Superliga Srbije

Started by hulio_salinas, 03-04-2007, 08:40:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baby Jane

Slazem se Robene s tobom da su svi "vatreni" navijaci isti...na utakmice odlaze samo da bi se potukli s nekim :batina,verovatno tako lece neke svoje komplexe :hmm
A ne slazem se da Gurovicu treba podici spomenik al ne zato sto je Zvezdas vec sto nema crte pravog profesionalnog sportiste :wall:,deluje mi kao veliki kavgadzija pa mi se zato ne dopada :nene:...al je dobar kosarkas :cvet

Roben

Ја нисам бранио Гуровића него ми се гади такво вређање, као што ми се гадило вређање Вујанића, а људима којима се то допада само могу да кажем да се позабаве озбиљно собом

Baby Jane

Pa ovo ti je Srbija a svi znamo kakvi smo mi Srbi u globalu-bahati :roll:
Ni ja ne vidim svrhu u vredjanju bilo koga,bio on kosarkas ili uopste,sportista Zvezde,Partizana il bilo kog tima na svetu :cvet

nasty girl

poznato je da je taj isti Gurovic isao na fudbalske derbije i da zajedno sa navijacima zvezde vredjao Grobare uz neke pesme...tako da zasluzuje da bude prozivan.

a sto se spomenika tice, mislim da ne treba da mu bude podignut i da ga ne zasluzuje....

mikele

Молио бих све да се заврши ова полемика око Гуровића да не би дошло до неких жучних расправа. :cop:
Ово је тема о суперлиги,а не о Милану Гуровићу и о томе да ли њему треба подићи споменик или не.
Понашајте се у складу са тим.
Хвала :wave:

nasty girl

Odlazim iz ove d¾ungle!

Guroviæevo zbogom srpskoj ko¹arci! Najbolji igraè na¹eg prvenstva je u utorak uveèe, sa suzama na rastanku od titule i „delija“, poèeo da pakuje kofere za put u Poljsku, gde æe zavr¹iti kontroverznu, ali ko¹arka¹ki briljantnu karijeru. Prokom Trefl sprema velièanstveni doèek èoveku koji je u svojoj otad¾bini, s neizbrisivim tragom titula evropskog i svetskog ¹ampiona, do¾iveo vreðanja najni¾e vrste.
S druge strane, od navijaèa Crvene zvezde dobio je naklonost i veènu ljubav. Otuda i obja¹njenje za¹to je zaplakao?
- Iza mene su dva najte¾a dana u karijeri. U ¾ivotu nisam pustio suzu. Èak ni radosnice kada sam sa reprezentacijom postao prvak Evrope u Istanbulu i ¹ampion sveta u Indijanapolisu. I kada sam se kao deèak tukao, uglavnom su drugi dobijali batine. Da me sada uhvate dvojica, ne bi bilo ¹anse da zaplaèem. Kukali bi oni. Priznajem, „delije“ su probile krajnji zid mojih emocija, znao sam da mi je to bio poslednji nastup pred najboljim navijaèima na svetu, moj mo¾da i poslednji meè u Srbiji. U meni je proradila erupcija besa i tuge za oduzetom ¹ansom. Zvezda je zaslu¾ila titulu, ali su nam sudije sve otele. Pa, onaj Drobnjakov ko¹ iz auta bi u NBA ligi, u svim normalnim zemljama bio poni¹ten. Iskreno, u takvom okru¾enju nemamo vi¹e ¹ta da tra¾imo.
Ne krijete razoèaranje u srpsku ko¹arku?
- Ovde je sve name¹teno! Ovde me sve podseæa na Izrael gde Makabi uzastopno osvaja titule od 1945. do 2007. godine. Pla¹im se da ista sudbina èeka i Srbiju. Èim je krenulo finale, znao sam da Partizan mora da bude prvak. Ogorèen sam. Ne mogu vi¹e da budem deo ovog ludila.
Idete u Poljsku?
- Jo¹ pre mesec dana sam potpisao ugovor sa vi¹estrukim ¹ampionom Prokomom, ali nisam ¾eleo da se to provlaèi po novinama sve dok se ne zavr¹i sezona. Zbog kluba, zbog navijaèa. Sada je gotovo, vodim porodicu u jednu normalnu zemlju, bez nasilja, gde sve funkcioni¹e. ®elim da mi sin i æerka u¾ivaju u detinjstvu. Jo¹ su sad mali da bi razumeli ovaj haos ovde, ali objasniæu im jednog dana ko je zapravo Milan Guroviæ, kao èovek i kao ko¹arka¹.
Vratiæete se u Zvezdu?
- Voleo bih da postanem sportski direktor crveno-belih, ali samo u sluèaju da dobijem odre¹ene ruke, da sam pravim ekipu. Ako Bog da zdravlja, planiram da jo¹ dve godine provedem u Poljskoj, jo¹ mogu da igram na vrhunskom nivou. Uostalom, ove sezone sam u Zvezdinom dresu pru¾io najbolje partije u karijeri.
Ni¹ta od reprezentacije?
- D¾aba, sve je d¾aba. Za koga da igram? Za Savez? Selektora Moku Slavniæa izuzetno cenim i hvala mu na pozivu. Èovek je pravi laf, po¹tujem ga jer ka¾e sve ¹to misli. Bio sam mali kada je on igrao, ali sam siguran da je bio jedan od najboljih ko¹arka¹a na svetu. Neka na Evropskom prvenstvu igraju mlaði, na njima je buduænost. ©ta mislite, zbog èega nijedan na¹ veliki igraè neæe da se vrati u Srbiju? Zato ¹to dobro znaju ¹ta se ovde de¹ava. Svi mi ¾ivimo u jednoj d¾ungli.
Kad osuðujete Savez, na koga mislite?
- Sramno je da se KSS nije oglasio na sve na¹e osnovane pritu¾be posle prvog meèa finala plej-ofa. Predrag Bojiæ dan posle te utakmice iskljuèi mobilni telefon i ode u Hrvatsku. Èovek ima obaveze, ipak ovde se samo igra neko finale plej-ofa. Tog dana si mogao da opljaèka¹ Kuæu ko¹arke, u Savezu nije bilo nikoga. Sramota. S druge strane, pitam se, na koga se ja to ljutim? Pa, oni su mali ljudi, pokazali su ko su i ¹ta su. Nemaju onu stvar da bi vodili na¹u ko¹arku. Takvi nam ne trebaju.
Hoæete li veèeras istrèati u opremi pred navijaèe Partizana?
- Igraæu, spreman sam na jo¹ jaèe vreðanje, na poni¾avanje „grobara“. Taèno znam koji me scenario èeka u „Pioniru“. Ma, izdr¾aæu i to, izdr¾ao sam i mnoge gore stvari - zakljuèuje Milan Guroviæ.

