Probni prijemni-neki zadaci koji su bili

Started by Bred, 22-06-2006, 10:07:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Dakle, obratite paznju- na hemiji je bilo pitanje sta je Sangerov reagens i koja jedinjenja grade poluacetale- 3-hidroksihesanal ili 5-hidroksiheksanal (odgovor je 5-hidroksiheksanal zbog hiralnog centra) to su neka pikantna pitanja.
Zadaci iz matematike su isti kao i u zbirci, samo su brojevi izmenjeni, zato NE UCITE zadatke napamet! Nase potencijalno buduce kolege su na tom probnom testu, na izmenjenim zadacima, zaokruzivali resenja zadataka koji su dati u zbirci (tj ucili su resenja napamet pa su zaokruzivali ista resenja i ako su brojevi zamenjeni)
Mislim, sta reci...

mima87

Mozes li please malo da pojasnis odgovor na ovo pitanje sa poluacetalima, ne razumem bas najbolje?!

Bred

Pa hiralni centar je onaj atom za koji su vezane 4 razlicite grupe atoma ili atoma, kontas :wink:

kyu_1987

jel mozda mislis na intramolekulsku adiciju i gradjenje ciklicnih poluacetala ili na nesto drugo

Hvala

Bred

mima87

A da, da, da zaboravila sam na to...hvala puno...ihhhh da se manem vise ovog prijemnog, jos 5 dana pa slobodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....uh jedva cekam...

Bred

Samo obratite paznju na te i slicne cake, posebno iz organske

Phenomenon

lycos

za poluacetale sam cuo,kakva intra*** adicija?!

kyu_1987

ako se kod aldehida hidroksilna grupa nalazi na 4 ili 5 C atomu onda se moluekul savilja i gradi ciklicni poluacetal. kao kod ugljenih hidrata kada se gradi piranozni ili furanozni oblik

pipi_duga_carapa

Quote from: Phenomenon on 25-06-2006, 17:22:54
@ Bred: Sta je Sangerov reagens? :roll: :roll: :roll:
to je reagens za dokazivanje a.k. (; 1fluoro-2,4-dinitrobenzen u b.sr.

intramolekularne reakcije imaju i te poluacetali/ketali i amidi ... p uopste kada jedinjenje sadrzi 2 funkcionalne grupe, ako one mogu medjusobno da reaguju i nadju se na povoljnom rastojanju dolazi do ciklizacije ...

Bred

Tako je pipi :) ovo u b. sredini znaci u BAZNOJ sredini.

yeca

Quote from: mima87 on 23-06-2006, 13:03:00
A da, da, da zaboravila sam na to...hvala puno...ihhhh da se manem vise ovog prijemnog, jos 5 dana pa slobodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....uh jedva cekam...

to je samo prividna sloboda...
tek tad poèinju da ste¾u lanci :)  ;)
¹alim se klinci, SREÆNO!!!

nasty girl

Quote from: yeca on 26-06-2006, 19:43:01
Quote from: mima87 on 23-06-2006, 13:03:00

to je samo prividna sloboda...
tek tad poèinju da ste¾u lanci :) ;)
¹alim se klinci, SREÆNO!!!

sto se salis???

najlakse je upisati fakulte...ali ga treba zavrsiti... :`

pipi_duga_carapa

Quote from: Bred on 26-06-2006, 10:30:17
Tako je pipi :) ovo u b. sredini znaci u BAZNOJ sredini.
:D (ako smatras da je ova poruka bespotrebna, slobodno brisi (; )

P.S. u pravu ste (; treba ga i zavrsiti (: ali nama je sada briga upis (: p onda raspust (8 a o zavrsavanju cemo kasnije misliti (8 ima vremena (8