Indija zabranila Fashion TV

Started by Korisnicko Ime, 02-04-2007, 11:22:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Indija je zabranila prikazivanje satelitskog kanala Fashion TV na dva meseca, po¹to program „vreða dobar ukus“ i lo¹e utièe na javni moral.

Prikazivanje modnog kanala prvi put je zabranjeno 2002. godine na nedelju dana zato ¹to je u programu bilo prikazivano previ¹e golih delova tela. Fashion TV ponovo se na¹ao na udaru indijske vlade 2007. godine zbog snimaka oskudno obuèenih modela u programima kao ¹to je „Midnight Hot“.

„Prikazivanje ili preno¹enje programa ovog kanala na bilo kom mediju strogo je zabranjeno zbog sadr¾aja koji je lo¹eg ukusa i bez pristojnosti. Programi kao ¹to su „Midnight Hot“ degradiraju polo¾aj ¾ena i lo¹e utièu na moral“, stoji u zvaniènoj izjavi koju je izdala indijska vlada.

Poslednjih godina u Indiji je do¹lo do porasta satelitskih programa èiji program je nai¹ao na ¾albe gledalaca i politièara koji smatraju da je sadr¾aj pojedinih kanala u suprotnosti sa senzibilitetom i kulturom Indije.

Indijs je u januaru 2007. zabranila prikazivanje satelitskog kanala AXN, koji se nalazi u vlasni¹tvu kompanije Sony, na dva meseca.

Vlasti su zabranile rad kanalu AXN zbog prikazivanja emisija kao ¹to su „World’s sexiest advertisements” za koje tvrde da promovi¹u „lo¹ ukus“.

Zabrana je skinuta 1. marta, nakon ¹to su se predstavnici kompanije Sony izvinili i obeæali da æe prilagoditi svoj program indijskim zakonima i kulturi.

B92


cvjetic

ma da,sire moral...a bolesti i nemorala na svakom cosku... :roll:

Wolf


Masha

A oni ovom odlukom kao ne degradiju zene  :hmm?

AquArius

Quote from: Korisnicko Ime on 02-04-2007, 11:22:01
Prikazivanje modnog kanala prvi put je zabranjeno 2002. godine
na nedelju dana zato ¹to je u programu bilo prikazivano previ¹e golih delova tela.

sta kao...
86 puta se videlo rame
93 puta nadlaktica
a cak 127 puta koleno ...


hehe,
ali opet, tamo bi pink verovatno zabranili,
zbog gore boldovanog razloga,
iliti "sirenja loseg zadaha (da ne kazem ukusa)"