Blagodeti m-paymenta i u Srbiji

Started by Korisnicko Ime, 31-03-2007, 13:35:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Mobilni telefon – èudo kraja 20. veka, od sada mo¾e da se koristi kao plate¾no sredstvo i u Srbiji, sa mnogo vi¹e primena nego do sada.  Moguæe je  da uz pomoæ mobilnog telefona idete u bioskop, pozori¹te, utakmice, da se vozite gradskim saobraæajem… a sve to uz pomoæ re¹enja kompanije www.psc.co.yu , èlana Pakom Grupe.

Sve ove usluge su moguæe putem servisa po imenu Mobi-karta

©ta je Mobi-karta?


Mobi-karta je jedinstveni bar-kod koji se ¹alje na Va¹ mobilni telefon. Zatim Va¹ telefon postaje Va¹a karta za ulazak na neki dogaðaj, prevoz i sl. Karta se proverava na ulazu na dogaðaj ili u prevozu, jednostavnim skeniranjem ekrana mobilnog telefona. Karte se mogu kupiti i dobiti momentalno, koristeæi samo mobilni telefon.

Gde sve Mobi-karta mo¾e da se koristi?

Mobi-karta mo¾e da se koristi gde god postoji potreba da se kupi karta da bi se negde u¹lo ili ne¹to koristilo, kao ¹to je:

1. Bilo koji vid transporta:

autobusom – (gradskom, meðugradskom, meðunarodnom),
vozom,
avionom;
2. Bilo koji vid masovnih dogaðaja:
koncerti,
sportski dogaðaji,
sajmovi,
bioskopi,
pozori¹ta,
klubovi… 

Koje koristi ima prodavac Mobi-karte?

Znaèajno smanjuje tro¹kove prodaje karata i to za tro¹kove ¹tampanja i distribucije papirnih karata, kao i za tro¹kove èitave infrastrukture (ljudi, prostor i oprema) potrebne za prodaju karata.
Dobija moguænost jednostavnog i automatizovanog praæenja prodaje karata u realnom vremenu.
Uveæava prihod po¹to se Mobi-karte mogu prodavati do poslednjeg minuta. Elimini¹e moguænost preprodaje karata.
U prilici je da maksimalno iskoristi broj karata - kada proda sve karte, zainteresovane stavlja na listu èekanja. Ukoliko se vlasnici kupljenih karata ne pojave na dogaðaju obave¹tava kontakte sa liste èekanja o osloboðenim kartama putem SMS-a.
Dobija informacije o tome ko su njegovi klijenti i time neogranièen spektar moguænosti za marketing i komunikaciju sa njima. Mobi-karta mo¾e da poslu¾i i kao promotivni kupon, vauèer i sl.
Uvodi inovacije i jaèa svoj korporativni imid¾.

Koje koristi ima kupac Mobi-karte:


Dolazi do karte na udoban i jednostavan naèin. Nema potrebe da èeka u redovima, da tra¾i prodavca karata u autobusu ili kiosk gde mo¾e da kupi kartu.
Mo¾e da kupi kartu u poslednjem trenutku.
Zagarantovana isporuka i ispravnost karte.

Kompanija Mobiqa je svetski lider u oblasti m-Ticketinga. Mobiqina re¹enja su implementirana u preko 30 zemalja, a proizvodi su primenljivi za SMS, MMS i WAP, koristeæi 1D ili 2D barkodove.

PSC d.o.o je ekskluzivni regionalni distributer kompanije Mobiqa za sledeæe zemlje: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija i Albanija.

Vi¹e o Mobiqinim re¹enjima mo¾ete proèitati na www.mobiqa.com.

B92