Kako sve Britanci ¹pijuniraju partnere

Started by Roben, 03-04-2007, 13:21:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

Kako sve Britanci ¹pijuniraju partnere

Nije nimalo sluèajno ¹to je lik D¾ejmsa Bonda, tajnog agenta 007, izmi¹ljen ba¹ u Velikoj Britaniji.

Rezultati jednog istra¾ivanja pokazali su da su Britanci nacija ¹pijuna - oni se ne libe da proveravaju poruke na mobilnim telefonima i elektronsku po¹tu svojih partnera, snimaju njihove telefonske razgovore pa èak i da prate voljene osobe pomoæu veb kamere ili putem satelita.

Najomiljeniji vid ¹pijuniranja medju Britancima je èitanje SMS poruka koje je partner primio na mobilnom telefonu. Èak 53 odsto ispitanika je reklo da to redovno èini.

Drugi najomiljeniji naèin da se utvrdi vernost voljene osobe (42 odsto) je èitanje mejlova, a treæi (39 odsto), koji je ujedno i najstariji, je pretresanje partnerovih d¾epova. Ovoj tehnici pribegavaju prvenstveno ¾ene, dok mu¹karci vi¹e vole da kri¹om èitaju dnevnike svojih supruga ili devojaka.

Istra¾ivanje je naruèio Muzej nauke u Londonu za izlo¾bu "Nauka ¹pijuniranja", a obuhvatilo je 1.129 ljudi, od kojih je jedna treæina priznala da ¹pijunira partnera.

Manji broj ispitanika je snimao telefonske razgovore svojih partnera, koristeæi diktafone i druge sprave. Ova metoda je naroèito omiljena medju starijim od 55 godina koji takodje ne prezaju od praæenja voljene osobe putem veb kamere ili GSM.

Gotovo svaki deseti Britanac je izjavio da je uhodio partnera tako ¹to ga je pratio.

(Beta)

Wolf

E ovi Britanci su budale do 101 i nazad...

Darker