Masonska tajna Mire Adanje-Polak na RTS-u

Started by Roben, 24-03-2007, 23:26:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Masonska tajna Mire Adanje-Polak na RTS-u

Novinarka Mira Adanja-Polak poku¹aæe da pronadje odgovore ko su masoni u svom autorskom serijalu "Ekskluzivno", koji æe biti prikazan u nedelju na Radioteleviziji Srbije (RTS).

Za potrebe emisije serijala koju je nazvala "Masonska tajna", novinarka ka¾e na svom sajtu www.adanja-polak.com da je posetila njihov skup nedavno odr¾an u Beogradu na kom "nije bilo kamera, niti publiciteta".

"Do¹li su masoni iz vi¹e zemalja da se sretnu sa svojom braæom. Uspela sam da sa nekima od njih razgovaram o tome da li su masoni tajna organizacija, a ako nije, ¹ta je ona zapravo", ka¾e Adanja-Polak.

Uz opasku da su "masoni veèita intriga i nikada do kraja isprièana prièa", Adanja-Polak navodi da je prièa o beogradskim masonima dovoljno duga da dose¾e do srpskih prosvetitelja sa poèetka 19. veka Vuka Karad¾iæa i Dositeja Obradoviæa.

"Dositej nikada ne bi stigao tamo gde jeste, a Vuk nikad ne bi do¾iveo prevod 'Hasanaginice' od strane velikog Getea, da ovaj nije bio mason. Ili, su to mo¾da sve samo prièe. Masoni nove Srbije su bili ®ivojin Mi¹iæ, Branislav Nu¹iæ, Laza Paèu, i ostali iz elite onda¹nje dr¾ave", ka¾e Adanja-Polak.

U emisiji "Masonska Tajna" koja je na Prvom programu RTS-a 25. marta od 16.00, Adanji-Polak æe biti gost i Zoran Nikoliæ, autor knjige "Masonski potpisi u Beogradu".

(Beta)

Bred


Roben

ја и била је баш добра емисија

Smrda

mene samo zanima kako je ona uspela da se infiltrira u sve to i sazna toliko..

Roben

па она није приказивала њихов скуп
већ их је интервјуисала

Smrda

ma znam da nije..gledah..
nego me cudi da je uspela i da ih intervjuise,
da je uopste dosla do nekog od njih..
malo,patim od sindroma "teorija zavere" u ovom slucaju...
mislim,
obicno se zna za neklog da je mason tek kad umre..
a pre toga je sve rekla kazala..

Bred

ok, i sta je rekla vezano za masone u bgu? :)