Serija o istoriji YU fudbala na B92

Started by Roben, 30-03-2007, 22:21:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Serija o istoriji YU fudbala na B92

Dokumentarna serija "Fudbal, nogomet i jo¹ pone¹to" od 3. aprila biæe emitovana na Televiziji B92. Devet polusatnih epizoda radjeno je po standardima BBC serija.

Producent, autor i reditelj je Igor Stoimenov, a jedan od koautora je urednik sportske redakcije B92 Zoran Panjkoviæ. Narator je glumac Dragan Nikoliæ, a muziku je napisao Predrag Antonoviæ.

Autori serije napravili su oko 80 intervjua sa nekada¹njim velikanima fudbala u ex-YU, medju kojima su i Ivica ©urjak, Robert Jarni, Haris Pkoro, Milko Djurovski, Dragoslav ©ekularac, Nenad Bjekoviæ, Darko Panèev, Dejan Saviæeviæ, Vladimir Beara, Zlatko Vujoviæ...

Gledaoci æe moæi da se upoznaju sa istorijatom fudbala u ex-YU, kada je prva lopta stigla u Baèku, rezultate reprezentacije nekada¹nje zajednièke dr¾ave, sjajne pobede i sramne poraze, fudbalske fenomene, spektakularne poteze, ali i name¹tanja rezultata...

"Radili smo dve godine na ovom projektu i on ne mo¾e da se poredi ni sa èim ¹to je do sada radjeno kod nas. Serija obuhvata tri-èetiri generacije ljudi. Prvi su oni najstariji, maltene zaboravljeni, kojima je bilo drago ¹to ih se neko seæa. Ekipi je bilo najte¾e da napravi intervjue sa onima koji su jo¹ aktivni, ali sreæom sve je ispalo kako treba", izjavio je "TV Blic" Igor Stoimenov.

Osim fudbala, serija sadr¾i i muziku, filmske inserte, modu i politièke dogadjaje te epohe.

Stoimenov planira novu seriju "12 velièanstvenih" u kojem æe biti predstavljeno 12 najveæih timova Balkana, od Madjarske do Turske.

(MONDO)