Novi zadaci za novog dekana

Started by Bred, 23-03-2007, 10:48:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

sladjafarm

Hvala Bred,
zato moramo sada da se bacimo na posao i odmah pocnemo sa sskupljanjem potpisa za julski rok ili vec sta...

marer_86

mislim da se ovako slicna tema potezala i aza decembarski rok :hm :hm :hm

Al-Jasmina

Jeste ali pogledaj sta je vec receno u ovoj temi za decembarski..ako taj ne daju, imamo druge opcije a jul nam je najblizi :smekerica:

zooca

hoce li uskoro krenuti peticija za julski rok? :wave:

rodiæ

pustite bre pravila i statute,daj da pi¹emo peticiju za julski rok.ovo je premalo rokova sobzirom da za uslov spremamo ispit za koji nam treba 6 meseci uèenja!

zooca


hulio_salinas

Quote from: rodiæ on 19-04-2007, 14:14:26
pustite bre pravila i statute,daj da pi¹emo peticiju za julski rok.ovo je premalo rokova sobzirom da za uslov spremamo ispit za koji nam treba 6 meseci uèenja!

Pa da li mislis da cete neko shvatiti ozbiljno ako se tako postavis?!

Treba traziti samo ono sto je realno. I treba biti ozbiljan. Nikada nista necemo uraditi ako trazimo nesto nerealno i ako krsimo zakone. Ne moze to tako...

malena

Hulio ti si potpuno u pravu kad kazes da se takvim stavom nista ne moze postici,ali kad ce oni vec jednom da shvate da je nama jos jedan rok preko potreban...Naravno da sam za to da se izborimo zakonskim putam,ali i uprava bi mogla malo vise da nas podrzi.

hulio_salinas

E pa onda treba na miran, legitiman i argumentovan nacin traziti od uprave da vidi sta se moze povodom toga. Shvatite da se mora promeniti STATUT. Predlazem da pustite Stefa (predsednika Studentskog parlamenta) i Sonju (studenta prodekana) da vide sta se moze uraditi. Ali... Morati biti spremni i na pozitivan i na negativan odgovor. Ta "stvar" je suvise osetljiva, jer "napada" zakon. Zato se ne smemo igrati sa tim.

Licno misljenje - peticija vam nista ne znaci. Svim studentima je u interesu jos rokova, tako da ne treba trositi ni papir ni hemijske olovke na peticiju. Ne postoji ni jedan jedini student koji je protiv toga. A i peticiju moze lako odbiti odgovorom: "Nije u skladu sa statutom fakulteta" i dovidjenja! Zato treba traziti od njih saradnju i ako moze - moze, a ako ne - ne.

katarina

Mislim da je julski rok totalno opravdan! Cak i da stave da moze samo 1 ispit da se prijavi!

Evo na primer, danas sam slusala devojku na farmaceutskoj, koja nije znala neku funkcionalnu grupu, ali jednostavno nije mogla da se seti, zablokirala, a sve ostalo(delovanje, strukture, nezeljena dejstva) je znala super i padne! Da joj se to desilo u junu, bilo bi idealno da ima 10ak dana da sve jos jednom obnovi i pokusa opet, a ne da ceka septembar...

hulio_salinas

Katarina, shvati da svi smatramo da je julski rok preko potreban. Shvati da nije problem: "Da li je nama potrebno ili ne?"
Takodje nije problem: "Da li ce nam dozvoliti ili ne?"

Nego je problem: "Da li MOGU da uvedu jos jedan rok?" Da je to tako lako, vec bi bio uveden i Oktobar II i Decembar i bla bla.

Nemojmo da pricamo prazne price. Samo konkretne stvari! Rekoh vam koji je normalan nacin.

katarina

Cekaj, ti kazes da oni HOCE ali NE MOGU! Ok, a ko menja statut?

hulio_salinas

Ne. Ja samo kazem da ne treba da vodimo brigu da li oni HOCE ili NECE da nam dozvole, jer je njihov interes da studenti budu zadovoljni. Bez studenata oni nemaju sta da rade. Smesno je sada pricati tu pricu. Tako se nista nece postici.

Zato, mislim da je kljucni problem zakonska regulativa. Treba se dobro raspitati sta i kako moze.

Statut menja Savet fakulteta, ali mislim da nije to tako lako. Pita se Univerzitet (rektorat), salje se zahtev agenciji za akreditaciju, mora se menjati kurikulum koji je ista agencija odobrila i jos svasta nesto. Komplikovano je. Ipak je to najvisi pravni akt fakulteta. Ne menja se to tako lako. Pogotovo sto je u apsolutnom skladu sa "nadredjenim" zakonom o visokom skolstvu.

sladjafarm

Hulio sve pohvale za tvoje angazovanje,ali previse posmatras pravnu stranu.Evo ja sam vec na kraju fakulteta, i upisala sam kada je dekan bila prof.Stupar,2000.i 2001. god je bio JULSKI ROK. Neznam koji je statut bio tada,ali rok je postojao!!!

AKO JE NESTO BILO PA UKINUTO,NEMOZES DA KAZES DA JE NEMOGUCE.
Samo se treba detaljno raspitati!!!
I NARAVNO TREBA DA BUDEMO UPORNI I IZDRZLJIVI :cvet

hulio_salinas

Statut fakulteta se promenio 2006. godine. Po starom statutu je (verovatno) bilo moguce. Ne zaboravi da se promenio i Zakon o visokom obrazovanju. Promenile su se zakonske regulative. Nije fakultet sam od sebe ukinuo rokove. Jednostavno, Statut fakulteta mora da bude u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i sa Statutom Univerziteta u Beogradu.

To sto je nekad bilo julskog roka, to ti nista ne znaci, jer ni jedan zakon ne moze da deluje retroaktivno.

Nisam rekao da je nemoguce. Budi precizna. Rekao sam da je tesko, a ne nemoguce. I rekao sam da se dobro treba raspitati.

Jos nesto, ne posmatram previse pravnu stranu, nego je posmatram koliko i treba. Jednostavno ne mozes ni da trazis, ni da dobijes nesto sto je protivzakonito. Zar ne?

Slazem se da treba da budemo uporni i izdrzljivi, ali ne nerealni i slepi.  :cvet