Shutdown Day – 24 sata bez raèunara

Started by Korisnicko Ime, 22-03-2007, 19:28:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Da li mo¾ete da se odreknete raèunara i interneta na jedan dan? Koliko bi vam te¹ko ili lako pala takva odluka?

Organizatori akcije „SHUTDOWN DAY“ ¾ele da ispitaju upravo to tj. koliko nas se zaista mo¾e odreæi raèunara na 24 sata i ¹ta æe se dogoditi ukoliko mnogi to uèine. Ovaj globalni eksperiment odr¾ava se u subotu, 24. marta 2007. Poziv da se tog dana apstinira od upotrebe raèunara upuæen je svim korisnicima raèunara ovog sveta.

Na internet strani Shutdownday.org mo¾ete se izjasniti da li je za vas jedan dan bez raèunara uop¹te moguæ, kao i ¹ta nameravate da radite te subote ukoliko se odreknete monitora i tastature. Jedan od inicijatora, Michael Taylor, tvrdi da ova akcija nema za cilj dokazivanje da ima neèeg lo¹eg u upotrebi raèunara buduæi da ga i on sam puno koristi i ne mo¾e zamisliti svoj ¾ivot bez interneta. Pozadina ove ideje je pokretanje globalnog eksperimenta i znati¾elja ¹ta æe se dogoditi tog dana ukoliko se svi odreknemo raèunara. Na sajtu Shutdown Day izlistane su dr¾ave èiji su stanovnici ostavili komentare povodom predstojeæeg offline dana i meðu njima se nalazi i na¹a zemlja, sa vi¹e od stotinu komentara. Naæi æete je dodu¹e pod starim nazivom Yugoslavia.

Ova inicijativa inspirisala je neke od pristalica ove akcije da naprave i prateæe video spotove u kojima se podr¾ava iskljuèivanje raèunara 24. marta.

©ta æete vi raditi 24. marta 2007?

Priredila: Jasna Æosoviæ
B92


Darker

Biæu na probi hora, ¹trebaæu i biæu van kuæe...

Roben

могу нисам толики зависник
мада почињем да се бринем