Otvoren sajam automobila u Beogradu

Started by MiKy, 23-03-2007, 11:08:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

MiKy

Automobili, lepe ¾ene...trk na Sajam!
Cetvrtak, 22. mart 2007. 23:03

Ono ¹to je za ¾ene Nedelja mode, za mu¹karce je to Sajam automobila, koji je u Beogradu otvoren u èetvrtak uveèe i trajaæe do 1. aprila.

Ove godine Beogradjani i posetioci iz drugih krajeva moæiæe da vide ono ¹to im je priredilo 520 izlagaèa iz 32 zemlje. Premijerno æe biti izlo¾eno 67 vozila, od kojih je veæina prvi put predstavljena svetskoj javnosti pre dve nedelje u ®enevi.

Osim automobila, tradicionalno veliko interesovanje æe izazvati program privrednih vozila, a najvi¹e æe temperaturu podiæi (bar kod mu¹ke publike) hostese - pogotovo one na motociklima u specijalnom monta¾nom objektu ispred Hale 1.

MiKy

Obavezno pogledati

Alfa Romeo
Ljubitelji sportskih automobila svakako æe biti obradovani nastupom èuvene italijanske marke. Èak tri nova modela prvi put u Srbiji. Limuzina "159" od konkurencije se izdvaja nesvakida¹nje agresivnim dizajnom i odliènim voznim performansama. Model "spajder" æe zbog visoke cene biti samo na meti trendsetera, ali æe uz jo¹ jednu sajamsku zvezdu "GT" uticati na bolji ugled "alfe" kod Srba.

Hjundai
Pitanje je ko br¾e napreduje - Jelena Jankoviæ na rang-listi teniserki sveta ili "Hjundai" u Srbiji. U poslednjih dvadesetak dana novinarima su premijerno predstavljena dva modela "kupe" i "grander", a najavljena je i izgradnja objekta u Beogradu u vrednosti od èak 13 miliona evra, i to nije sve. "Hjundai" prvi u Srbiji za sve svoje modele daje punu garanciju od pet godina ili do 100.000 predjenih kilometara.

Seat
©panska firma u vlasni¹tvu "Folksvagena" akcenat stavlja na sportski model "leon FR" i na sve modele daje popust pet odsto, plus dva odsto ako se kupuju preko "Por¹e lizinga". Takodje, i kasko osiguranje je jeftinije nego inaèe.

Mercedes
Sreænici koji mogu da izdvoje vi¹e od 35.000 evra mogu sebi da priu¹te limuzinu koja je u svojoj klasi trenutno tehnièki najnaprednija. "Mercedes C klase" mo¾e da se poruèi sa radarom koji prepoznaje opasne situacije i poma¾e vozaèu da izbegne ono najgore. O nivou udobnosti ne treba ni govoriti.

Volvo
Segment premijum automobila dobio je kod nas od ove godine jo¹ jednog opasnog takmaca. ©vedski èelik na èetiri toèka - "volvo". Marka koja je sinonim za bezbednu vo¾nju. Kompletna gama æe biti prisutna, ali cene se zasad dr¾e u strogoj tajnosti. Valjda hoæe da iznenade "Audi", BMW i "Mercedes"!

Opel
Automobil 2007. godine u Srbiji "korsa" u sportskoj verziji od 192 KS, dvosed GT, terenac "antara" i restilizovana "astra" sa novom paletom motora sve su same premijere. Broj premijera, ali i broj hostesa (25), najverovatnije æe ¹tand "Opela" uèiniti najposeæenijim. Popusti se za pojedine modele kreæu do 1.900 evra, ¹to ionako najpristupaèniju nemaèku marku èini ekstraatraktivnom.

Lend rover
Posle dugogodi¹nje pauze britanski "Lend rover" se zvanièno vraæa na srpsko tr¾i¹te preko firme "Grand motors". Sama pojava brenda èije je ime u svetu terenskih vozila legendarno dovoljna je da se njihov ¹tand nikako ne propusti.

