Pretplata donela RTS-u 4 milijarde dinara

Started by Roben, 29-03-2007, 22:01:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Roben

Pretplata donela RTS-u 4 milijarde dinara

Radiotelevizija Srbije (RTS) je 2006. godine ostvarila priliv od 7,1 milijardi dinara, navodi se u godi¹njem izve¹taju javnog servisa, koje je predstavio generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijaniæ.

Od te sume, reèeno je na konferenciji za ¹tampu, 4,1 milijardi dinara (50 miliona evra) dobijeno je naplatom pretplate od gradjana, a ostatak od marketinga i tranzicionog fonda.

Tijaniæ je napomenuo da se meseèno od naplate pretplate dobije oko 4,2 miliona evra, dok je za normalno funkcionisanje RTS-a potrebno oko ¹est miliona.

Prema njegovim reèima, pretplatu u Beogradu plaæa oko 86 odsto domaæinstava, u Vojvodini oko 85 odsto a u centralnoj Srbiji oko 60 odsto.

Tijaniæ je naglasio da je proseèna plata u toj medijskoj kuæi 2006. godini bila 24.600 dinara, dok je u ovoj godini prosek oko 29.000 dinara. U RTS-u trenutno radi 4.000 stalno zaposlenih i oko 500 honoraraca.

U sledeæa dva meseca æe oko 1.000 zaposlenih u RTS-u biti obuhvaæeno socijalnim programom.

Radio-televizija Srbije ima najveæu gledanost medju televizijskim programima sa nacionalnom pokriveno¹æu, pokazuju rezultati AGB Nilsen medija riserèa (Nielsen Media Research).

Prema podacima predstavljenim na konferenciji za novinare, RTS 1 i RTS 2 uèestvuje u gledanosti sa 35 odsto, televizija Pink sa 23 odsto i B92 sa devet odsto, dok sve ostale televizije zajedno imaju gledanost 33 odsto.

RTS ima i najgledaniji informativni program, pa Dnevnik 2, te televizije bele¾i rejting od 16 odsto, dok Nacionalni dnevnik TV Pink i Vesti B92 imaju rejting od osam, odnosno ¹est odsto.

Od 10 najgledanijih emisija u 2006. godini, devet je emitovano na RTS.

(Beta)

ово је чиста пљачка народа  :wall: :wall: :wall:
само нисам видео да се програм нешто побољшао за те силне паре које дајемо

Wolf

Ova pretplata je jedna od najglupljih stvari u nasoj zemlji...

Masha

Pretpostavljam da zbog ovako "male" zarade repriziraju sve moguce serije stare najmanje 15-ak godina. Kod Tijanica ne vazi ona stara - koliko para, toliko muzike. Posto nista novo niti inventivno ne vidim na nacionalnoj televiziji zakljucujem da placamo da zaposlenima poraste plata.  :wall:

AquArius

Quote from: Wolf on 29-03-2007, 22:08:31
Ova pretplata je jedna od najglupljih stvari u nasoj zemlji...

ne znam koliko je to glupo,
vrlo je to pametno odradjeno.

jedna od najbezobraznijih stvari sigurno!

cvjetic

najbezobraznija ubjedljivo!!! pljacka narod i trpa sebi u dzep!! 29000 je nista,zamislite koliko on onda krade,nevjerovatno!!! :namcor :namcor :namcor :wall: :wall: :wall:

Bred

pa dobro, sad su povecali cenu pretplate, neka vrate plate na 24600 din i eto ustede... :wall: