"Afera ¹tikla" u Hrvatskoj... a nije Severina

Started by Roben, 29-03-2007, 12:17:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

"Afera ¹tikla" u Hrvatskoj... a nije Severina

Izbor novog ¹efa Hrvatske radio-televizije (HRT) - po¹to je dosada¹nji, Mirko Galiæ, postavljen za ambasadora u Parizu - skandalizovao je hrvatsku javnost kada su dvoje èlanova veæa HRT umesto argumenata razmenili udarce.

Vanja Sutliæ je posle silnih peripetija postao vr¹ilac du¾nosti direktora nacionalne TV kuæe, a izbor se nije odu¾io zbog svadje Danka Bljajiæa i Jadranke Kolareviæ, veæ zbog èinjenice da 11 èlanova veæa nisu mogli da se slo¾e oko toga ko je pravi èovek za taj polo¾aj.

Razlièiti stavovi u veæu, delimièno podgrejani tvrdnjama u medijima da se politika ponovo obilato ume¹ala u izbor prvog èovjeka televizije, podigli su temperaturu na sastanku, na kome je Jadranka Kolareviæ, predstavnica Udru¾enja za za¹titu potro¹aèa, napala potpredsednika veæa, ginekologa Danka Bljajiæa.

Kolareviæ je Bljajiæa napala prvo verbalno, optu¾iv¹i ga da je kriv ¹to novi ¹ef nije izabran, a onda je sukob izmakao kontroli i napad rijeèima prerastao je u napad - ¹tiklom.

Iako je u javnost procurila samo Bljajiæeva verzija, prema kojoj je Kolareviæ prva napala njega, neslu¾bene informacije zasnovane na izjavama svjedoka, nagove¹tavaju suprotno - da je Bljajiæ prvi isrpvocirao Jadranku Kolareviæ.

U sukob se ume¹ala policija, sluèaj se na¹ao u vestima svih TV kuæa i novina, a protiv Bljajiæa i Kolareviæ podignute su prekr¹ajne prijave zbog izazivanja nereda.

Javni konkurs za novog ¹efa HRT raspisan je krajem februara, a prijavile su se 22 osobe, od kojih je 11 u¹lo u izborni krug.

Na sastanku veæa svaki kandidat je predstavio svoj program i plan restrukturiranja kuæe, nakon èega je usledilo glasanje. U naju¾i krug u¹ao je samo jedan - dosada¹nji pomoænik ¹efa HRT-a Vanja Sutliæ.

Ali, u poslednjem, odluèjujuæem krugu glasanja, Sutliæ je dobio samo sedam od neohodnih osam glasova 11 èlanova veæa.

U medijima su usledila pitanja da li je ovakvo veæe, koje sukobe rje¹ava pesnicama a ne argumentima, kompetentno i ima li moralno pravo da izabere novog prvog èoveka HRT-a.

(Beta)

Bred


darusaz

Јој код њих никад досадно. :)))