Superliga Srbije

Started by hulio_salinas, 03-04-2007, 08:40:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

и тата би сине  :wink:

pereca

Ali desilo se drugacije  :>

Partizan je osvojio sestu tituku za redom  :~  :~  :~  :~  :~  :~

mina-L

Mis'm sta reci...! :~ Moram sad gledati emisiju na SOS-U! 

nasty girl

Ljudi sta da Vam kazem, sampioni smo breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee................

u pioniru je bilo fenomenalno, nvijanje grrobara je bilo extra....

cigani su jos jednom ppookazali da su cigani, popadali su sa tribine, posle su se vodje tukle i medjusobno navijci....

znaci VRH!!!!!!!!! :~ :~ :~ :~ :~ :~

pereca

Ko¹arka¹ima Partizana 14.titula

Ko¹arka¹i Partizana osvojili su 14.titulu prvaka dr¾ave po¹to su u èetvrtoj utakmici finalne serije savladali Crvenu zvezdu sa 84:67 i slavili sa 3:1 u pobedama.

Pred 5500 gledalaca najefikasniji u pobednièkom timu bio je Drobnjak sa 21 poenom, Peroviæ je dodao 12 u trijumfu koji je crno-belima doneo ¹estu uzastopnu titulu.

U ekipi Crvene zvezde Guroviæ je ubacio 20, Dragiæeviæ 13.

Partizan je jednu od najuspe¹nijih sezona u poslednjih nekoliko godina, okonèao sa dva trofeja i plasmanom u TOP 16 Evrolige. ®reb za novu sezonu Evrolige odr¾aæe se veæ 30.juna u italijanskom gradu Jesolo.

Crno-beli su do treæeg trijumfa u seriji do¹li mnogo boljom igrom u sredini meèa, posebno u drugoj i treæoj deonici (20:27 i 10:19), kada su stvorili nedosti¾nu prednost od 17 poena razlike. Prva deonica protekla je u odliènim odbranama na obe strane, ali je Partizan u drugoj èetvrini zahvaljujuæi, pre svega Kosti Peroviæu, koji je odigrao na nivou nekih utakmca ovogodi¹nje Evrolige, napravio razliku koja je u 14. minutu iznosila plus 10 (29:19).

Nemanja Aleksandrov je tada vratio Zvezdu u igru sa dve vezane trojke, a zvezda je na minus tri pri¹la ne¹to kasnije "penalima" Guroviæa (39:36). Partizan je ipak uspeo da se podigne, i da na poluvreme ode sa osam razlike (44:36).

Partizan je i poèetkom treæe èetvrtine igrao na nivou, pa je u 29. minutu imao ubedljivih 63:46.

Zvezda je poèetkom poslednje deonice jo¹ jednom poku¹ala da se vrati, ali u tim trenucima kljuènu rolu imao je Predrag Drobnjak, koji sa sedam poena u kritiènim momentima poslednje èetvrtine nije dozvolio Zvezdi da se potpuno vrati u meè.

Za razliku od utakmice broj 3, odbrana crno-belih bila je mnogo èvr¹æa, vrlo èesto plej Zvezde Vuk Radivojeviæ uspe¹no je "izolovan" ( bez poena na poluvremenu), a igra sa forsiranjem i "spu¹tanjem" lopte centrima Partizana pokazala se uspe¹nom, o èemu govori i lista strelaca i odnos u skokovima ( 42-28 za Partizan, uz èak 14 ofanzivnih skokova centara Partizana).

I na èetvrtoj utakmici nije moglo bez incidenata. Za razliku od prethodnih meèeva kada su letele fla¹e i baklje, sada su na teren doletale " krpenjaèe" napravljene od presvlaka za stolice. Jedna takva je poèetkom druge deonice pogodila ui glavu Vontiga Kamingsa, ali je Amerikanac nastavio meè bez ozbiljnih posledica.

Partizan (84): Tepiæ 10, Kecman 4, Bogdanoviæ 1,Tripkoviæ 4,Peroviæ 12+ 8 sk,Drobnjak 21+13 sk,Bo¾iæ 8, Kamings 11,Micov 6.
C.zvezda (67): Popoviæ 4, Kovaèeviæ 2,Mi¹anoviæ 4, Guroviæ 20,Radivojeviæ 6,Dragiæeviæ 13,Cvetkoviæ 6,Aleksandrov 12+10 sk).

Nakon utakmice trener Crvene Zvezde Stevan Karad¾iæ èestitao je Partizau na pobedi, i osvojenoj tituli.