©evrolet
Poznata amerièka marka veæ je osvojila srca hiljada kupaca kod nas. Popust od èak 2.000 evra za veliku limuzinu "epiku" i terenac "kaptivu" dodatno æe uveæati ionako veliko interesovanje za ove modele. Za kupce skromnijih moguænosti tu su "spark" i "aveo", za koje treba izdvojiti izmeðu 6.600 i desetak hiljada evra. Koliko "©evrolet" po¹tuje na¹e tr¾i¹te, govori i podatak da æe moæi da se vidi koncept model pripremljen za trke Svetskog ¹ampionata turistièkih automobila.

Audi je svoj status na tr¾i¹tu naglasio promocijom prvog superauta - R8, koji pokreæe osmocilindrièni motor od 4,2 l, najveæe snage 420 konja. Maksimalna brzina tog reprezentativnog sportiste je 301 km/h, a ubrzanje iz mesta do stotke samo 4,6 s! Osnovna verzija na na¹em tr¾i¹tu ko¹ta 124.000 evra, dok je izlo¾eni primerak s puno dodatne opreme dostigao vrednost od 162.000.

Reno
Francuzi akcenat stavljaju na uspehe u Formuli 1. "Klio F1" je specijalna ogranièena serija automobila sa fantastiènim brzinskim svojstvima u "telu" porodiènog kompakta. Ovaj automobilski gigant pod svojom kapom dr¾i japanski "Nisan" i rumusku "Daèiju", koji ove godine imaju jake adute. "Nisan ka¹kai" je gradski terenac jeftiniji od "golfa", a "daèija MVC" je narodni sedmosed, koji æe kod nas odlièno prodavati.

Pe¾o
Legenda i dalje ¾ivi! Model "206" posle skoro osam godina proizvodnje dobija i limuzinsku verziju po atraktivnoj ceni. Ipak, najvi¹e interesovanja æe izazvati "207 CC", prelep kabriolet sa metalnim krovom, èija æe cena od oko 22.000 evra za veæinu mladih u Srbiji biti nepremostiva prepreka do ostvarenja snova.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 èasova, dok æe u petak i subotu (23. i 24. mart), kao i 30. i 31. marta sajam raditi od 10 do 20 èasova.

Cena ulaznica je 300, a grupna ko¹ta 200 dinara. Cena parkinga je 100 dinara na sat, a celodnevna parking propusnica 500 dinara.

helena

ja sam vise za sajam automobila nego za nedelju mode-bez obzira sto sam zensko i volim modu....
steta sto se odrzava samo jednom godisnje... :wink: :cvet

malena

Slazem se sa Helenom i nadam se da ce ove godine sajam biti bolji od proslogodisnjeg mnogo mnogo novih modela.... Ma ne propustam ni jedne godine.. :loptica :loptica

Bred

miky, fale izvori na vestima koje si objavila

mikele

Quote from: malena on 23-03-2007, 11:25:32
Slazem se sa Helenom i nadam se da ce ove godine sajam biti bolji od proslogodisnjeg mnogo mnogo novih modela.... Ma ne propustam ni jedne godine.. :loptica :loptica
Прошле године није било сајма аутомобила,него је био само car show.
По новом закону једне године иде сајам аутомобила,а једне сајам теретних(транспортних или како већ) возила(камиони,комби,аутобуси...).Тако да је прошле године био сајам тих возила,а car show је организован од стране пар дилерских кућа,а добар број није ни учествовао(рецимо Верано,Порше,Аутокомерц...)
Е сада се вероватно питате која је разлика између сајма и car show-а .Па разлика је у томе што сајам много већа манифестација и што на њој долазе и излагачи из иностранства,тј директно долазе произвођачи,док на car show-у излажу само домаћи дилери.А и сајам траје много дуже. :wink:

Wolf

Moracu da odem samo zbog ovog
Audija R8 :happy:

Roben

Mercedesi "planuli", uzdasi za majbahom

Gotovo svi premijerni modeli "mercedesa" prodati su i pre nego ¹to je u èetvrtak uveèe otvoren 45. Sajam automobila u Beogradu!