Vujo¹eviæu, stidi se!

- Ovde su svi va¾niji od ko¹arka¹a. U Partizanu je Du¹ko Vujo¹eviæ sve: i trener, i gazda kluba, i ekonom... Njegove izjave su sramne. Kamere ga snime kako ulazi u svlaèionicu kada je pretuèen sudija Juras, a on sve poku¹a da obmane i pri tome novinare nazove la¾ovima! ©ta smo svi mi - ludi, blesavi? Trebalo bi da ga je bar malo stid. Iznenaðen sam i najavama iz Partizana da æe me tu¾iti povodom izjava o gepekovanju sudija. Uop¹te ne znam ¹to su se ba¹ oni osetili prozvanim? Rekao sam da su to radile kom¹ije, a to mogu da budu i OKK Beograd, Radnièki, Mega Ishrana. Ma, sigurno je da u Partizanu to ne rade...

Od „grobara“ ni patike

- Koliko me zaista „grobari“ mrze uverio sam se pre neki dan u Ustanièkoj ulici. Oti¹ao sam da kupim patike, a prodavac mi je rekao:
- Ja sam „grobar“, neæu da te uslu¾im!
Ostao sam miran, jer znam da Partizanovi navijaèi, uglavnom, nemaju ni osnovnu ¹kolu. Za razliku od „delija“, oni ne mogu ni¹ta pozitivno da smisle. Profil Zvezdinih navijaèa je potpuno drugaèiji, oni su duhoviti, urbani momci.

Igraæu ja Evroligu

- Odoh u Poljsku, da igram Evroligu. Gazda kluba je zaljubljen u ko¹arku, puno investira, pa¾ljivo bira pojaèanja, hoæe da se plasira u èetvrtfinale Evrolige. Prokom je vi¹estruki prvak Poljske, raspola¾e bud¾etom koji je jaèi od mnogih ¹panskih klubova - prenosi Guroviæ.

Blic

---------------------------------------
evo i ja konacno shvatih sto mi fax ne ide bas najbolje, pa ja imam jedva zavrsenu osnovnu skolu.... i nisam nikako urbana... :wall:

Roben

Zvezda vratila nadu

Ko¹arka¹i Crvene zvezde uspeli su da spasu prvu meè loptu Partizana u finalu ovogodi¹njeg plej-ofa, po¹to su u treæem meèu serije pobedili 91:77 (25:23, 24:13, 20:16, 22:25) i tako rezultat u seriji smanjili na 1:2.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Vuk Radivojeviæ sa 29 poena, Milan Guroviæ je upisao 27, dok je Tadija Dragiæeviæ zabele¾io 13 pogodaka.

Kod Partizana su se istakli Uro¹ Tripkoviæ strelac 15 poena, Predrag Drobnjak dao je 14, a Vontigo Kamings 13 pogodaka.

Desetkovana povredama, bez moguænosti da bilo ¹ta izgubi, Crvena zvezda hrabro je u¹la u treæi meè finalne serije protiv Partizana. Rastereæena igra na startu, sa èak èetvoricom juniora u sastavu (Marko Popadiæ, Dejan Kovaèeviæ, Igor Krasniæ i debitant Stefan Balmazoviæ) urodila je plodom.

