz neke prastare skripte, pa da znam shta da dodam.... :cvet

Aaaaaaaahhh, kolika rechenica...

Maslacak

pazi...
gledala sam sad i osim

statina
miorelaksanasa
sartana (antagonista AT receptora)
i eventualno, mada sam to samo na forumu cula, serotoninskih gastroprokinetika

nema nista novo...imam neka pitanja koja nemaju ovde, ali to su samo izmenjene formulacije, obuhvaceno gradivo je isto.
Jedino da naglasim da kod antihipertenziva treba uciti sve (a ne samo po ovim pitanjima, mada ne verujem da iko tako uci), posto ima pitanja kao npr: antihipertenzivi derivati sulfonamida i vazodilatatori, ili derivati ftalazina i tako...

radica

Da li treba da se pisu formule kardiotonicnih heterozida i prirodnih a-blok?Hitno je!!

mullala

Treba, koliko ja znam.

zooca

pisite utiske sa ispita kod Agbabe :42:

radica

Da li se antimigrenici i antiemetici pisu u okviru antidepresiva?Da li postoji zasebno pitanje:antimigrenici i antiemetici?Hvala unapred!

Maslacak

ne pisu se u okviru antidepresiva.
serotoninski antimigrenici i gastroprokinetici su se pojavljivali u junu 2006, onda kad su naglo izmenili pitanja i uveli nova...posle nisam cula da se pojavilo, ali nikad se ne zna sa njima.

danas je jedan decko izvukao kombinaciju u kojoj je 5. pitanje bilo "struktura i aktivnost" (tacno ovako glasi). I to se pojavilo samo jednom tad u junu, i eto ga sad opet...pojma nemam sta bi trebalo tu da se prica :K

tarantulica

Ne verujem.... :batina

Mo¾da da pokrenemo peticiju da nam daju ispitna pitanja..... :wall:

©ta treba da se ka¾e kao odgovor na to pitanje?
Ne¹to konkretno ili ¹ta ti padne na pamet?  :hmm

zooca

i je li nesto pricao na tu temu? uzas!

Maslacak

ne, decko je vratio pitanja, mada on kaze da nije zbog toga...da je znao ostalo, izasao bi, pa bi vec nesto smislio...

ne znam stvarno. Jedino sto meni pada na pamet je da pricas o lipofilnosti, polarnosti, podeonom koeficijentu, poluvremenima eliminacije, resorpciji i ostalom, zavisno od funkcionalnih grupa, sto uopste nije jednostavno, a sigurna sam i da velikoj vecini nije jasno, jer, bar kod mene, taman kad mislim da sam konacno ukapirala, pojavi se nesto kontra. :K Ali valjda i profesori postave tu neko konkretno pitanje, pa te navedu...