Prvi èovek koji je obi¹ao svet trèeæi

Started by Korisnicko Ime, 29-03-2007, 09:46:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Èetrdesetogodi¹nji Britanac Robert Garsajd zvanièno je progla¹en za prvog èoveka koji je zemaljsku kuglu obi¹ao trèeæi, saop¹teno je u Ginisovoj knjizi rekorda



Garsajd zvani "Èovek koji trèi" izjavio je tim povodom da je sreæan ¹to je vi¹egodi¹nji projekat dobro zavr¹en.

"Sreæan sam i zahvalan svim ljudima ¹irom sveta koji su mi pomagali tokom svih ovih godina trèanja", izjavio je Garsajd.

Prvi put Robert Garsajd je poku¹ao da na taj naèin obiðe svet 1996, kada je imao samo 29 godina i jo¹ je studirao psihologiju. Tada mu je start bio u Londonu.

Meðutim, tek u èetvrtom poku¹aju uspeo je da preðe 48.000 kilometara, trèeæi kroz 30 zemalja na svih pet kontinenata, prolazeæi kroz gradove, d¾ungle, pustinje i preko planina.

Sada ozvanièena u Ginisovoj knjizi rekorda, njegova avantura okonèana je 13. juna 2003. u Nju Delhiju, gde ju je i zapoèeo pre pet godina i osam meseci.

Na dugom putu be¾ao je od lopova u Meksiku, od naoru¾anih bandita u Panami, a u Kini je èak bio uhap¹en zato ¹to nije imao sve potrebne dozvole.

Spavao je u snegu na Himalajima, u manastirima na Tibetu, ali ipak najèe¹æe je noæio u zatvorima ili policijskim stanicama jer mu je tu bila garantovana bezbednost.

B92, Fonet


stef


Wolf

Kakav car :pljes: K'o Forest Gamp - trcalo mu se :K

stef

Quote from: Wolf on 29-03-2007, 17:07:43
Kakav car :pljes: K'o Forest Gamp - trcalo mu se :K
Da, da...za tebe je podvig kada otrcis do pekare, Vlada slavi pet dana, toliko ti treba da se vratis...

hulio_salinas

Jao... Citao sam o ovom liku kada je krenuo u trcanje... Bejah "mala deca ja" i citah u nekim novinama (neki "Zabavnik") i zapamtih. Kasnije smo u srednjoj skoli radili text iz engleskog koji se odnosio na ovog lika. Prvo sam mislio da je odustao, jer dugo nisam cuo za njega (od 1996.). A on je, u stvari, sve vreme trcao.  :>

Svaka mu cast!

:Bog

nasty girl