Predvodjeni raspolo¾enim Milanom Guroviæem, koji je na svom opro¹taju od Zvezde ¾eleo na terenu da odgovori na provokacije navijaèa suprotnog tabora ("Moj Milane suzama se vatre ne gase", "Ciganska je tuga pregolema, Gurke ide a titule nema" - transparenti Partizanovih fanova), igraèi ekipe sa Malog Kalemegdana poveli su 11:6, a nakon kraæe pauze koja je usledila zbog jedne baklje ubaèene na teren, uspeli su i da poveæaju vodjstvo na 23:14.

Ipak, crno-beli, u ¾elji da zavr¹e posao u najkraæem moguæem roku, serijom 13:3, u kojoj je glavnu rolu imao Predrag Drobnjak, uspeli su da dodju do preokreta.

Minimalno vodjstvo Partizan je odr¾ao do 15. minuta (35:34), kada je Zvezda zabele¾ila furioznu seriju od 20:1, zahvaljujuæi kojoj je do¹la do visoke prednosti (54:36).

Crveno-bele su predvodili Guroviæ (19 poena) i kapiten Vuk Radivojeviæ (17 pogodaka) koji su do poluvremena postigli isti broj poena kao cela ekipa Partizana. Crveno-beli su pre svega sjajno ¹utirali za tri poena (8/15), dok je Partizan u tom periodu imao 12 izgubljenih lopti i èak devet proma¹aja sa linije slobodnih bacanja.

Polovinom treæeg kvartala navijaèi Zvezde, kojih je bilo oko 300, bacili su dve baklje, koje su "potkaèile" dvojicu navijaèa u parteru, ali njihov tim je, uprkos tome, nastavio u istom ritmu.

Izabranici Du¹ka Vujo¹eviæa su uspeli da zaustave Radivojeviæa (postigao samo jednu trojku) i Guroviæa (pet poena), ali je Tadija Dragiæeviæ sa ukupno 10 pogodaka doprineo da Zvezda u 28. minutu dodje do najveæe prednosti od 21. poena (65:44).

Rastereæena Zvezda srèanom igrom do kraja je uspela je da odr¾i visoku prednost (u 35. 82:59) u borbi sa gotovo neprepoznatljivim Partizanom, koji u svojim redovima nije imao nijednog raspolo¾enog igraèa. Drobnjakova inicijativa iz prvog poluvremena, "ugu¹ena" je u nastavku, dok su Tripkoviæ i Kamings igrali na mahove.

Zanimljivo je da je Du¹ko Vujo¹eviæ pretrpeo tek drugi poraz od Zvezde u plej-ofu u karijeri, buduæi da od 1987. godine ima 15 pobeda u duelima sa ekipom sa Malog Kalemegdana.

Èetvrti meè finalne serije igra se u nedelju, 24. juna od 21 sat u "Pioniru".

(MONDO)

nasty girl

ja rekoh elpo da ce biti 3 : 1

Roben

значи вечерас је било драње само тако
са пола тима деремо

Phenomenon

Koliko je mene sinoc bilo sramota, mogu samo da zamislim kako je bilo kosarkasima. Najkrivlje mi od svega sto cemo opet slaviti titiulu kad su oni domacini. Jos jednom se dokazala da nikad ne treba potceniiti protivnika.

nasty girl

iskreno i mene je bas bilo sramota.... :stid: :stid: :stid: :stid:

ali neka tako im itreba kada su potcenili protivnika...

Baby Jane

Juce nam je Zvezda pokazala kako se igra kosarka :stid: odigrali su stvarno super :Bog...a mi smo bili jedna velika nula :roll:,al bice bolje vec u narednoj utakmici :cvet

nasty girl

pa videcemo dal ce biti bolje.... :hmm

Baby Jane

Nasty,glavu gore :cvet...Partizan ne moze vise da odigra katastrofalno lose kao sinoc :nene:
Juce im bas ali bas nista nije polazilo za rukom a Zvezda je davala trojke iz svlacionice :lol2:,ma kako god da su sutirali-postizali su poene :wall:

mikele

Слажем се са вама да је Звезда јуче одиграла изнад свог просека,а да је Партизан био јако,јако лош.Али се такође слажем са изјавом тренера Караџића од пре пар дана да Звезда није заслужила да изгуби са 3-0 у серији.
Сутра се игра 4 меч и звездине шансе су минималне с`обзиром да има јако мали фонд играча,тј да игра са пола тима,а овај ритам је убитачан тако да ће бити јако тешко издржати две јако тешке утакмице за само три дана.Али видећемо,можда ће им навијачи дати додатну снагу па да прегурају и сутрашњи меч.Ко зна?
Ако Звезда добије и сутра,онда је све могуће у мајсторици.Јер,реално,Партизан је квалитетнији и има већи фонд играча,али ако дође до мајсторице неће им бити све једно.Ако их Звезда стигне са 0-2 на 2-2 и то без пола тима,то ће психолошки јако тешко пасти играчима Партизана и биће под невиђеним притиском,а звездини играчи ће добити додатно самопоуздање,тако да...Е то бих баш волео да видим :loptica