Kupci iz Srbije prosto su razgrabili modele CL 500 koji je prodat za èak 159.430 evra, zatim C 350 za 66.000 evra i C 200, za koji je jedan Beogradjanin iske¹irao 48.000!

Najskuplji automobil na Sajmu je èuveni nemaèki "majbah 62S", koji ko¹ta neverovatnih 700.640 evra, dok je najjeftniji "jugo" koji ko¹ta 308.814 dinara.

Pored "rumstera", ©koda je na tr¾i¹te izbacila novu "fabiju" koji æe ko¹tati koliko i prethodni model - 9.800 evra.

Uz novu "fabiju", tu su i premijere: "alfa romeo sprinter", "audi R8" (cena 162.000 evra), BMW X5, "daèija logan MCV", "dod¾ evand¾er", "hjundai kupe", "mazda CX7", "mesrecedes C350", "pe¾o 207 CC", "florida HDI 1,4"...

Najisplativiji automobil na sajmu je svakako "daèija logan" koji ko¹ta 8.626 evra.

©vedska kompanija Volvo se posle dugogodi¹nje pauze, vraæa na tr¾i¹te Srbije, predstavljajuæi na beogradskom Sajmu automobila najnovije modele "IKS C90", "C30", "V50", "S80" i "S60".

Regionalni direktor za jugoistoènu Evropu Mi¹el Menil je rekao da se posebna pa¾nja poklanja sigurnosti i za¹titi ¾ivotne sredine, ¹to podrazumeva efikasnu upotrebu energije i smanjeni nivo ¹tetnih gasova.

On je rekao da je "Volvo" jedini proizvodjaè koji kupcima daje sve ekolo¹ke podatke o svojim proizvodima, ¹to ukljuèuje i tekstil i presvlake, koji moraju da zadovolje odreðene standarde, a s druge strane, 85 odsto svakog vozila mo¾e da se reciklira.

Najmanji automobil u ponudi je novi "volvo C30", koji je pogodan za upravljanje i na naju¾im mestima.

"Volvo C30" koristi benzinske i dizel motore sa èetiri i pet cilindara, od 1,6 do 2,5 litara. Svi motori raspola¾u tehnologijom sa èetiri ventila, ¹to im daje dobre osobine pri visokim brzinama. Najmoæniji je benzinski motor T5, sa turbo punjenjem, koji ima visok i ujednaèen obrtni momenat bez obzira na na brzinu.

Svi motori su popreèno postavljeni kako bi osigurali maksimalnu sigurnost u putnièkoj kabini, a najmanji dizel motor ima nisku potro¹nju - 4,9 litara na 100 kilometara. Automobil ima elektronsku kontrolu klime i uredjaj sa filterom za polen, pra¹inu i neugodne mirise.

(MONDO)

AquArius

kako rekose jedan majbah je ovde prodat prosle godine,
a ove godine ima mnogo zainteresovanih...
svaka roba svog kupca ima


covece, kakva smo mi banana :V republika 
                       

mikele

Па шта се чудите људи.Када се мајбах први пут појавио у овом облику,пре пар година,у целој Европи је било 5 поруџбина,а од тих 5,3 су биле за Србију.Једино су неке арапске земље имале више поруџбина од нас.
А кад се само сетим када се прелазило са марке на еуро,цела Европа се хватала за главу :wall:

AquArius

ma, ne cudim se.
pravo da ti kazem,
vise se gadim.


malena

Hvala Mikele na objasnjenju a ja se bas pitala sto prosle godine nisam bila bas odusevljena... Bas si me prosvetlio... :hmm

zabica

nadam se da ce neke pametne stvari da se dese na ovom saajmu...aludiram na to da se jedan tenkic zameni nekim...hm...dzipom  :K

MiKy

izvinjavam se za izvore  :wink:  ****MONDO****

darusaz

Мислим да је то одлука неке међунарнодне сајамске федерације. Једне године имамо међународни сајам аутомобила, једне године камиона и осталих возила.