"Èestitam Partizanu na zaslu¾enoj pobedi, kao i na osvojenoj tituli. Glavni razlog na¹eg poraza na ovoj utakmici je ¹to su Mi¹anoviæ i Popoviæ brzo u¹li u problem sa liènim gre¹kama. Takoðe, nismo uspeli da zaustavimo Partizanovu igru pod ko¹em kao i skok u napadu. Veliki pritisak bio je na Vuku Radivojeviæu, i ja mogu samo da mu èestitam, kao i ostalim igraèima. Ovo ¹to smo uradili pravi je podvig", rekao je Karad¾iæ.

Trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ èestitao je svojim igraèima na tituli.

"Nakon 2:0 stvorila se slavljenièka atmosfera. Zvezda je na treæoj utakmici pokazala da je veliki tim, da ima karakter, i kaznili su nas. Taj poraz je vratio potrebnu dozu opreza u mojoj ekipi, i bilo je oèekivano da æemo iskoristiti njihove nedostatke. Ova titula mi je jako va¾na po¹to je izvojevana nakon puno problema. Osvojili smo jadransku ligu, ispali u finalu kupa, a u Evroligi nam je èetvrtfinale izmaklo za jedan ko¹. Èestitam igraèima i kompletnom struènom ¹tabu, po¹to su mnogo truda ulo¾ili u ovo", rekao je Vujo¹eviæ i dodao da se izvinjava zbog pesme koja je pu¹tena pred poèetak treæe utakmice.

Predrag Drobnjak: "©to se tièe èetvrte utakmice, mislim da je to bila sasvim zaslu¾ena pobeda na¹eg tima.Vidi se to i po nekom krajnjem rezultatu. U utakmicu smo u¹èi maksimalno pripremljeni, nismo hteli da ponovimo gre¹ke koje smo napravili u treæem duelu, kada smo mislili da je titula unapred osvojena i kada smo pomislili da je dovoljno da izadjemo na parket i uzmemo pehar. Veèeras, od samog poèetka maksimalna igra od samog poèetka i u odbrani i u napadu i mislim zaslu¾ena pobeda i titula, jer mislim da smo ipak najbolja ekipa u Srbiji".

®reb za Evroligu i ULEB kupa odr¾aæe se veæ 30.juna u Italiji.

www.b92.net

Phenomenon

Ajmo sad sve ispocetka:

Uzmi Dule SEDMU titulu!!!

hulio_salinas

Svaka cast. Ovo je (ipak) vas sport.

Baby Jane

Sta da se radi kad smo the best :~ :~ :~...pokazali smo Zvezdi kako se igra kosarka :Bog :Bog :Bog

mikele

Партизан је потпуно заслужено освојио титулу.Све честитке са моје стране.
Мада мало остаје бљутав укус овог финала када се сетим свих оних ср**а која су се дешавала,али хвала Богу дође и томе крај.
Надам се да ће следеће првенство бити много боље организовано и без ових скандала,а такође се надам да ће Звезда коначно паметно уложити силан новац који је и до сада трошила :wall:

Baby Jane

Kad ode Gurovic iz Zvezde,mislim da ce zavladati mnogo bolja i pre svega,opustenija atmosfera u klubu...pa ce valjda i netrepeljivost medju navijacima da splasne :nonono: u timu ima dosta dobrih mladih igraca kojima treba ukazati poverenje :cvet

mikele

Ја лично мислим да ће Звезда играти много разноврсније када оде Гуровић,тако да се надам да ће уз пар правих појачања Звезда бити много боља следеће сезоне.
Али сада је то доста далеко. :wink:

hulio_salinas

Nisam ubedjen u to. Mislim da Zvezda ne zna bez pojedinca-zvezde. Mislim da je to jedna vrlo nezrela ekipa i da samo pojedinac moze da se naigra.

To sto ga Partizanovci ne vole, to je vec nesto drugo. Necemo o tome, ponovo.

Zao mi je samo sto nemamo ekipu koja moze na odgovarajuci nacin prkositi Partizanu. Potrebna nam je zdrava konkurencija za titulu. Samo tako mozemo da se nadamo da ce nas basket opet biti nesto u svetu kosarke. Ovako... tesko.

FMP moze da iznenadi i moram priznati da sam vise ocekivao od njih.

Zvezda k'o Zvezda. Mnogo para na pogresnu stranu...

nasty girl

pa i hemofarm moze da iznenadi , pored FMPa ja sam ocekivala i nesto od hemofarma....

Phenomenon

FMP, Hemofarm.... iznenaditi... pa mozda da kad bi Partizan diskvalifikovali, pa da oni iznenade.

UZMI DULE SEDMU TITULU!!!

nasty girl

daj  V. sta ti je.... pa lepo nas iznenadili i FMP - vise puta i hemofarm.....

a slazem sa da Dule treba da uzme 7 titulu (tj 8 )....